Топ 10


19 февруари 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Скулптурите
От английски порцелан, с размер на длан и мисия да покажат какво е да си "чужденец". Създава ги артистът зад claudiafontes.com, наблюдавайки адаптацията на природата към нова среда, а ние ставаме на пяна, че няма как да ги адаптираме в хола си.


Графитът
Появи се мистериозно на фасадата на зала България и не е графит, а платно, създадено от визуалния артист Жюлиен дьо Казабианка. Още негови работи може да видите в галерията на залата, но за да разберете повече от нас, ще трябва да изчакате следващия брой.


Шаловете
Представете си, че баба ви, която обича да плете, получава поръчки не само от вас, и то срещу доход над пенсията? Това е нишката в Plet – проект с нюх към историите и фотографията, който предлага да дадем пари за шал с кауза, вместо за един от мола.


Моментът
Случвало ли ви се, докато сте се оплели на възел и дори нямате ръка, с която да избършете потта от веждите си, да си мислите "Това е, намерих го, в този момент искам да съм точно тук!". Може да е преходно, но е напълно истинско щастие да откриеш своя спорт.


Магазинът
Дизайнерските престилки, раници и аскесоари от деним и кожа на Mental Syndicate се материализират на Три уши 1, където минаваме за жив избор, вместо само да шарим с очи из сайта на синдиката. Идвайте, но не за 5 минути – касата е бар с кафе и капучино.Златните патета
Награди са, а бар Петък ги раздава за най-добрите в българската музика през 2017. Но не както сам си реши – участваме в избора с гмуркане в анкетата на barfriday.bg, а после следим победителите, които изплуват на церемония в бара на 3 март в 16:00.Книгата
"Работата е там, че мъжът усеща света извън себе си, а жената носи вселената вътре в себе си", обяснява Милорад Павич защо неговият Хазарски речник има мъжка и женска версия, различаващи се само в едни ключови 15 реда. Ето ви джендър загадка – кой вариант да си купим?


БГ марката
Казва се Eastern Europe‘s Finest, но ни се наби на очи с другото си име – KYPBN, изписано върху черни суетшърти с идеята да го четем, сякаш е на кирилица. Последната колекция е на shop.kypbn.com, където (нас ако питате) Стругаре среща Демна Гвасалия.Гривната
Не за китка, а клонингът за пръст, който прави съседа на показалеца една проба по-изразителен. Ако сребро+оникс не е вашата, в магазин Rush има куп метало-каменни версии, които обаче може и да надскочат 25-те лева, които ние оставихме на Раковски 156.


Къщата
И Лука Гуаданино искал да си я купи, но не му стигнали парите, затова решил да снима там Призови ме с твоето име. Какъв късмет – огромното имение в Ломбардия отскоро пак е на пазара (за 1.7 милиона в евро), ако се чудите къде да изживеете любовта на живота си.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.