Топ 11


10 декември 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


снимка © MottosPrint

Работата
През уикенда. Не, това не прави живота ни по-хубав (по-скоро го прави да прилича на песен, писана от Вапцаров), но докато събираме главите си над чаши с капучино в събота, тази мисъл горе ни държи будни. Не спираме.


Графитът
Докато ние тук се топлим над една коледна свещица, Bozko слага ръкавиците и прави мъглата цветна. До моста Чавдар е – оглеждайте се, като минавате, сгрява клепача.


Още бира
Нов магазин за крафт бира току-що гръмна тапата – Beera на Христо Белчев 29. Сериозно имаме чувството, че тази Нова година балончетата няма да са от шампанско.


Филмът
Оnce and Forever на Карл Лагерфелд, в който Кристен Стюарт играе едновременно себе си и Коко Шанел в една стая с Джералдин Чаплин. Прилича повече на мейкинг и е дълъг едва 11 красиви минути, които се вдишват като интересен парфюм.


40 години <3
Получихме тази снимка със съобщението: "Днес майка ми и баща ми празнуват 40 години заедно в Троянския балкан, а аз тук си играя на зайо-полицайо!". Дишай зайо, балканът няма да избяга.


снимка @Йордан Ноков

Зимата

В този момент горе на Черни Връх пейзажът е пързалка – хайде да се свършва вече с тази работа и да отлитаме върху дъските.


снимка @Toni Perec

Уди Алън

С този велик цитат черпим едновременно за рождения му ден (на 1 декември) и новата биографична книга за него на български (Уди, вече в книжарниците). Голям човек, като пораснем искаме да бъдем като него (защото явно няма как да станем оргазъм).


Мястото
До десетина дни Brave Moustache отваря офлайн адрес за съвременно изкуство, музика, гост артисти, принтове, дрехи и каквото друго си реши. Още не знаем улицата и номера, но ще го намерим и ще ви заведем.


Цветовете
Пантон дежурно избират цвят на годината, а за 2016 за първи път изтеглиха дует – розово, топло като прегръдка, и хладно успокояващо синьо, които са балсам срещу стреса и носят мир на духа в комбинация. Нежна работа, ще комбинираме.


Календарът
2015 е на финала си, така че протягаме пръсти към първия лист от 2016 с илюстрации на Nechoart – новият му календар е готов, каза да го търсим по коледните базари.


Статусът
Комичният до идиотизъм Рики Джарвейс иронизира истерията около появата на Свети Запад на този свят. Опа, изпуснахме се как се казва бебето (добре че Рики не ни следи, както ние него).


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.