Парк за ден21 септември 2016
Паркинг места в центъра на София и тази година махат три букви и стават парк карета на 30 септември. Глобалният Park(ing) Day превръща малки улични квадрати в над 200 метрополиса по света в градини, работилници, арт инсталации и всякакви места за подвиване на крак, за да онагледи посланието си за повече отворени пространства в града. Стискаме палци да го видят правилните хора.


Още не знаем всички адреси на трансформираните паркоместа в София, но със сигурност едната ни да-се-види дестинация е новата инсталация на Viridis Landscape Architects на Кракра. Миналата година пред Съюза на Архитектите поникнаха хартиени макове, а сега над същия тротоар ще кръжи ятото птици Park(ing) Рояк.

Спалня на открито, фитнес под небето, салон за кучешки прически – 25 квадрата от улицата могат да съберат всякакви идеи, стига да разполагате с право за ползването им (и на идеите, и на квадратите). Импровизациите върху първото свободно паркомясто не са разрешени, а координацията с организаторите от фондация Credo Bonum и собственика на уличния парцел – задължителна. За гостите обаче няма ограничения, така че минаваме да видим какво са измислили БуквАрт, DaDa Cultural Station и ХлеБар.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.