Топ 10


17 януари 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Макароните
Шегата "на фурна ли?" умря завинаги, когато екипът ни сам омеси и опече шест тави с макарони в Pastry Academy (на Боби Екзархов и Ради Стамболов). Обичаме, когато тийм билдинг значи да слепваш половинките с ганаш, шамфъстък и крем виолетка.


Приложението
"Пиши на човека, чийто жест промени живота ти" и "Кажи 3 хубави случки от днес" са първите задачи, които ни даде 365 Gratitude Journal (от iTunes и Google Play). Иска едва 5 минути внимание на ден – отделяме му ги вечер и знаете ли как добре се спи (и живее), като си лягаш с благодарност.


Картичката
Когато приятел, с когото последно сте си казали "чао" преди доста години, отиде до пощата, за да ти изпрати "ЩАСТЛИВА КОЛЕДА!!!", изписано на ръка, времето има само едно значение: не е трудно да отделиш малко, за да зарадваш някого много.


Фестивалът
Полицейско насилие (Blindspotting, Monsters and Men) и женски въпроси, повдигнати от жени режисьори (The Tale и The Miseducation of Cameron Post) – ето ги две от големите теми, които сега изгряват на Sundance, заедно с 47 режисьорски сефтета. Искаме да огреят и насам.


Деликатесът
Това е черен чесън и признаваме, че ни го подариха, защото не сме достатъчно отдадени да си го "отгледаме" сами. Искат се 30 60-90 дни престой на топло и влажно, за да се получи перфектното парченце дзън за една добра чиния, което даже не оставя дъх след себе си. Мерси пак.


Помощникът
Gastronomy.bg ни захранва с нови идеи за хапване всеки 7 дни, но по-сладкото е, че с клик на рецепта днес получаваме продуктите ѝ вкъщи още утре. Пристигат в кашон с инструкции и точен грамаж, за да не хвърляме нереализирани остатъци повече. Оле!


Схемата
"Пестете салфетки – бършете се в артистите" е единственото, което SХЕМА казват за себе си и не знаем какви ги въртят, освен че в YouTube канала им Боро Първи и Стругаре вече пеят свои неща в друг ритъм. Интересно, искаме още да се бършем!Анцузите
Изпуснали сме момента, когато лисиците от NOKS са извадили мохерни пуловери и шапки, а сега виждаме, че са минали и към долната част на тялото с ей тези. Наричат ги панталони, но са спортни, плетени и супер меки (поне през витрината на noksclothes.com).Графитът
Ако сте се подлъгали, че огромният нов графит на Графа има нещо общо с Nasimo, рисувал го е артис­тът Тристан Ийтън в колаборация с ходещия Джони под него. И все пак нещо общо има – американецът е фен на нашия графити мас­тър и не се учудваме.Поничката
Бяхме в Plesio уж само за дискове, а взехме и донат за вкъщи (за 4.75лв). Сготвен е от кадифена гума, но не нежността му е важна, а удобството: увиваш като на макара слушалките около него и никой никога вече не те вижда да разплиташ кабели.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.