• Пътят към върха

  30 април 2015

  текст Севда Семер

  Идват още почивни дни. И ние обичаме да пътуваме, но какво правим, ако това не е вариант? Качваме се в планината, ето какво. Витоша ни е като вкъщи, затова избрахме три по-далечни маршрута, идеални за половин-един ден и достъпни и с кола, и без. Може да ги минете по тениски, не са толкова високо, че да има климатични изненади. Трябват ви само удобни обувки. И слънцезащитен крем – ок, само казваме, на нас нямаше кой да ни напомни и стана напечено.
 • .
 • Daydreamers

  23 април 2015

  текст Диана Томова снимки Ралица Димитрова

  "Любовта е измислена от хора като мен, за да продават чорапогащници", казва Дон Дрейпър от Mad Men, но 60-те отдавна си заминаха заедно с цинизма им. Сега героите на рекламата са други и водят други битки – да направят така, че вместо бучки сирене, излизащи от женско деколте, да виждаме готини послания "с душа". Днес сме с двама от тях. Георги Цеков-Цъки е криейтив директор и съдружник в новата рекламна агенция Garlic, а Петя Савова – арт директорът в екипа, който винаги се цели в десетката. Събира ги хъсът им за максимум в работата, и приятелството, калено по време на брейнсторминг. Засякохме ги в ежедневната им роля – да прескачат бариери.
 • София: 20 век

  16 април 2015

  снимка preposity.com

  Тази неделя в града ще има повече стил от всякога – Elegant Ride Style ни хвърля кожената ръкавица да покараме велосипеди из центъра, облечени според модните разбирания на английски джентълмен от миналия век. Дори да не сте винтидж икона, няколко часа ровене из стари гардероби и няколко черно-бели снимки за вдъхновение ще ви приведат в подходящия вид.
 • На всеки километър

  9 април 2015

  текст Севда Семер

  Колкото и бавно да тичате, пак сте по-бързи от хората на дивана. Вероятно ще чуете тази реплика, когато започнете да бягате. За да продължите, помнете най-важното – този спорт не се интересува от скоростта ви, а от това дали слагате сърцето си на пътя.
 • Нещата от живота: Георги Янакиев

  9 април 2015

  текст Никола Янев снимки Ралица Димитрова

  Георги Янакиев е рекламно лъвче.
  В екип с Александър Антонов току‑що се класира за финалите младша категория на рекламния фестивал Cannes Lions. Стигнаха до там с три кратки клипа на тема София – Творчески град на киното, които им спечелиха кан‑ското предизвикателство на местна почва. Освен тази точка, Георги е отбелязал още много като дигитален продуцент в рекламна агенция NEXT-DC, съосновател на сайта Under The Line и добро момче с вкус към новата музика, видео импровизациите и нощния живот в града. Обича бира, затова отворихме по една и разговорът потече.
 • Дом на колела

  2 април 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Познаваме еуфорията на първото пролетно каране – от нетърпение да се пуснеш по улицата, колелото дори не тежи, докато го сваляш по стълбите. Има обаче и един неприятен момент – след три минути усещаш, че цяла зима е стояло в коридора. Затова караме направо към Блаже Колев за профилактика.
 • Нещата от живота: Виктор Чучков

  26 март 2015

  текст Ирина Димова снимки Ралица Димитрова

  Често го наричат половината от Чучков Брадърс – продуцентската къща за кино и реклама, която движат с брат му Борислав. "Много хора си мислят, че продуцентът е един чичко, който дава пари, а ние всъщност сме едни чичковци, които измислят проектите, намират им финансиране, реализират ги и ги разпространяват", обяснява Виктор Чучков-син. Преди 4 години с Тилт ни показа и как се режисира хубав български филм, а сега се готви да снима 18% сиво по книгата на Захари Карабашлиев. Толкова по работа за днес. Срещаме се с Виктор, за да си говорим за нещата, които обича и живота в града, който е избрал пред Рим, Берлин и Ню Йорк.
 • Играта на играчите

  19 март 2015

  Настолните игри са ужасни крадци на време, но плюсовете им са повече от минусите – откъсват ни от екрана, социализират ни извън бара и ни забавляват, докато мозъкът не спира да работи. Въпросът тук е къде в София можем да си ги причиним.
 • Пълна писта

  19 март 2015

  Защо тичането в компания е по-добро и в колко часа да отидете в Южния парк в събота, за да намерите още няколко чифта маратонки, готови за старт.
 • Между Гевгелийски и Ирак

  12 март 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Обичаме уличната храна и трябва да признаем – тук нямаме най‑великите традиции в това отношение (колкото и да държим на баничките). Затова сме благодарни на всички тайни и знайни места, които ни водят до други кулинарни територии. Днес вълшебното килимче ни отнесе в Ирак.
 • 50 нюанса синьо

  12 март 2015

  текст Вера Гоцева

  Погледнете Майкъл Фелпс в пети коридор. Добре, може би никога няма да го стигнете, но плуването не е олимпиада, а страхотен спорт за всеки мускул в тялото и всяка клетка в мозъка. Хвърляме се в басейна с Вера Гоцева, защото е покорила достатъчно дължини, за да знае къде в София водата е най-синя.
 • Братя по брада

  26 февруари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Въобразяваме ли си, или има особен вид братство между мъжете с бради? Които стават все повече и повече, докато говорим. За да изследваме тенденцията, събрахме създателите на новия бранд масла за брада Bradabrat – Владимир и Кирил Балканови, с най-брадатия ни приятел, Павел Найденов, и ги оставихме да си разказват за брадата и начина й на живот. Като всяка добра история, и тази започва две поколения назад...
 • Тяло, душа & Co.

  19 февруари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Мисията за почивка и отпускане през уикенда се усложнява, ако нямаш кола и готовност за път. Поне така си мислехме преди да разберем, че в сърцето на София, на един натоварен булевард има място, където е толкова лесно да се отпуснем в блаженство. Позволихме си четири изживявания в Център Мандала, които разделихме в два дни за пълен детокс от града.
 • Духът на мастилото

  19 февруари 2015

  текст Ирина Димова снимки Севда Семер

  Преди време човек от екипа ни излезе в обедна почивка и се върна с татуировка. Така усетихме иглата на Момчил Генов. Един следобед отидохме в студиото му и докато на горния етаж нечия ръка се превръщаше в мечка, научихме за него няколко важни неща – че обича бокса, кирилицата, татуировките с дух и кучетата (да, последното значи, че никога не би посегнал с туш на питбулката си Мейдей Мейдей).
 • Manhood

  5 февруари 2015

  Разпознаваме ги веднага и без да сме видяли подписа на автора –
  суровите графични бижута на Нева Балникова, които отиват на смелите.
  Тези тук са мъжки и току-що са напуснали ателието на път към всеки, който обича да дописва себе си с кожа и метал.
 • Три стъпки над земята

  5 февруари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Ето къде се намираме, когато сме щастливи. Момичето пред вас знае още един пряк път до там – нагоре по пилона.
 • Герои на нашето време

  29 януари 2015

  текст Ирина Димова снимки Ралица Димитрова

  Те са от рядка кръвна група. Умеят да се борят не за себе си, а за другите. Наскоро влязоха в селекцията на Дарик 40 до 40 за млади лидери, които тичат към бъдещето и създават смислени проекти. Техният е TimeHeroes.org – платформата за доброволчество, която събира добрите каузи накуп и на един клик. Третият учредител на организацията – Алек Андреев, не беше в София, когато с Яна Бюрер Тавание и Павел Кунчев седнахме на голямата маса в +това, за да си говорим за Времето. И Героите. И, между другото, разбрахме как се правят най‑добрите бъркани яйца и каква е силата на туитър.
 • мяСТО за бири

  29 януари 2015

  текст Гергана Гугунска, снимки Ралица Димитрова

  Или как две момчета стартират 100beers.bg, за да има откъде да си купуват крафт пиво.
 • Тела в движение

  22 януари 2015

  Четири спорта с интрига, които си струва да влязат в режима ви на живот.
 • Въпрос на характер

  8 януари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Познаваме дизайнера Мила Атева отдавна. Тя отдавна познава мъжа до себе си – Васил Полеганов. Марката Sassa Bjorg е още една нишка, която ги свързва – тогава, когато работата е старание, удоволствие и бъдеще. Общи.