Столичният стопаджия се впуска в нова авантюра

Столичният стопаджия се впуска в нова авантюра


16 май 2016
Paid publication
Столичният стопаджия Георги Згуров се впуска в нова авантюра. Авантюра, към която го подтикна спомен за една незабравима първа среща. Коя е тя, накарала коравото мъжко сърце да трепне?


В страната на бирата – Германия казват, че само "седем weiss бири и нищо друго могат да се сравнят с един шницел". Очевидно шницелът е неоспорима мярка за ценност при немскоговорящите. Валута, с чиято стойност не съм много, много наясно. Все пак съм само един редови бг-адепт на топлата витрина и нашенската интерпретация на това немско незеленчуково чудо. Но от друга страна осъзнавам ценността и цялата сериозност на останала част от уравнението – седем weiss бири. Достатъчна е компанията и на само една и аз респектиран ставам на крака.

В пълна сила по-горното важи за Stolichno Weiss. Не мога да знам как би реагирал немец и каква точно комбинация от "Ja" и "Fantastisch" би изстрелял, но знам, че тази бира е личното ми голямо откритие от момента, в който пътищата ни се пресякоха.

Stolichno Weiss е на българския пазар от две години. Произвежда се в Австрия по рецепта от далечната 1475 година, което със сигурност гарантира, че са спазени всички предпоставки за високо качество и традиционен вкус. Предпочитам да я отпивам от чаша тип Пилзнер, за да мога да се насладя изцяло на плътния й аромат и едновременното съчетание на вкусовете на хляб и плодове. Сравнително слабото й алкохолно съдържание от 4,2% я прави универсална компания. Това ми позволява да я въвличам в най-различни кулинарни приключения. Stolichno Weiss с наденички, пушени меса, различни видове шунки, винен кебап... е, на това му казвам стабилна връзка - доживотен брак и то по любов. Отскоро експериментирам с рецепти за шницел, с когото са очаквано добра комбинация, а ако съм съвсем авантюристично настроен, спретвам си един пир с мексикански блюда като тако, бурито и гуакамоле.

Край морето непременно си поръчайте едно Stolichno Weiss към надигащата ароматна пара тенджерка с миди. Аз обаче, с чисто научна цел, ще пробвам да адаптирам горната идилия за агресивна ърбан среда – фототапет с палма и леген със солена вода.

Наздраве!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.