Тридневен велопоход

Тридневен велопоход
26 юни 2014 текст Славина Илиева
Симпатягите от доброволческата организация Sofia Green Tour ще отбележат третия рожден ден на НПО-тo си с вълнуваща тридневна колоездачна обиколка на западните покрайнини – общо 160 км на колело, два лагера и много приключения.


Кой?
Несъмнено сте ги виждали – млади и сладкодумни хора, събиращи големи групи туристи най-често около Народния театър. Оттам тръгват и техните велосипедни обиколки на София, за радост най-вече на посетителите на столицата. Организацията неусетно навърши три години и за да отбележи подобаващо празника, създава събитието Bike Tour.

За какво иде реч?
Тридневна колоездачна обиколка (4, 5 и 6 юли), която ще започне от Централна ЖП гара и ще приключи официално във влака Драгоман-София. Маршрутът включва забележителности и природни обекти като пернишката крепост Кракра, язовир Пчелина, река Ерма, Трънското ждрело, Земенски манастир и отсечка от международния веломаршрут EuroVelo 13.
Трите дни предвиждат освен вълнуващо колоездене (40км първия и третия ден, 80км – втория) с почивки, палатков лагер и зеленчуков курбан за почерпка.

Какво да вземем?
Не забравяйте да си вземете подходящо за асфалт и черна настилка колело, минало пълен технически преглед (ако нямате – можете да наемете тук), раница и лична карта. Организаторите съветват да предвидите и резервна вътрешна гума, лепенки за гума и инструменти, както и задължителните за лагеруване палатка, спален чувал, фенерче.
Осигурени са превоз на багажа и групова застраховка за максимум 80 души. Билетите за влака София-Перник на 4 юли в 11:40 са 2,30лв и 2 лв за колело, а за влака Драгоман-София на 6 юли в 16:00 – 2,60лв и 2лв за колело.

Велопоходът е на 4, 5 и 6 юли
Пълната информация за него и форма за регистрация можете да намерите на sofiagreentour.com
Записването е възможно до 1 юли


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.