Топ 10


12 септември 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ДЕТОКСЪТ
Докато готвите стила за новия сезон, съберете ненужните дрехи, обувки и чанти и влезте на sofia.bg/waste да си изберете пункт на еко кампанията Детокс за гардероба, в който да ги пуснете. Удобно, а после от тези контейнери ще поникне и зелена модна колекция.


КАРТАТА
Ако сте луди по астрологията, вероятно ще се предаде и на децата ви – особено ако надникнете в инстаграма @mybaby.gifts и разберете за какво плаче бебешката ви стая. За натална карта, естествено, ясно е като слънце в първи дом.


СИНГЪЛЪТ
Не друг, а Том Йорк (от Radiohead) отваря саундтрака на новия хорър Suspiria с парче, което е зловещо-нежно като въртяща се порцеланова балеринка. "All is well, as long as we keep spinning", казва гласът в Suspirium, докато клипът размазва силуети.ЛОГОТО
БНТ свали емблемата на Стефан Кънчев от себе си и облече това сиво нещо. Слагаме го тук на дъното, за да припомним, че естетиката всъщност не е въпрос на вкус, а на възпитание.


РЕКОРДЪТ
Еминем ни хвана неподготвени с албумa, разтърсил интернет последната седмица, и това не му стигна. Със забиването на Kamikaze най-отгоре в световните класации той изпревари рекордьорите досега ABBA и Led Zeppelin с деветия си пореден шампион.


КОСМОСЪТ
Някой беше сравнил Стругаре с Дейвид Линч на българската музика и се съгласихме, но. Отдавна не спорим по въпроса, защото. Е като да си викаме от две планети. Новата му песен е Космос, казваме само.  ЕМИТО
Преди раздаването на тв наградите на 17 септември, вече има за какво да пляскаме: с първата си изобщо номинация за Emmy безумните Рик и Морти отстреляха приза Outstanding Animated Program на креативния кръг (на 8 септември). 


БРЪНЧЪТ
Ново хип място се залепя до Хлебар на Оборище до образуването на верига за добро хранене на самообслужване. А и на крак – потокът към вече пословичните яйца Бенедикт на Старата госпожа често оставя празна само високата маса без столове.
СЛАДОЛЕДЪТ
Ако при гледката на тази стена сте готови да извадите лъжичката, дано сте близо до Южния парк – чистото джелато Savini тъкмо отвори втора витрина в града на ул. Бяла черква, след като от пролетта се капем с касис на Сан Стефано.


ГАЗИРАНАТА ВОДА
Познаваме човек с пълна непоносимост към нея, който наскоро разбра, че просто не е знаел в какво да я сипе. Ето два жокера – в уиски (без лед) и в еспресо (с много лед). На бас, че поне едната чаша не сте я опитвали.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.