Топ 10


17 юли 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

КАРТИЧКИТЕ
Театралните плакати на проф. Димитър Тасев се смаляват до пощенски размер и идват с цена в Gifted, готови за нов получател. Гръб на идеята е и виртуалният музей SOCMUS, който скоро ще свали от стената си още дизайни – разходете се по нея и във фейсбук.


КЪЩАТА
Веднъж минахме покрай тази италианска красавица (на Ивац Войвода) и ахнахме колко добре я поддържат хората и какъв ли разкош е да живееш в нея. Сега разбираме, че е професионално реставрирана от лицата зад този инстаграм и минаваме пак да им кажем "браво!".
ПРЕДШЕСТВЕНИКЪТ
Може би знаете, че тази Една седмица в София е първият културен гайд за града ни. Малко ни е неудобно, че досега не сме го разтваряли, но ето че удряме бингото – в Gifted вече разполагат с над 50 броя, основно от 1966, които ще пипнем още уикенда.


МЯСТОТО
По пътя от връх Богдан до хижа Средногорец ненадейно се натъкнахме на дървена къща, каквато не сме имали като деца. Изглежда сме твърде големи, за да є се зарадваме като хората, но по-малкият в живота ви може би го заслужава точно този уикенд.


ДЕБЮТЪТ
Още помним как през януари 2017 се свързахме за едни 9 момента със съвсем младата Мира Мирославова, а сега вече разлистваме първите й (страхотни) илюстрации в книга – преиздадените Принцесешки истории на Катя Антонова за Рибка. Кралицешки дебют!


ГАЛЕРИЯТА
Съботен маршрут: Старо Железаре на programata.bg ви води към откритата галерия върху дуварите в селото, която точно в момента се разраства още малко – с репродукции на картини от музея MoMА, рисувани от полски арт студенти. Нямате план за уикенда? Ето го.

© facebook.com/PiriankovArtCenter


КИТАРИСТЪТ
Ще сме честни: харесваме музиката на Александър Кид (който е от София, но мина през Китай и Копенхаген, стигайки до Лондон) дори малко повече, защото Севда Семер му прави обложките. Е, и без тях може да прослушате супер новото му 51 Pegasi на alexanderkyd.com.
ИНСТАГРАМЪТ
Докато Тимоти Шаламе се скъсва от снимки (и вероятно се готви за съмнителното продължение на Прозови ме с твоето име), @chalametinart инсталира главата му сред известни картини. Хич не ги искаме на стената си, но засмиват, пък и припомнят някои автори.РЕМОНТЪТ
Това не е топ новина, а съобщение, че да минете довечера през Кристал е задънена идея. Градинката ще бъде похлупена до ноември под ремонт, който горещо се надяваме да не е от серийните, станали специалитет на града ни. #останалинадежда


ПОДКАСТЪТ
"Футболната звезда. Тийн любовницата. Изчезналата съпруга." С това подзаглавие The Teacher’s Pet сигурно ви намирисва на сапунена драма, но всъщност е реално крими разследване в стил Serial. Дали и кой е убил липсващата от 36 години жена, слушаме със затаен дъх.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.