Топ 11


28 май 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Покривът
Най-доброто място за парти. За мечти. За въздух. За откъсване от гравитацията и полет с чайките. Странно е как отвисоко чувстваш града под краката си по-близък и твой, отколкото докато вървиш по улиците му. Ти си тук. Всичко е наред. Just breathe.


Багажът
Винаги изглежда подреден, важен и шик в чантите на Bogdanin Brothers. Съвършено наши (и в смисъла на български), ръчно изработени от двамата братя и с толкова чист силует, че в тази минута ни е срам от всички шарении, които си позволяваме да носим.


Лалетата
В новата колекция на Knapp. Във вазите вече минахме на божури, но тези рокли и аксесоари тропат съблазнително по вратите на гардероба ни. Извиняваме се на момчетата, че за момента няма с какво да ги компенсираме.


Преводачите
На книги. Някога замисляте ли се колко тежък и безценен труд е да пренесеш крехките думи на страхотен писател без да ги счупиш? Благодарим на тези хора, чиитo имена не стоят на предната корица, но ред по ред ни отвеждат до задната.


Танците
На 1 юни започва 12-и сезон на най-доброто денс шоу So You Think You Can Dance. Гледаме го от първи епизод, има 100 награди за хореография, най-забавните съдии и най-готината водеща с най-дългите крака на планетата. Ето как празнуваме деня на детето!


Не, не и не!
Крещим срещу плановете за преустройство на Борисовата градина. Защо го правим тук? Защото животът ни ще бъде (почти) рай, ако изкореним безумието, преди да порасне във виенско колело, планетариум и други клетки за хора и животни. НЕ!


Приспивателното
Медиативна хипноза за здрав и сладък сън, когато мозъкът не млъква? Дайте я насам. Гледаме и слушаме от телефона с безплатното приложение Sleep Soundly Hypnosis. Цялата сесия е 40 минути, но работи така добре, че заспиваш на първите 10. Тихо, пуснахме го...


Читалнята
Онази красив, но остаряващ грозно павилион за вестници в парка пред Народния театър има шанс да възкръсне като мини читалня и инфо пункт. Как да му помогнем? Разгледайте на читалнята.bg, дарете съвременна литература и стискайте палци.


Изложбата
Наесен в София ще видим 78 литографии и 7 керамики на Пабло Пикасо – в оригинал. Ако не сме тук, вероятно сме заминали за Малага, за да разгледаме музея и да влезем в дома на човека, който ни учи, че всичко, което живее във въображението ни, е реално. Ole!


Кофисът
Миналия уикенд открихме нашето място за работа и кафе – новият бар на Влайкова. Кафето е вълшебно, барманът – мил, сандвичите и цитронадите – вкусни, музиката – гали. А, и няма шумни хлапета, за които да се правим, че не ни пречат, докато пишем.


Черешите
Грабнахме ги от пазара сутринта и леко ни обрулиха с цената, но са толкова сладки и сочни, че замижахме. Отсега умуваме и как ще се покатерим на черешата в задния ни двор, която вече леко започва да порозовява. #децатазнаяткак.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.