• 4 основни текста на Зигмунд Фройд

  Новото заглавие 4 основни текста от Зигмунд Фройд ще бъде представено от Антоанета Колева, директор на издателска къща КХ – Критика и Хуманизъм, съвместно с Българско общество по групова анализа и групови процеси. Ще бъде обявен и старта на поредицата Теоретични пространства.

  Нов български универстиeт  
 • Архилох. Фрагменти

  За пръв път в България, преведените от старогръцки фрагменти на Архилох се издават в двуезична книга, заедно с подробен предговор и коментар от преводачите Георги Гочев и Петя Хайнрих. По време на представянето ще научим повече за историята на първия лирически поет в литературата.

  Нов български универстиeт  
 • Векът на херменевтиката

  Конференцията е посветена на философските, историческите, литературните и естетическите измерения на херменевтиката, обединявайки философи и учени, работещи в различните теоретични полета.

  Нов български универстиeт  
 • Европа. Антология

  Антологията с поезия Европа със съставител проф. Михаил Неделчев е, по думите му, "дебат за европейското ни настояще и бъдеще". Той представя своята тематична антология, която включва както канонични текстове, така и съвсем непознати за днешния читател поеми от различни периоди.

  Нов български универстиeт  
 • Отивам си е възвратен глагол

  Авторката на Отивам си е възвратен глагол, Тайе Селаси, пристига в София, за да представи романа си.

  Книгата