PARK(ing) Day

PARK(ing) Day
17 септември 2014 Славина Илиева
PARK(ing) Day е ежегодна международната инициатива, в рамките на която граждани, фирми, културни организации и артисти превръщат за ден традиционните паркоместа в паркове. София несъмнено се нуждае от повече зелени инициативи, които от моментни събития да се превърнат в осъзната необходимост. Затова и четвъртото българско издание на PARK(ing) Day ни е добре дошло.


И тази година през целия 19 септември ще можем да открием зеленото спокойствие на множество интересни места в столицата. Програмата също ще се включи в зеленото събитие – очакваме ви точно пред One More Bar на любимата на цялата прогресивна младеж улица Шишман – при нас ще можете да си изтеглите късметче, което да е полезно или забавно. Или и двете. Заповядайте!
Също така, на ул. Славянска 2 ще ни очаква истинска градина, посветена на Петър Дънов, на която ще бъдат показани различни упражнения за духа и тялото (между 12:00 и 13:00 и 17:00 и 18:00 часа).
Филии с лютеница по домашна рецепта ще има на Шишман, където рекламната агенция BWorks ще отбележи подобаващо 40-ата годишнина на чушкопека. Еко кът с безплатна лимонада ще заварим в книжен център Greenwich. Библиотека и куп настолни игри - пред SOHO, а зад Народния театър, на ул. Бенковски – зона ABSOLUT PARK(ing) със зелени коктейли.
На ъгъла на Парчевич и Витошка ще бъдат показани творби на художника Владо Трифонов, а на ул. Съборна екипът на велоателието 1Bike ще преобрази наживо велосипед.
Оглеждайте се още за рояла пред СГХГ, синия слон с червен балон на ул. Шишман и "оживелите” герои на Роалд Дал.

PARK(ing) Day се случва из централните софийски улици, 19 септември, 10:00-19:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.