Топ 10


28 февруари 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Сувенирите

След София за вкъщи (на снимката) Студио комплект ще опакова и Пловдив за гостите, а над сувенирите работа започват хора като Богданов и Мисирков, Теодор Георгиев и Нева Балникова, която може да превърне и тепе в бижу. Следим и вече искаме един пълен пакет.


Любовта
Докато сме на пловдивска вълна (което значи поне до края на 2019, подгответе се), още една новина: 8 от най-добрите ни режисьори готвят къси обяснения в любов към града в стила на Париж, обичам те. Супер, а дали има как да удвоим поръчката и за София?Джейн Уокър
Или мадамата, която държи бомбето на етикета на Johnnie Walker в лимитирана серия, с която компанията казва "продължавайте напред, лейдис" и отделя по долар от бутилка за правата на жените. Щяхме да дадем нашия, но се продава само в САЩ, затова просто #щесисипем.Inland sea
Този малък изумруден басейн се образува там, където Средиземно море се промушва през крайбрежните скали на Малта – само на крачка от вече рухналото природно чудо Лазурен прозорец, снимано в Игра на тронове. Ето, споко, пак има защо да си тук.


Вечерята
Когато те поканят на вечеря с домакин, живял в Турция, е в реда на нещата да мислиш за нея три дни. Усетихме го още на предястието: салата от булгур, кисели краставички, домати и меласа от нар, която е за евала, а ние, по комшийски, крадем идеята за вкъщи.


Зеленчукът
Сестра е на цикорията, но е с цвят на захарен памук и вече е бомба в инстаграм. Казва се Radicchio del Veneto и съществува от безброй години, но какво от това – чак сега има шанс да е не само вкусна, а и популярно фотогенична, при това без да казва зе-леее.

 

Публикация, споделена от @sireneted наНовият преход
Ком-Емине вече има малък братовчед – Тур Странджа! Започва в Елхово, пресича 16 села и стига до Стар град на морето след 190км, които се взимат за 9 дни пеша или 3 с колело. Чакаме новата маркировка, картата с подробностите и пролетта, за да потеглим.


Каузата
Може би сте твърде скептични, за да си купите гривна от рециклирани отпадъци, с което някак да помогнете за почистването на океана и опазването на полярните мечки. И ние така, но един поглед към кофата ни за боклук стигна, за да засилим $20 към 4ocean.com.Разходката
Да тръгнеш към бар, но да спреш в галерия е по-добрата посока в съботен следобед без цел. Особено когато пътят те отвежда в Структура, където мълчиш като в храм – от почитание и към създателя ѝ, и към Адриана Чернин по стените ѝ в момента.


Ударите
В Credo Bonum има звукова инсталация на име Beat., за която не искате да си затваряте ушите повече. Идете да поблъскате по барабаните, докато можете (до 4 март), за да чуете колко реално е домашното насилие. Следва продължение впрочем, за да чуят всички.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.