Топ 10


16 май 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Зоопаркът
Става на 130 години и този уикенд черпи хлапаците със забавна програма, но и големите имаме на какво да плеснем с ръце: паркът е с полуготов ремонт, а по алеите вече щъкат свободни птици. Което не значи да гоните пауна за перо, някак си незряло е.


Програмата 65+
Замисляли ли сте се как възрастните хора намират интересни и достъпни събития в града, за да поддържат във форма културния си живот? И ние така. Затова дадохме рамо на Credo Bonum за мини програмско издание 65+ за нашите роднини, близки, познати и онази съседка, на която знаем малкото име. Предавайте нататък.


Подкастът
Новият Градски детектив влиза в слушалките ни, за да разследва софийски митове, първият от които е онзи графит (на Викенти Комитски) и разказ (на Богдан Русев) Винаги някой някъде реже нещо с флекс. Блага история, пускаме и следващата, за да дадем кураж на водещите малко да се отпуснат.


Приборите
Казват се TILLAGD и ги видяхме и в златно, но в нашата ИКЕА се пресягаме възпитано към минимализма от неръждаема стомана в черно. Да ги извадим пред гостите струва 100лв, затова сега спестяваме с оризова диета и пръчици за 3лв.


Стенли Кубрик
Който на 17 вече снима за списание Look, a на 21 казва, че е видял достатъчно свят, за да стане режисьор. От тези 4 години обучение по улиците на Ню Йорк днес излиза фото албума му Through a Different Lens – на масичката ви за кафе срещу €50 от taschen.com


Социализмът
Хич не ни е домиляло за него, но за да го запазят зад витрина в Етнографския музей събират вещи от времето на телевизорите Юност. Ето какво да правите с колекцията опаковки от шоколад, някои от които и без това приличат на масло (с кравата в центъра).Сериалът
Патрик Мелроуз влиза с аристократизма, нарцисизма, наркотиците и травмите си в HBO GO със само 5 епизода, но Гардиън му вдигат оценка "брилянтен" заради пристрастяващ Бенедикт Къмбърбач и топ работа по биографична поредица. Започваме го.Откритието
Да чакаш сестра ти да контрабандира плодове от Индия, за да вкусиш първото си манго? Безценно. Но и излишно, защото то е навсякъде тук и е божествено не само "чисто", но и в салата с пиле и боб, която е топ за такос плънка. Дайте ги насам-ам-ам.


Hop Junkies
Хопът в името значи хмел и това вече се надушва на Дондуков 48, където 100 Beers тъкмо свалиха капачката на ново място с премиера на руската пивоварна Бакунин. Ако пиете, имат 400+ вида крафт и 2 крана, а ако варите – зареждат суровини и оборудване.Трейлърът
Поне до излизането на Бохемска рапсодия през ноември няма за какво да мърморим – Рами Малек показва достатъчен волтаж и в малкото студио, и пред огромна публика в първата минута и 53 секунди от филма за Фреди, за да си поръчаме фронт стейдж билети още сега. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.