Активен град21 септември 2016 текст Виолета Иванова снимки Кирил Кралев
Нищо че е празник – този уикенд София не мързелува. Вместо това слага най-удобния екип и от 23 до 25 септември доказва, че заслужава короната Европейска столица на спорта 2018. В трите активни дни на две локации гледаме (и пробваме) над 20 спорта, а над всичко това пишем Extreme Fest Sofia.


Първият ред в петъчния график е за едночасово гимнастическо шоу – от 16:00 в Княжевската градина (тази при Паметника на Съветската армия), а от 17:00 идва състезание по улични танци. Оттам до малките часове караме по-полека с концерт на Акага (от 20:30) и Fruit Sessions парти в Backyard (от 22:00 за 5лв).

В събота нещата вече стават сериозни: в 10:00 сме пак на Паметника за 3х3 баскетбол демо, което ще върви през целия ден, докато наоколо се сменят още куп дисциплини. От тенис на маса през скачане на въздушна възглавница, катерене, таекуондо, тестване на колела, велокарнавал, кънки, ролери и скейт до бънджи скокове от кран и бъбъл футбол (в който нахлузваш надуваема сфера и сам ставаш топка за игра) – всички са в програмата за 24-ти, а някои и за 25 септември. Освен за тях обаче в неделя се местим на Гурко и за картинг уъкшоп, пол денс шоу и поглед зад волана на състезателните автомобили, но не бързайте да се явявате още на старта в 10:00. Особено ако допреди малко сте били в Ялта за парти номер две с Павел Петров, Pacho, Марсел Рохас, Emvade и Yory (събота, 21:00, за 10лв). Ако сме изпуснали нещо важно, търсете феста във фейсбук и влизайте в кецовете.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.