Книги за смет

Книги за смет



Дидактичната фолклорна хрумка сливи за смет придобива съвременен еко облик с инициативата на Фондация Credo Bonum Книги за смет, която бележи световния Ден на Земята на 21 април. За целта се запасете с доза ентусиазъм и поне кило пластмаса.


Датата на събитието може да ви изглежда далечна, но всъщност е необходима известна предварителна подготовка. Организаторите даряват книга на всеки, успял да се освободи от един килограм пластмасов отпадък. Срещу това от Credo Bonum ви снабдяват с талон, който важи в книжарници Orange и откъдето може да избирате измежду над 30 популярни заглавия. Списък с точните автори и техните творби липсва, но жанровият диапазон варира между фантастика, астрология, криминални и чиклит романи, детски книжки, книги за градинарство и прочие разностранна литература. Ако въпреки относителното многообразие вкусовете ви останат неудовлетворени, списание Осем са подготвили свои предходни броеве за утеха. Максимумът на събрания пластмасов отпадък е неограничен, но пък ограничението в получените талони е до два броя. Идеята е повече участници да имат възможността да се сдобият с книжка в хартиен или електронен формат, изцяло според личните предпочитания.
За да не пристигнете неподготвени, от Credo Bonum съобщават неподходящите и неприемливи за рециклиране отпадъци, а именно туби от масло, антифриз, блистери от лекарства или други вредни вещества. За изчерпателност хвърлете поглед тук. Абсолютно задължителното условие е да са изпразнени от съдържание, почистени и смачкани, за да заемат по-малко място.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.