Моята Еко Коледа

Моята Еко Коледа
17 декември 2014
На 20 декември от 11:00 на Четвъртък пазара в Пловдив ще бъде изработено специално коледно дърво от хляб и сладкиши, коeто ще бъдe даренo на пловдивчани в нужда.


Хлябът за конструкцията на дървото ще бъде специално предоставен от здравословна пловдивска пекарна, а за декорацията му ще се приготвят на място коледни сладки с цветна украса. Организаторите на събитието отправят покана към всеки, който желае да споделя доброто, да твори кулинарни шедьоври с други доброволци, както и да научи нови рецепти и техники за празничната трапеза, да се присъедини към събитието.

Благотворителната събота е част от алтернативния базар Моята Еко Коледа в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Събитието в Пловдив започва от 18 декември и ще продължи до 21-ви, като ще представи 10 земеделски производителя на автентични и биологични храни и над 12 арт ателиета за ръчно изработени еко подаръци. Коледната атмосфера на топлота и споделяне на Четвъртък пазара ще бъде подгрявана с гайда на живо, коледно хапване и греяно вино, творчески работилници за подаръци, както и свободни инициативи за даряване на дрехи и книги.

Моята Еко Коледа е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното, за тези, които предпочитат да не купуват масови, индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.