Автомания

Автомания
15 октомври 2015
Не казваме, че всеки шофьор е луд по колата си, но всеки шофьор наистина е луд по новата кола – особено ако на муцуната є има четири кръга или тривърха корона. Цял кордон с такива красавици пристига за Автосалона от събота нататък – ако имате нужда от причини, за да направите няколко кръгчета сред тях, ето четири.


"Обединението прави силата" може да не важи особено за Парламента, но за Салона – с пълна газ. След петгодишно прекъсване той се връща наедрял (в най-добрия смисъл) и ще събере накуп всички познати емблеми плюс няколко, които ще паркират при нас за първи път. За да не бързаме при огледа, Интер Експо Център е освободил терена си за цяла седмица – от 17 до 25 октомври.

Само месец след баткото на автосалоните във Франкфурт и при нас ще видим десетки чистак-бърсак-право-от-завода модели на каквото се сетите – от Ford, Opel и Fiat през Nissan, Renault и Peugeot до Audi, Maserati и Mercedes. Ние сме минималисти, така че ще се навъртаме около тези с малкото букви – BMW, DS, VW. А най-важното е, че тук не играе само окото – можеш да пипнеш, да помиришеш, да чуеш как пали този двигател...
Чаканите гости са доста, но трима взимат преднина. Започваме с голямата котка на BMW – 7 серия; после ще погалим преобразения ML – GLE Coupe на Mercedes; накрая ще се повъртим с уважение около новото R8 на Audi. Слагаме възклицателна и на Nissan, които ще покажат прототип на компактния си хеджбек Sway – концептуален автомобил, който намеква в какво ще се плъзгаме по улиците толкова скоро, че не ни се вярва.
За десерт малко истински лукс, какъвто няма да видим никога да лети из София. Един от само 50-те болида Maserati MC12 ще стои притихнал в източеното си тяло, за да покаже какво значи да си наследник на 100-годишна италианска технология, дизайн и въобще разбиране за живота. Само се надяваме да не е много близо до новата Лада Granta, че сравнението ще боли.

Автомобилен салон София 2015 е от 17 до 25 октомври в Интер Експо Център, бул. Цариградско шосе 147,
билети от eventim.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.