Топ 10


28 септември 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Джентълмените

На 25 септември излязоха с винтидж моторетки и жилетки, за да събират средства за рака на простатата, а от тази година търсят спирачки и за самоубийството. На някои ретро паради е важно да се отиде – браво, че в The Distinguished Gentleman’s Ride участват и българи.


Следобедите
С тази гледка отгоре на една люлка в един двор в Бояна пускаме последните 20+ за 2016. Дюлите сега са кисели, но на половини във фурната, посипани със захар, ще станат много сладки, когато плюсът изобщо изчезне от термометъра. #завивамесе


Слончето
Цялата Борисова е в тъжни ремонтни разкопки, но поне детската площадка около Слончето е (почти) завършена и маймунчетата вече висят по въжените катерушки. Хубаво е, макар по бившия асфалт да са поникнали плочки, а не трева.


Сериалът
Мини е, но звучи макси свирепо и Ридли Скот е сред продуцентите. С кръв в окото Том Харди се връща от Африка в Лондон в началото на 19 век, за да наследи разбитата корабна империя на баща си. Заглавието е Taboo, чакаме го призори през 2017.


Докосването
"Мозъкът ви я усеща като счупен крак", казват невролозите, за да обяснят как липсата на телесен котакт с други човеци реално боли. Цярът е прост, но трябва да се приема постоянно – потупване на колегата, прегъдка на приятеля, увиване около любимия. Не, сериозно – всеки ден.


Анимацията
От Кан я изпратиха с "тих шедьовър" и награда, очакваме Оскарите да надскочат. The Red Turtle е 80 минути рисувана прелест без нито една дума, в която корабокрушенец оцелява като първия човек, но по-смислено и красиво – поезия без букви.


Инстаграмът
@itsabandoned складира квадрати от красиви изоставени места по света, а и у нас – разлиствайте внимателно и ще видите къщата на индустриалеца Пенчо Семов в Габрово, както и кораб на име България, застинал в руски лед.


Салатите
Супер купа (на Хан Крум 13) бяха задрямали през лятото, но тъкмо отвориха пак с пълна витрина зеленчуци и добавки за салата, топли супи, хлебчета, омлети и Dabov-и кафета. Раздвижете се и вие – всеки си пълни купата сам и точно затова е супер.


Цветовете
Пантон са напред със сезоните и вече извадиха палитрата за пролет 2017: копирани-от-природата тонове от маслено зелено и лешниково до райско синьо и пламенно оранжево. Маслината вече я виждаме по гърбовете навън, да се готви вътрешният дизайн.


Мусала
Щяхме да пуснем един кадър с прясна пудра, но вижте това. Не е море, а облаци, над тях – слънце, после пак памук. Под снимката във фейсбука на Musala Meteo авторът е написал: "Красотата на природата е хайку/ Ако не го разбираш/ Жалко".
Ето, разбираме го.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.