Топ 10


28 март 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Събуждането
Всеки ще каже, че най-доброто е с докосване, но тези дни ни се случва с песен и е топ – след пренебрежима зима, но със снегове през март, най-после започнахме да ставаме с птичките. По-добрата аларма.


Бижутата
Кръг, квадрат или триъгълник – каквото и да изберем от "божествената геометрия" за шия, пръсти и уши на Feelosophy, ще е семпло, нежно и сребърно. Оглеждаме се за фигурите на Mish Mash Fest (31 март и 1 април в Червената къща) или на facebook.com/feelosophyjewelry.Проектът
Казва се 84 – колкото са и мъжете, които отнемат живота си за седмица във Великобритания. И статистиката плаши, но скулпторът Марк Дженингс вдига фигурите на покрива на ITV в Лондон, за да посочи колко лесно се стига горе, ако не си помагаме долу.Новината
По план ще минат (поне) 3 години, докато подземията на гръмнатия мавзолей на Георги Димитров се превърнат в галерия за съвременно изкуство. И все пак това е най-нормалната идея, която сме чували от (почти) 30 години насам, така че "здраве желаем" на този проект.


Trend alert
Стига избелели джинси и разпрани крачоли – тази пролет Том Форд и другите големи мислят, че денимът е най-секси в дълбокия си тъмен цвят, без нито един висящ конец и в строга, но свободна кройка. Пънкът може да не умира, но все някога залязва.


Снимка: Vogue

Лещата
Не e на зърна, а под формата на безглутенова паста. Няма нужда да ровим за рецепта, по която да я забъркаме – ароматът ѝ на познатата яхния сам добавя лук, домати, гъби и чубрица към червените макарони. Новата ни любима супа с вилица.


Дъбът
Когато случайно попаднеш на плевел в саксия, а се окаже, че корените и стъблото му всъщност излизат от жълъд. Първо му се радваме вкъщи, преди да го засадим навън и сме сигурни, че е на късмет – по-голям и траен от детелина.


Котките
Никаква идея колко тънкописци трябва да има Камвей Фонг, за да рисува милиарди косъмчета на ден, но котките му стават супер пухкави за седмица работа. Опи­томяват се през магазина му в Etsy, но първо влезте в зоото на @kamweiatwork в инстаграм.Тийзърът
Откакто влезе в заешкото палто на Тоня Хардинг, Марго Роби за нас е олимпиец в киното, така че чакаме Terminal само заради нея. Е, и заради неоновата мъгла а ла Николас Рефн, която се носи над първите кадри на режисьора новобранец Вон Стейн.Центърът
Който изписва важна дъга с работата си – Rainbow Hub е първото ЛГБТИ пространство, където всеки може да се информира, да получи подкрепа или да даде едно рамо за събития и инициативи. На Любен Каравелов 24 е, ако питате за един приятел.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.