Столичният стопаджия минава към тъмната страна

Столичният стопаджия минава към тъмната страна


21 май 2016
Paid publication
Няма бяло без черно и любимият ни свръх човек не прави изключение. Сядат Дарт Вейдър, Принцът на мрака Ози и Гурко на по един bock. Не, това не е начало на виц. Това е началото на историята, в която любимият ни стопаджия вкусва за първи път от сладостта на тъмната страна.


Пред всеки от нас стои по една чаша тип snifter (по-известна на изтънчените носове като чаша за коняк), от която се разнася специфичният аромат на карамел, съчетан със силно кафе. Разклащаме от време на време с въртеливи движения, за да освободим още от тях. Говорим си за далечната 1873 година, за легендарната случка на Ози с прилепа. Пардон, от 1873 година е рецептата, по която е сварена първата българска bock бира – Stolichno Bock. Автентичното тъмно пиво за ценители се вари изцяло с 3 вида малц и носи приятна топлина с червеникавокафявия си цвят с гранатови нотки и алкохолно съдържание от 6.5%. Поръчали сме си печена патица, плато тежки сирена, а аз – верен на последното си супер амплоа на позастаряваща рок звезда – ще завърша и с една тортичка двоен шоколад. Може да пробвате и с всякакво свинско и барбекю на тераска вечеря за приятели или поляна с условия за лагерен огън на произволна извънградска локация. С новата стъклена бутилка всяко място и всеки сезон (не слушайте измишльотините, че bock е само за зимата) са идеални, за да се почувстваш специално и да се приплъзнеш към тъмната страна. И не се тревожи, Звездата на смъртта е на паркинг и сме прибрали ключовете на командира.

Единствено запомни! Сипи си Stolichno Bock охладена до 10-12 градуса, за да си сигурен, че ще се освободят характерните му аромати и свойства.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.