• Царят е гол (и царицата също)

  18 юни 2015

  Да отидеш в мола по бански звучи екстремно, но само преди да стане ясно, че това е шанс да излезеш от магазина на Desigual облечен – с дрехите, които си харесаш вътре. И то без да вадиш портфейла (който така или иначе няма къде да пъхнеш в банския).
 • Изкуство в движение

  2 юни 2015

  Какво ви занимава на път за работа или училище? Ако погледът ви е прикован към играта на телефона или социалните мрежи, значи е време да вдигнете очи.
 • Да легнем на паважа!

  29 май 2015

  Чудели ли сте се как изглеждат 655 тела, пръснати на паважа? 655 - това е броят на хората, загинали по пътищата на България само за 2014.
 • Зелени дни

  23 април 2015

  Една малка крачка може да е огромен скок и без да сме на Луната – например като правим смислени промени към еко алтернативи (като платнена вместо полиетиленова торбичка). На 25 и 26 април SOHO събира наши артистични и занаятчийски марки на SoBazaar Green Edition – отиваме, за да търсим по-добрия избор в дрехите, храните, козметиката и какво ли още не.
 • Топло, по-топло, най-топло

  26 март 2015

  Не става дума за времето в момента, а за глобалната промяна на климата. Отдавна говорим за нея, но трябва и да действаме. Едно напомняне, че светът е по-голям от офиса, хола и любимия ни бар, е Часът на земята – 20:30 на 28 март.
 • Short Waves Festival

  13 март 2015

  Така се казва най-големият фестивал за късометражни филми в Полша. Ако искате да имате пръст в конкурса тази година, 7 заглавия (анимационни, документални, клипове и игрална лента) ще се състезават за вота ни на 19 март от 18:00 в Полския институт. След прожекцията някои късметлии ще си тръгнат с награда, макар че за нас по-важното е, че филмите са наистина добри и забавни.
 • WhaTA Awards 2014

  12 февруари 2015

  Настанете се удобно. След малко започват наградите на WhATA за най-доброто и най-лошото в българската архитектура през 2014.
 • Свети Валентин в Сердика Център

  5 февруари 2015

  В Сердика център обичат да са първи и затова бързат да ви поканят в градината на Купидон. Казват, че ще я познаете по сърцата.
 • World Rookie Fest (Пампорово)

  22 януари 2015

  Между Япония, Австралия, Австрия, Чили, Италия и Швейцария сигурно има и други общи неща, но едно е сигурно – World Rookie Fest минава през всички тях, оставяйки коловози в снега.
 • Red Bull Fragments (Боровец)

  22 януари 2015

  В събота (24 януари) спокойният курорт ще влезе в екстремна спортна форма с ново свръхтехнично трасе с уреди и високоскоростен участък – ще го тестват наши и чужди сноубордисти с професионален фристайл тренинг.
 • Китайската стена - вчера, днес и утре

  15 януари 2015

  Тя е там от векове. Според легендите трасето й е очертано от дракон, а за статистиката тя е най-дългата, изградена от човешка ръка, структура на света. В миналото е била символ на обединението на Китай, а по време на Културната революция е смятана за символ на деспотството.
 • С други очи

  23 декември 2014

  Чухме за хората с различна от нашата националност, потърсили убежище в България. Видяхме кадри на бедстващи семейства, напуснали живота, който познават, за да избягат от война, в която не искат да участват. За съжаление, станахме свидетели и на това как много врати в нашата страна се затварят пред тях и как незнанието и страхът раждат омраза и отхвърляне по продразбиране. Сега една инициатива променя нагласите – с добра идея и човечност.

 • SOS детски селища с фейс-ту-фейс кампания

  11 декември 2014

  Кампанията е под надслов Децата са като цветята – нуждаят се от постоянна грижа, за която постоянна грижа са измислени и ежемесечните дарения.
 • Базарен ден

  4 декември 2014

  Коледа е на два уикенда оттук и ловът на подаръци вече започна. Трудно е, защото всеки иска да намери под опаковката нещо неповторимо, избрано лично за него. И точно така трябва да бъде.
  Горе главата, може да се давим в конфекция, но в същото време все повече хора намират куража да създадат свой собствен бранд и да правят оригинални изделия за гардероба, дома, стила и живота ни. Пращаме ви на три базара, където ще ги срещнете накуп. Дали ще зарадвате себе си или ближния с подарък вече няма такова значение
 • ЛГБТ Арт фест

  2 декември 2014

  От ЛГБТИ движението отново напомнят, че различното не е нищо повече от още една част от живота ни в 21 век. Фестивалът, с който за десета година подкрепят и празнуват свободата в сексуалната ориентация, започва на 1 декември и ще продължи до 5-ти с прожекции на филми, събития и дискусии. Всичко се случва в Червената къща, а пълната програма ще намерите на фейсбук страницата на събитието.
 • Коледа по италиански

  20 ноември 2014

  Грехота е по Коледа да не опитате нещо сладко. От сладкарница Горчиво Сладко – същата, която ни подари шоколадово-канеления вкус на Италия, са се подготвили подобаващо.
 • Да си подариш Коледа

  20 ноември 2014

  Целите сме в слух, когато се заговори за живо изпълнение на Биг Бенда на БНР – заради добрите стари традиции, но най-вече заради безгрешния подбор на музикантите. А когато добрата музика е съчетана с пазаруване за изненадващо малко пари, Коледата започва да звучи възможно.
 • Ах! Тази бира

  20 ноември 2014

  текст Гергана Гугунска

  Усетихме, че нещо се мъти в бутилката преди няколко седмици. Накрая Рори Милър отвори капачката на новата си бира с едно звучно Ах! и още този уикенд ще налее да опитаме.
 • Ден на майстора

  13 ноември 2014

  На първия Ден на българската крафт бира в София пивото ще срещне очи в очи хората от двете страни на бутилката – феновете и създателите му.
 • Фабричен арт

  6 ноември 2014

  Или как една безпризорна сграда се превръща в адрес за градски посещения.