Топ 10


8 август 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

БУЛЕВАРДЪТ
Васил Левски е готов, не изглежда на вълни, има бус лента, а в момента градът е толкова празен, че хората пресичат спокойно отгоре. Което ни подсеща за един друг разговор – време ли е соц подлезите да бъдат изместени от евро пешеходни пътеки?


МИДИТЕ
Малко калории, много протеини ще ви кажат веднага диетолозите, а ние тук ще извикаме друго: през август ключовото е около нас да има миди, независимо дали са под краката ни в морето, или в чинията в града.


НАХОДКАТА
Чухте ли, че пловдивски археолози разровили могилата Малтепе до село Маноле и така открили мраморния покрив на гигантска гробница с датировка 3 век? Чакаме да научим още малки детайли за великите ни стари времена.
ВАНСКИТЕ
Със слънчогледите на Ван Гог? Да? Значи с кеф ще влезете до глезените в новата колекция, която е минала през окото на куратори от музея на художника, така че сме спокойни с копията върху текстил. Другото е въпрос на стил.
ПАРЧЕТО
Новото на Десислава Андонова (която упорито наричаме Деси от Phuture Shock). Мoже да се казва Misery и да има мрак във видеото, но за ухото е богатство и щастие – пускайте го.
КАРТАТА
От април блогът Zero Waste Sofia дава идеи как (и причини защо) да се стремим отпечатъкът ни върху тази земя да е в дела, вместо в боклук. Следващата зелена стъпка е направена: карта на чешмите в София, която ни води към по-малко вода в пластмаса на zerowastesofia.com/watermap/
АЛБУМЪТ
Какво правим до 31 август, когато Kan Wakan ще изстреля в орбитата ни втория си албум Phantasmagoria Vol.1, предвиден като начало на трилогия? Слушаме сингъла Indigo и се взираме в окото на цветето за още, ето какво.


BATWOMAN
Тя не е приятелката на Батман, а първият ЛГБТИ супергерой, който прекрачва от комикса в телевизията за главна роля в нов сериал. За Руби Роуз (от Orange is the New Black) е било мечта, а за останалите е шанс да станем малко повече суперхора.
НОЩНОТО КЪПАНЕ
Винаги е екстра, но когато от топлия въздух в 11 вечерта навлезеш в адриатическите води на черногорския по народност, но венециански по душа залив Котор с тази гледка пред себе си, някак си искаш да кажеш на всички. Ето, казахме.


БИЛЕТЪТ
4-левовата дневна карта за всички линии на градския винаги е била топ оферта, но сега е още по-удобна – вече я купуваме като QR код от sofia.mpass.bg, откъдето взимаме и билетите за нощния, когато стотинките са ни кът. Защото е 21 век.  
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.