Топ 10


9 май 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Редакторът
Добро утро, това е вратата, през която всяка сутрин влизаме в офиса. В момента имаме един свободен ключ и търсим новия любознателен, подготвен, смешен и светкавичен в задачите редактор, на когото да го дадем, за да може да пише изречения в тази рубрика и материали за останалите страници в списанието. Обявата ни е в jobs.bg, но пращайте и директно на hr@programata.bg авторски текст, CV и бележка какво ви привлича към нашия вход.


Гласът
Не го гледайте как стои на пет пръста, много е добър и в брейка, но да знаете как върти контратенора си. Високо, по-високо, най-високо е нивото на Якуб Юзеф Олиньски, който ни подсеща, че операта е създадена за отворени прозорци. Слушаме на jakubjozeforlinski.com.Горчивото
След ден, който лошо те е потопил, най-хубавото, което можеш да чуеш е "идвай в Прасето, пием Негрони". Прасето е Щастливото, а с тази буца лед убиваме горчивото от деня на принципа клин клин избива – с горчиво.


1 октомври
Тогава по план Граф Игнатиев трябва да излезе от ремонт в превъзходен евро вид и с пешеходна отсечка от Попа до Канала. ОК, 5 месеца ще го заобикаляме с надеждата, че 20 милиона по-късно релсите, плочките, асфалтът и дърветата ще са на местата си.


Видеото
В This is America Childish Gambino танцува сладко, докато разстрелва църковен хор и лае "хей, мрем като кучета в шоуто им". Жестоко и право в целта – точно като втория сезон на сериала му Atlanta, който отдавна е време да пробвате.Роджър Уотърс
Или сбъдната мечта на квад­рат, щом сетлистът включва и The Dark Side of the Moon, и Animals. С летящи прасета, димящ над главите ни завод и убийс­твена сатира към Тръмп вече се съмняваме и в собственото си въображение – искаме пак, но и с Гилмор, моля.


Сладкото
След лудницата Уотърс какво друго ни остава, освен да седнем в Crazy Diamond, който тъкмо отвори на Оборище 9А с велика градина и ето този мус от бял шоколад със сладко от малини. Оценяваме го не с палци, а пак с цели вдигнати ръце – shine on!


Химикалките
Когато повечето ти писане е на клавиатура, става екстра важно върху хартия нещата да са по-забавни – например с химикалка-кокал или тънкописец-мечка, подарък от човека, който ни познава най-добре (и очевидно може да намери съкровище в китайски мол).


На двора
Навсякъде навън е разкош, но тук слагаме стрелка към двора на G8, където от 11 май започват прожекциите на въздух, а първата е и с море – Потапяне на Вим Вендерс. Билетът пораства на 10лв с питието, което завършва покачването "вечер, двор, филм...".


Брутализмът
Вие вероятно знаете какво е брутализъм, но "реновирането" му у нас е така "успешнo", че внуците ви няма да има къде да го видят. Ето, това е зала Фестивална през 1968, а през 2018 вече е с кръпки от дърво по суровия бетон. По снимки ще им разказвате, това е.

Зала Фестивална София 1969 г. Festivalna Hall Sofia Bulgaria


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.