Разделяй и владей


Типично палачинките излизат от тигана голи, за да ги завиваме после с всякакви екстри. Какво ще стане, ако излъжем системата и вградим плънката в тестото? Солени със спанак, свежи с плодове и сладки с шоколад – ето как от една купа изскачат три вида без нужда от постпродукция.

Рецептата: Първо сменете бабината с тази на някоя granny – сместа за американски палачинки е гъста и лесно задържа добавките, които сме решили да сложим. Забърква се с две чаени чаши бяло брашно, което минава през сито с чаена лъжица сода и толкова сол. В друга купа разбийте две яйца, супена лъжица олио, чаена чаша кисело мляко, още толкова прясно и една ванилия. Към течната смес постепенно добавяйте сухата и не изключвайте миксера, докато не достигнете гладкост и гъстота като за кекс. Тогава разделете на три и сте готови за вариациите, които ще изливате черпак по черпак в горещ тиган с намаслено дъно до получаване на 12 палачинки – с престой от 60 секунди по лице и 30-40 по гръб за всяка.

Сирене и спанак

Сирене и спанак


В първата 1/3 от нашата смес се белее краве сирене, но ако класиката ви е скучна, 100гр рикота на кубчета към накъсания бейби спанак е вашата "плънка". За по-зелен вкус, загрейте зеленчука с малко мазнина върху котлона, докато омекне. Иначе суровите листа хрупкат като прясна трева, което пък е някак си в сезона.
Плодова пита

Плодова пита


Плодовете, които ще вградите в палачинките, може да са всякакви – пресни ягоди на кубчета, цели малини или размразени боровинки от фризера, но преди да ги метнете в сместа, тя трябва да разтвори една лъжица пудра захар за сладост. Ако можете да го понесете, после залейте плодовите пити с мед за тотален шедьовър.
Два цвята шоколад

Два цвята шоколад


За финал оставихме най-сладкото. Поръсете базовата смес с парченца шоколад – фин млечен и бял, и бъркайте внимателно, за да не ги раздробите. Ако ви се прекалява, залейте кулата готови палачинки с разтопен (или просто течен) шоколад – с резултата ще разплачете дори френския булдог, който най-после си дочака десерта.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.