Топ 10


18 април 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Картата
"С кемпер съм и съм ОК с опасни завои, ако гледката е живописна" са непосилни условия за Google Maps, но ап навигаторът WildMaps (за Android и iOS) дава още сто опции за филтриране на маршрута и знае и най-тесните горски пътеки. Тук-там ще ви иска пари обаче, не е толкова див.


Марката
Seddum на Вилияна Карушкова, която тъкмо показа първата си колекция (и в София, и в Париж на Седмицата на модата). Докато чакаме на seddum.com да се появи бутон "купи", пробваме тази драматична естетика от естествени материали само на око.На басейн
Рано е за къпане, но за покрив е точно, а галерията Swimming Pool тъкмо се отвори за частни купони. Колко струва да съберете приятелите си на една от знаменателните козирки в София, не знаем, но със сигурност си струва (питайте на 0887 895 251).


Завръщането
След страшното заглавие "Пиян абитуриент събори балерината пред Народния театър" през ноември, танцьорката балансира отново на ляв крак сред пръските на фонтана. Молим никой да не я приближава – крехка госпожица е, макар и от метал.


Бебето
В миналия Топ 10 се промъкна един валенсиански котешки лемур, но тези тук са софиянци – Манди и роденото ѝ преди месец бебе в нашия зоопарк. Още уикенда отиваме да видим чии очи е взело и да питаме как се казва.Ядките
Дали сапунът расте по дърветата звучи като тъп въпрос, преди да попаднеш на пакет сушени Sapindus mukorossi. Да, това са сапунени ядки и не трябва да си веган, за да переш с тях – достатъчно е да ти тежи колко химия въртиш в барабана за седмица.


Чашите
Преди да сме се отказали окончателно от ужасните към природата еднократни чаши, пием тайно от тези с виц на @yoyoha в инстаграм. Дали успява да изрисува една за времето, за което ние поглъщаме едно капучино гранде? Сигурно – гореща работа!Подаръкът
Чухме, че Холандия ще ни поздрави за европредседателството с цветя и вече го виждаме – всяка втора леха в града избухва с великолепни вносни лалета. Като прибавим и домашния ни люляк, тази пролет е направо божи дар, мерси на всички.


Наградата
DAMN. на Кендрик Ламар взе Пулицър за лирики шедьоври и социално майсторство и нашите ръце са на гора за първия не-класически и не-джазов цар на музикалната категория. Преди година казахме, но поводът е за повтаряне: голям си, Кендрик #ДАМусеНезнае


Контейнерите
Колко пъти ви се е искало да дарите някъде на някого старите си, но здрави дрехи и не сте намерили начин? На сто и първия ви сочим към контейнерите на БЧК и Хюманита – вижте къде са на redcross.bg (в раздел Кампании) и не стискайте излишното от зимния си гардероб.


Снимка: Мира Мирославова


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.