• Перспектива: Златин Радев

  28 ноември 2018

  Кой друг да ни говори как се дава живот на движещи се картинки, освен топ режисьора и сценарист на анимации Златин Радев? С номинация за Оскар към името си, 5 години преподавателски опит и собствено студио за анимации, Златин говори от подиума на Кино Култура на 28 ноември от 19:00 в Практика (събитията на The Smarts, които ни срещат с умните в рекламата и маркетинга).
 • Signs of sound

  26 ноември 2018

  Класически концерт в стара водна кула? Не е толкова странно, когато става дума за етажите на галерия +359, където този месец ни завъртя инсталация на Стела Василева с визуализации на звукови вълни. Не само слушаме, а и гледаме музиката, композирана за мястото от Милен Апостолов – за закриването той размахва палка пред няколко цигулки, кларинет и виола за два безплатни концерта на 26 ноември, от 19:30 и 20:30.
 • The sunday bunch

  25 ноември 2018

  Дневно парти ни раздвижва В парка (залата в малкото НДК) между музикалните вълни от пулта на Робин Ордел, който тръгва от Франция, после става резидент в Лондон и накрая се озовава в Берлин. Хаус миксовете му с джаз и прогресив събират хиляди нощни птици, което ще се случи и тук, но по светло – от 14:00 на 25 ноември със солидна загрявка от наши диджеи и срещу 16лв от residentadvisor.net.
 • Народен rave

  24 ноември 2018

  На 24 ноември се сливаме в един ритъм с тълпата пред Народния, където по сигнал натискаме "play" на mp3 файл, предварително изтеглен от vibesradio.org. Бъдете там в 19:00 със слушалки в ушите, дебело яке и готовност да се движите (локациите разбираме на място). Вместо топъл чай, после има афтър хаус – от 22:00 на тайно място в НДК, което чакаме ТАКТ и ФАЗА. да обявят във фейсбук и да ни съберат по 25лв през bilet.bg.
 • Urbanites: Introducing (Vol. 1)

  23 ноември 2018

  Платформата събира архив от артисти в инстаграм, но сега излиза от мрежата с поп-ъп събитие в Bold Showroom. На 23 ноември @pastedko и @sa6ettu вадят първата си арт книга, принтове, инсталации и нещо голямо и синьо, докато музика пускат Григовор и Djobry, а на 24-ти @jawpains показва снимки, принтове, костюми и обекти с вокален фон от Мила Роберт. Входът е 7лв за ден и 10лв за два, стартът – все в 18:00.
 • Доза стендъп

  22 ноември 2018

  "Фино селектиран сет от висококачествен материал", обещава Дими Деянски, който е хедлайнер на смешната вечер в Studio 5 на 22 ноември. 12лв в джоба и лична карта, която потвърждава вашите 18+, ви отварят вратите в 21:30 за дуетното му шоу с "кмета на българския стендъп" – Георги Кючуков от Inside Joke Stand Up Comedy.
 • Old school hip hop

  21 ноември 2018

  Потича не от касетофон, а от мощните колони в Terminal 1 и включва музикално меню по вкуса на всеки добър познавач на миналото: от Run DMC през Beastie Boys до Redman. На 21 ноември от 22:00, а по старата школа е и друго – за момчета входът е 5лв, докато момичетата влизат безплатно.
 • В ясен ден погледът стига вечността

  20 ноември 2018

  Какво вижда тук куратор от Италия, който посещава града и художниците в него за период едва от няколко седмици, в края на които трябва да направи изложба? В случая с Каролина Лио, поканена за резиденция Клик - че В ясен ден погледът стига вечността. В изложбата, която се открива на 20 ноември в Гьоте-институт от 18:30, четем имена като Правдолюб Иванов, Викенти Комитски или Недко Солаков.

  Снимка: Александър Вълчев
 • Still Corners

  19 ноември 2018

  През 2009 се срещат на спирка в Лондон и от там потегля кариерата им на банда, станала известна със своя дрийм поп и психеделия. Сега идват за концерт тук - преди да идете в Sofia Live Club на 19 ноември, качете се за малко с нас в кадилака им?
 • Вечер на вицовете

  18 ноември 2018

  Влизат в бар осем добри разказвачи на вицове... Не започваме шега, а описваме ситуацията, в която на сцената пред вас най-смелите (или първите записали се в събитието) се състезават с вицове за смеха ви и за каса бира. Ако ви липсва хъс да се показвате на сцена, поне идете да си упражнявате корема – в бар Петък на 18 ноември в 20:00, входът е свободен.
 • AnimAle

  17 ноември 2018

  Тази крафт бира е специална не само защото е "щедро охмелен лагер", но и заради друга щедрост – идва в помощ на приюта на Animal Rescue. AnimAle е в лапите ви на 17 ноември от 16:00 във Vitamin B, където може да подложите и с вегетариански хапки. Щастието е четириного и е така пивко да му помогнете.
 • Госпожица Юлия

  16 ноември 2018

  Физическият спектакъл на Живко Желязков (с музика от Иван Шопов) е движен от женския образ в пиесата на Стриндберг, в който вроденото и придобитото са в непрекъснат конфликт. Гледаме го на 16 и 17 ноември от 19:30 срещу 12лв от http://theatre.art.bg

  Снимка: Ивона Машова
 • Tool Трибют

  15 ноември 2018

  Супергрупата A Perfect Circle пуснаха нов албум тази година, а ви го казваме, защото с Tool имат едно общо нещо и това е фронтменът Мейнард Кийнън. Припомняме си за вторите (които пък не са вадили нищо ново от 2006 насам) чрез българския им клонинг TOOL tribute band H. Прогресив рокът започва в 22:00 на 15 ноември, но вие може да се редите на вратата на Terminal 1 (с билет за 10/12лв от eventim.bg) още от 21:00.
 • Coldplay: Head Full of Dreams

  14 ноември 2018

  Не е концерт на живо в Армеец, но и екраните в Арена са достатъчно големи – във филм с бекстейдж кадри, архивни записи и сцени от турнето Head Full of Dreams гледаме историята на групата от репетициите в колежанско общежитие до стотиците хиляди в зали и стадиони, които пригласят на Paradise, Viva La Vida и Hymn For The Weekend на 14 ноември в Arena Deluxe, Arena Mladost, Arena the Mall, Arena Zapad за 15лв от 20:00.
 • Фантастични животни 2

  13 ноември 2018

  Втори епизод от историята на Нют Скамандър и неговите фантастични същества (настанена в магическата вселена на Хари Потър) влиза предпремиерно в кината на Cinema City в 00:01 на 14 ноември.
 • Нощ на театрите

  12 ноември 2018

  Подгряваме още от 12 ноември с изложба на Теодор Лозанов в бар Петък и Pecha Kucha Night с Владо Пенев в Yalta, но същинската Нощ е на 17 ноември. И не е само нощ – денят се пълни с кино, стендъп, театър за малки и големи и жива видео сесия с въпроси към куп актьори на @TheatresNight във фейсбук. Цялата програма е на theatresnight.org.
 • Ингмар Бергман: Човекът зад маската

  11 ноември 2018

  В популярен анекдот режисьорът казва, че се е превърнал в поне трима различни човека. Може би ще разберем как така на първата от двете лекции, с които киноведът Мирела Василева се включва към ретроспективата му на Киномания. За събитията и хората, изградили личността му, слушаме срещу 5лв в 19:00 на 11 ноември в Място 167.
 • Bar Amok

  10 ноември 2018

  "Отворихме врати преди време, но отворихме ли гранде?", питат реторично от барa на Хан Аспарух 37. Поправят се на 10 ноември с мощно откриване, което започва с желирани шотове и морски хапки след 19:30 и продължава със сет от Junkfool и Djobri в 20:00 и с дуото Soul Weapons (Desy + Alexander Vagabond) в 21:00 – всичко за нула пари.
 • Миленита

  9 ноември 2018

  Котараци, Миленита има нова банда – засега крият имената им в тайна, но ще се срещнем с тях лично по време на концерта й на 9 ноември в Maze. Започва в 22:45 (билетите са 5лв, ако влезете преди 20:45, и 10лв нататък), а след концерта ще има и DJ сет на Kottarashky.
 • Профил: Георги Гавазов

  8 ноември 2018

  Как креативност води до ефективност е основният въпрос в бизнеса на рекламата. Ако трябва да питате още, питайте тук – Гавазов е в ракламата от над 15 години, 9 от тях е начело на Saatchi & Saatchi София, а отскоро е свободен консултант. Сега The Smarts го канят в проекта си Praktika да обясни как така "бъдещето е наше и скоро всички ще караме поршета" – в Carrusel на 8 ноември от 19:00 с вход свободен.