Топ 10


29 август 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Хорърите
Най-късите разкази на ужасите са, естествено, писани от Стивън Кинг, но не ги чакайте в книжарниците, а влезте да четете в инстаграма му под снимките на миловидното корги Моли, наричано на галено the Thing of Evil.

 

Molly, aka the Thing of Evil, prepares to attack the Stuffed Monkey of Joy and tear her limb from limb, leaving nuthin but the stuffin.

Публикация, споделена от Stephen King (@stephenking) на


Графитите

Докато Насимо рисува гигантски графит на йога фест в Германия, ние попадаме в Троян, където Дамян Бумбалов е изографисал няколко стени, пред които бихме заели поза лотос. Не знаехме, затова ви просветляваме да се оглеждате, когато сте в града.


Плячката
Бихме го нарекли съкровище, но археолозите, които откриха тази делва с 957 ценни предмета в крепостта Калиакра на 17 август, ѝ казват Татарска плячка. Приемаме всичко, щом вместо да е плячкосано, гърнето е в ръцете на науката.


Трейлърът
Имаше хлад към втория Истински детектив след топлината към първия, заради което третият се забави три години, но ето че вече можем да усетим и неговия градус. Тръгва през януари със случай, който напомня отвличане на дете, но едва ли е.
 


Птиците
Не ни е мръсен обективът, а имаме Хичкок момент с жерави, когато се качваме на Бакърлъка над Резово, за да погледаме гънките на южното ни крайбрежие долу и да се почудим дали и траките са правили така край долмените на този връх. Има и мушици, но вече не е филмово.Дневникът
Морски записи или @seatapes във фейсбук, в който четем "откъси от по-дълги истории за пясък и сол" на Антон Георгиев. Какво по-хубаво? Илюстрирани са от Иво Георгиев (@ivodoide), който е пускал котва и на нашите страници със своите 8 момента.


Обядът
Стигаме до заслона Орлово гнездо само за 2 часа от Беклемето, а горе ни чака боб чорба с панорама към Ботев и Голям Купен. Даваме на този съботен обяд три звезди Мишлен: за вкуса, гледката и малиновото вино, с което се черпим като със сок.


Тартът
Бисквитена основа, върху която лежат пласт малини, завити с бял шоколад, или, иначе казано, триетажно вълшебство. Не че друг път ни е трудно да се развълнуваме от сладкиш, но този го ядем вече трети ден пореден. За 4.90 от Farmer’s.


Книжарницата
Ако още не сте чули за нея, на главната в Плевен е, има статут на антикварна и размери на магически килер с книги от пода до тавана. Излизаме с Южната автострада на Кортасар, поезия от Христо Фотев и още 5+ тома на цени почти-като-подарък.


Калъфите
Няма как да не сте информирани за пластмасовата обвивка, в която пъхаме планетата си, ако имате смартфон. А него в какво го държите? Аха. Е, има и разградими калъфи като тези на Pela, които не са евтини, но поне няма да ви надживеят. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.