• Фабричен арт

  6 ноември 2014

  Или как една безпризорна сграда се превръща в адрес за градски посещения.
 • Уиски (без фъстъци)

  30 октомври 2014

  текст Евелина Иванова

  Като главен герой във филма на живота ни, и то заслужава собствен фестивал. Тези дни и в София.
 • Настолни книги

  30 октомври 2014

  Откакто Трансформатори преобразиха ел таблата ни в сюжети, не спираме да се оглеждаме за нови улични разкази.
 • Тичай!

  10 октомври 2014

  Каним ви на поредната чудесна и позитивна инициатива, чиято цел е да насърчи активния начин на живот и да превърне столицата ни в по-модерен и уреден град - Sofia Morning Run.
 • Велодиспансерът

  9 октомври 2014

  Където всеки велосипед получава точното лечение. Или тунинг, ако иска.
 • Отличното място за чуждоезиково обучение

  18 септември 2014

  текст Славина Илиева

  Ученето на чужд език трябва преди всичко да бъде приятно занимание. Всички удоволствия от езиковото обучение намираме в школа Excellence, в която освен английски, бихме могли да учим и холандски, а за чужденци има курсове по български език. Excellence се помещава в елегантна сграда в центъра на София, изцяло реставрирана и оборудвана по начин, кореспондиращ с модерното езиково обучение.
 • PARK(ing) Day

  17 септември 2014

  Славина Илиева

  PARK(ing) Day е ежегодна международната инициатива, в рамките на която граждани, фирми, културни организации и артисти превръщат за ден традиционните паркоместа в паркове. София несъмнено се нуждае от повече зелени инициативи, които от моментни събития да се превърнат в осъзната необходимост. Затова и четвъртото българско издание на PARK(ing) Day ни е добре дошло.
 • Go West

  11 септември 2014

  текст Таня Трендафилова

  Go West, припяваха някога синтпоп легендите Pet Shop Boys, а сега ние призоваваме да направите същото, но не в геополитически, а в чисто културен смисъл, защото в края на септември (19-21) се задава поредният фестивал за изкуство в публично пространство Западен парк.
 • Ново начало

  10 септември 2014

  Купонът никога не свършва – това е особено вярно за култовите софийски клубове Mascara и :PM.
 • Новите тенденции от Deichmann

  28 август 2014

  В началото на модния сезон есен/зима 2014 специалистите от Deichmann открехват вратата на шкафа с актуалните обувки.
 • GLOBUL търси млади таланти

  26 август 2014

  Имате ли идея как мобилните технологии и дигитални комуникации могат да допринесат за разрешаването на обществено значим проблем и за постигане на позитивна социална промяна?
  Ако е така, сега можете да се включите в конкурса на GLOBUL и да спечелите участие в международния младежки форум Telenor Youth Summit 2014, който ще се проведе от 9 до 11 декември в Осло.
 • Нека да е лято!

  13 август 2014

  Ледени коктейли и гореща програма ни очакват на покрива на Сердика Център, където се е настанил уютният плажен бар. Beach Bar ще забърка изкусителен микс от горещи и студени емоции по време на месец август.
 • Да на здравословното хранене

  17 юли 2014

  Освен като страната на виното, сиренето и романтиката, Франция отдавна се е превърнала в международен символ на изящество и финес, а французойките – в красиво превъплъщение на всичко това.
 • Skate or Die!

  8 юли 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Имайки предвид от колко време скейт културата се е настанила в София, големите тматични събития се случват учудващо рядко. Тази събота ще бъде изключение от правилото, защото в София пристигат петима от най-важните скейтърr в отбора на Supra, включително създателят на модния бранд – Джим Греко.
 • Тридневен велопоход

  26 юни 2014

  текст Славина Илиева

  Симпатягите от доброволческата организация Sofia Green Tour ще отбележат третия рожден ден на НПО-тo си с вълнуваща тридневна колоездачна обиколка на западните покрайнини – общо 160 км на колело, два лагера и много приключения.
 • Назад във времето

  18 юни 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Романтичното увлечение по Средните векове е явление, което не отшумява със смяната на епохите, дори се засилва. Най-цветното и забавно проявление на това увлечение са именно средновековните панаири, а първият софийски такъв ще се случва този уикенд на единственото адекватно място наоколо – двора на Боянската църква.
  Първоначално насрочените дати (21 и 22 юни) съвпаднаха с ужасните събития във Варна и Добрич, затова организаторите решиха да отложат провеждането на Панаира за 5 и 6 юли.
  Следват така важните подробности.
 • Дегустация на вино

  9 юни 2014

  Любимото ни Горчиво-сладко е сладкарница, но не само. На 12 юни там ще можете да дегустирате няколко вида страхотно, страхотно българско вино.
 • Велошествие

  22 май 2014

  За 17-и път София ще затвори улиците си за коли и ще ги отвори за традиционното велошествие на 31 май!
 • Пролет/Лято 2014

  12 май 2014

  Bulgaria Mall предлага колекция от стилни предложения за вашите специални поводи или за тези, на които сте поканени, през пролетта и лятото.
 • Но стига ми тази награда

  30 април 2014

  Със сигурност се мислиш за много зает човек. Направо те чуваме как си казваш "Имам само 24 часа“ и препускаш към следващата задача. А после се чудиш защо все нещо не ти се получава и все някой остава пренебрегнат. Не, проблемът не е в другите, в късмета или в качеството на твоите идеи. Там е работата, че най-важните неща страдат точно от стремежа ти да свършиш всичко – но вместо това, спешните задачи изцяло изтласкват най-важното от графика ти. А същност, заедно с времето ти влагаш частица живот. Не е ли по-логично да го подариш на най-важните неща и хора?