Топ 10


12 декември 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ПРЕГРЪДКАТА
Gush са като майчина грижа и за топлината (или хладината) на храната за детето, и за чистия живот на Земята с опаковъчния си материал от стомана, дърво и стъкло. От gush.bg избираме буркан за супа, защото и нашият обяд я заслужава.


ГРАЖДАНИТЕ
Всички вие, ние и те, които следим грешните стъпки на Общината по Графа и заради които зимата ще дойде, без никой да се спъне в острия гранит, с който бяха оградили трасето на трамвая. #People’sLanding!


ПАЛАЧИНКИТЕ
Тънките френски ни вдигат час преди закуска, но пухкавите американски са по-бързи. Важно е маслото да е течно, нататък всяка елементарна рецепта се излива за минути от черпак. Събота като слънце – гореща и с връх от бекон и мед.


ВИТРИНИТЕ
По-добрият нощен живот? Да минеш случайно през Сердика 30 и да видиш, че Hip Hip Library, дом за арт книги, сега е и студио на Никълъс Макартър, който реди по витрините огромни рисунки и малки скици. Погледът ви е поканен до януари.


© Hip Hip Library

ВИДЕОКЛИПЪТ
Наблюдаваме внимателно тихия като в кошмар разпад в Yesterday’s Wake и прегръщаме бандата Son Lux за вика "предупредени сте!". Молим се само същата съдба да не достигне всички ни, оставяйки след нас отрова и пустош.КИЛИМИТЕ
"Кое прави от пространството дом?", питат Nomad.ist, които вече са напипали отговора – занаятчийските им килими не просто хвърлят цвят в интериора, а влюбват от раз. Да, може би дори толкова, че да затвориш око за цифрата на етикета.


ТОРТИТЕ
В Дианабад отдавна е тежко да се минава покрай ателието на домашните сладкиши Vanilla Kitchen, а от 15 декември ароматът на какао и ванилия ни настигна на ъгъла на Гурко и Шишман, където влизат в собствен салон с бонбон интериор.


НОМИНАЦИИТЕ
Това е Крисчън Бейл, изял още един Крисчън Бейл, за да изиграе бившия щатски вицепрезидент Дик Чейни в най-номинирания филм на Златните глобуси – Vice. Постите приключват и за нас с награждаването на 7 януари.ВЕНЕЦЪТ
Кръговратът на природата е символът, около който се увиват коледните венци. Свято звучи, но бихме престъпили кръга и в ето тази композиция на Вера Георгиева от La vita semplice (може да я гледате и в ръцете в курс на 15 декември от 10:30 в Cre8).


ГРАФИТЪТ
Всъщност не е един, а цяла серия, която отскоро бавно завзема различни улици в града. Харесваме. Нищо че ни отне поне 5 секунди да схванем, че се взираме в поседнал човек.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.