Топ 10


22 май 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Фотографът
Маша Ивашинцова живее тихо в сянката на талантливите мъже, които обича, но след смъртта ѝ дъщеря ѝ намира 30 000 непроявени нейни ленти, запечатали с много душа Ленинград между 60-те и 90-те. Настанете се удобно пред mashaivashintsova.com за среща с тази нова Вивиан Майер.


Приложението
Което ни казва дали днес е добра идея да излезем навън, за да подишаме "чист" въздух. Безплатно е, казва се Airlief, а данните за фини прахови агенти черпи от различни измервателни станции, така че теглим съветите му от airlief.com за iOS и Android.


Тортата
Във Фабрика Дъга на Шейново изкараха маси и навън, което неочаквано доведе до третото ни страстно парче Маскрапоне и шоколад (с какаова бисквита помежду им) за седмицата. Първото го взехме за друг, който обаче каза "торти не ям" – ето защо неочаквано.


Първият уикенд на морето
Как само го чакаме. От миналата година насам. Но май било рано. Охо, юни, здравей!


Прогнозата
Времето утре ще е хубаво, а модата – още повече. Това ни казват кадрите от Style Forecast – селекция от дипломните проекти на новите магистри от програма Стайлинг в НБУ, които до 4 юни вкарват екстра стил във вечерите ни на Кристал.


Липите
Достатъчно е веднъж да минете под тези натежали клони, за да разберете, че най-хубавото време в София е когато цъфтят липите. Точно сега. Дишайте дълбоко. Само не паркирайте колата отдолу, ако не искате да бършете лепкав чай на сутринта.


Графитът
Вече има какво да търсите в Подуяне – космическото босо момиче, което тъкмо се нанесе в къщата на ул. Родина 12 по покана на Urban Creatures. Там е, откакто спреят на испанеца MANOMATIC мина по фасадата, преминавайте с поглед и вие.

 

Картата
Вадим я от чантата след Нощта на музеите, затова е малко измачкана, но остава важна – карта на арт местата в София, създадена от Swimming Pool за навигация из съвременните коридори на изкуството. Говори и на английски, и онлайн на sofiaartmap.com.


Музеят
Неудобно ни е, че не знаехме, но научаваме от фейсбука на WhATA и предаваме: бившето гарнизонно стрелбище зад Хилтън, където са разстрелвани хора като Вапцаров, сега е музей, в който гледаме Краят на Пражката пролет във фотографии (до 15 юни). Изглежда революционно и работи от 10 до 6 (без понеделник), бързаме.Кучетата
Че са палави, е ясно (забележете опаковката), но какви са на вкус хот-догитата на The Rolling Dogs, които тъкмо се дотъркаляха на Шишман 34? Пробвахме едноименния им с домашно чили и казваме: виеш от кеф, а после мъркаш, че има още три вида за тестване.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.