Топ 10


13 юни 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


БЛАГОДАРНОСТТА
"Анимацията никога няма да умре, защото е като музика, защото е като да тичаш с вятъра, защото е забавна." С тези думи на Румен Петков му благодарим на изпращане – и за Чоко и Боко, и за работата по Диди, Декстър и Джони Браво, заради които поне за миг винаги ще сме деца.


СВЕТОВНОТО
Русия среща Саудитска Арабия в първия мач от Чемпионат мира по футболу на 14 юни в Москва. Домакинът е исторически (това е първото световно в Източна Европа), така че чакаме и паметен месец по стадионах, за който търсим големи екрани под небесами.


ФОТОГРАФЪТ
Както всичко при френския президент Макрон, и официалният му фотограф се оказва изключителен. Вижте черно-белия фийд на Соазиг дьо ла Моасониер в инстаграм и туитър и ахнете пред липсата на фалш и изобилието от усмивки.
САМОЛЕТЪТ
Една машина на Lufthansa се пенсионира като пич – с татуировки от BOZKO и компания по проект на Urban Creatures. Висш пилотаж е това – ръкопляскаме за 500-те часа работа със спрея и съжаляваме, че арт-самолетът няма да кацне на някой софийски площад.


© Владимир Груев

СТИКЕРИТЕ

Ако не сте мернали лепенките "BNE was here" (или същото, надраскано със спрей), огледайте се: в цяла София са като следа от анонимния калифорнийски графити артист BNE. Окей, не е Banksy, но пак е вълнуващо, че е минал и през нас.


ПРОЕКТЪТ
За пространството в района на Централна гара, което след спечелен конкурс е в ръцете на A&A Architects. Не сме се здрависвали с тях, но разбрахме, че през 2015 са грабнали награда за сградата на Музейко, така че наблюдаваме работата им над висока летва.


ВИДЕОТО
Радиоактивност се движи по лицата на японското дуо AyaBambi в проект, в който технологията предшества изкуството. Ражда се в главата на Нобумичи Асай и са нужни 3 месеца, докато страданието се предаде в прожекция, но вие не се мъчете, а си го пуснете.ПРОЖЕКЦИИТЕ
Като ви се отворят 20, 10 или поне 5 свободни минути, запълнете ги с българско късометражно кино на noblink.bg, където не ви искат вход, за да казвате после, че сте гледали Добри, Сутрешно кафе или Maika mi calling. Не ги знаете? Ами не мигайте.


СПИСАНИЕТО
Инстаграмът @structuredmag не е точно списание, но в момент на скука винаги може да попрелистваш страниците с палец по екрана. Селекцията на кадри оттук-оттам варира от безумия с вкус до такива без, но нали всички сме тук заради смеха – има го.КИЛИМИTE
На Мария Жинотева, която постила ръчно тъкан шевица дизайн от вълна и памук, върху който стъпваш на пръсти от уважение (а и заради цените – от 450€ нагоре). Е, инвестираме за поколенията, както беше с персийските килими. На rugburn.eu.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.