Отваряме на 1-ви


15 юни 2017 текст Виолета Иванова
Едните през май, другите през юни – на първо число в София отвориха две нови места, в които ще търсим честна храна и шеговити подаръци.

FUN FACTORY
Преди да попитате – да, имат фиджет спинърите, по които са се побъркали всички хлапета. Освен тях, тук ще намирате смешни, странни или просто неочаквани решения всеки път, когато търсите подарък за онзи, който "всичко си има". Не вярвате? Намислете си човек. А сега кажете има ли си молив от рециклиран вестник и тефтер от каменна хартия (много по-мека от "дървената")? Или чанта с инсталирани тонколони (свързваш телефона с тях и пейка партито е уредено)? А уред за жигосване на пържоли (слагаш инициалите си на накрайника и никой вече не бърка чинията си с твоята)? Купища такива предмети и джаджи пълнят първата стая на "фабриката", а следващата зарежда алкохолен, цигарен, еротичен и тоалетен хумор. В дъното вече се крие една от главните идеи на магазина: да е отправна точка на всеки тематичен купон. Тук са и венецианските, и чудовищните маски, и цветният спрей за коса, и еднократната посуда, и свещите, и балоните с хелии. Надуват ги на място, а после сръчно опаковат и подаръците ви. Рафтовете тепърва ще се допълват, но щом мястото е дело на мозъка зад На тъмно, сме готови да заложим, че Fun Factory е тук, за да остане.

Солунска 5, пн-сб 10:30-20:00, нд 11:00-18:00

FARMHOPPING
Палмова мазнина в сиренето? "Не, мерси", казва Farmhopping и вписва в листа с ферми, от които доставя чиста храна до вратите ни само производители на продукти с естествен произход и никакви излишни съставки. Колко такива има наоколо? Стотици, ако гледаме растящия каталог на farmhopping.com. Онлайн магазинът е съкровищница за всеки, който не пуска какво-да-е на масата си, но доставката отнема два дни, пък и още не сме свикнали съвсем с виртуални покупки. Затова и хоп – "фермата" се материализира на Витоша 137, скъсявайки пътеката ни до честната храна. Ясно е, че тези малки квадрати не побират всичко от е-каталога, но предимствата са сто. Тук оглеждаме, опипваме и опитваме продуктите и питаме кое кисело мляко е нашето, ако го обичаме с повече каймак например. Или кое му е хубавото на авокадовото масло (издържа до рекордните 249° без да задими и влоши вкуса и здравето в чинията ни, ето кое). От брашно, яйца и ориз през гхи и оцет от годжи бери до плодове, зеленчуци, мед, чай, вино, колбаси и натурална козметика – от щандовете пълним торбата с всичко основно, а на излизане взимаме и чаша от зеленото кафе Арабика на Montecristo. Мляно е на момента, точно както трябва.

Витоша 137, пн-нд 07:30-20:30


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.