Топ 10


7 март 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Трейлърът
Щяхме да ви пуснем тийзъра на Къща от карти, в който дамата сяда на трона на попа, но Робин Райт е ясна, затова ето ви Кристофър Робин – игрален филм за Мечо пух с говорещ плюш и Юън Макгрегър като неговия приятел. Стига, не е толкова детско.Дуетът
Този в парчето My Enemy на Chvrches с конфитюрения глас на Лорън Мейбъри и гост-магията на Мат Бернингер от The National. Супер близки сме от седмица и май ще го въртим до края на май, когато най-после излиза новият албум на синтпоп шотландците.Копърът
Див е, наричат го фенел и всички се скъсват да го ядат. Ето как: разполовените глави влизат във вряща вода със сол и лимон за 15 минути, преди да ги издълбаете и да ги напълните пак с вътрешността, нарязана на кубчета и запържена с лук, магданоз и черен пипер.


Южна Америка
Когато приятел замине за Бразилия през януари, а после ти пише от Уругвай, Чили и Патагония, че се прибира през юни, си мислиш две неща: колко часове ще ти разказва за тази половин година и как да обиколиш един континент може да не е само мечта и за теб. Един ден.


Русалката
Всъщност май е ананас, но когато ти се пие узо, а навън има сняг до колене, със сигурност ти се привижда като русалка. Това едва ли е най-добрият ѝ кадър, извиняваме се, но пък как е на докосване, ммм, абсолютната чаша мечта. В old is new.


Песента
Новото игрално Дисни, A Wrinkle in Time, излиза с мелодичен коз, заради който може да му хвърлим и едно око – нова песен на Шаде, записана за случая. След тишина от студиото ѝ цели 8 години, се радваме на Flower of the Universe сякаш е букет.Изложбата
Да чакаш един час, за да ти подадат фенерче си струва, когато с него ще осветяваш посланията на Тео Ушев. В СГХГ са, заедно с виртуалната му реалност, само до неделя, 11 март – не ѝ се давайте на тази опашка, която се мери само с навалицата за Кристо.


Албумът
Феновете на Ник Кейв знаят за Mercy on Me – графичният роман на Райнхард Клайст, който разказва за австралиеца от момче до The Bad Seeds. Е, сега великите илюстрации излизат и сами под корици с LP размер – поръчваме за £25 от shop.nickcave.com.


Зеленото
Lego са наясно каква тухла забиват в природата със строителния си материал, затова изваждат първата си "зелена" пластмаса – от захарна тръстика. Не се разгражда напълно, но е рециклируема, така че сумите, които оставяме на щанда им, вече няма да са толкова грешни.


Най-черното
Знаете ли какво е Vantablack? Материал, който поглъща 99.965% от светлината и покрива най-черната сграда в света – павилионът на Хюндай за Олимпийските игри в Южна Корея. Какво правихме през февруари, че не отидохме да го видим на най-снежен фон?
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.