Оглед на наследството15 септември 2016
Каквото и да планирате за този уикенд, 17 и 18 септември, Съветът на Европа има по-добра покана за вас – поне ако винаги ви се е искало да влезете на подробен оглед в Съдебната палата, Музея по палеонтология на СУ, Синагогата, Джамията, Света София, БНР или Френската резиденция на Оборище.


Като всяка година от почти 20 насам Европейските дни на наследството отварят тежките врати на 30 важни сгради и институции в София, за да ни подсетят колко ценно завещание имаме да пазим – в томове литература, древни останки, свещени помещения и обичайно затворени кабинети.

Пълната карта на Дните (с точните часове за визитация) вече се намира на хартия – в заведенията и културните места до вас – а можете да я разгърнете и на сайта на Френския институт, institutfrancais.bg. Ние лично не бихме пропуснали да седнем в градината на Яворовата къща, да влезем зад стъклата на Дома на Европа на Раковски 124, да разгледаме Военната академия отвътре (след като сме обходили всеки сантиметър от парка й), както и да погледнем през телескопа на Университетската обсерватория в Борисовата градина.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.