• Концерт в Mixtape 5

  30 април 2014

  Последният ден на април ни носи концерт в голямата зала на Mixtape 5 на нестандартните етно агенти Оратница и нестандартния фронтмен на Джанго Зе – Миро Морски, но събитието е дори по-голямо, защото в него ще се включат и SkilleR, селектор Lazy Face и Kottarashky. Началото е в 21:30.
 • Ромео и Жулиета

  29 април 2014

  Всенародните веселия по повод 450 години от рождението на великия Уилям Шекспир продължават с постановката Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов (театър-лаборатория @лма @лтер, 19:30).
 • Лукa

  28 април 2014

  Седмицата на украинското кино, организирана от посолството на Украйна у нас, приключва днес с прожекция на филма Лукa – драматичен разказ за съдбата на големия хирург и свещенослужител Валентин Феликсович Войно-Ясенецки. От 20:30 в Дом на киното.
 • Форум Заедно

  27 април 2014

  Симпатягите от Горичка отдавна не бяха организирали своите форуми, но на 27 април е време за ясно озаглавения Заедно. Напомняме, че началото е още в 11:00, а предварителната регистрация е препоръчителна.
 • Миленита, Белослава, Рут

  26 април 2014

  Миленита, Белослава и Рут Колева са най-прекрасните дами в българския поп, при това правят доста различна музика. На 26 април в Терминал 1 трите грации се събират за голям общ концерт, който ще представи акустичен сет на Белослава, бенда на Рут и Миленита заедно с момчетата от Funky Miracle. Цялата забава ще продължи повече от три часа, ще има и дуети.
 • По стъпките на Орфей

  25 април 2014

  След години обикаляне из страната, снимане и писане, излезе от печат общата книгата Илия Троянов и Кристиан Мурбек – Там, където е погребан Орфей. Чудесните фотографии на Мурбек пък можете да разгледате в Гьоте институт – до 11 май.
 • Бичето

  24 април 2014

  Бичето никога не си е тръгвал, но пък винаги иде (из село!). Скандалният му концерт този сезон ще бъде в Терминал 1 още този четвъртък, а преди шокиращия бенд на Бичето ще свирят и Skitnicks на Нуфри. Билетите са по 12/15лв а стартът на лудницата е в 22:00.
 • Бен Ритър

  23 април 2014

  Откриването на изложбата на страхотния американски фотограф Бен Ритър е във Vivacom Art Hall в сряда вечер, а на същото място, но на 24 април от 17:00 Ритър ще представи и своя лекция. Входът и за двете събития е свободен.
 • Надежда Влаева

  22 април 2014

  Прекрасната пианистка Надежда Влаева се завръща за кратко в родната си София за рецитал на в студио 1 на БНР, посветен на нейния преподавател – проф. Антон Диков. В програмата Влаева е включила произведения от Бах, Сен-Санс, Лист, Лядов, Рахманинов и А. Владигеров, началото е в 19:00, а входът е съвсем свободен.
 • Вечното дерби

  21 април 2014

  Покрай новия формат на първенството Вечното дерби се случва все по-често. Този понеделник ЦСКА и Левски се изправят в пореден сблъсък, от победа в който имат нужда най-вече сините. Мачът е на Националния стадион от 16:00, а ако не ви се ходи на трибуните, можете да го следите по TV7.
 • Великден

  20 април 2014

  Великден! Козунаци! Шарени яйца!
 • Борис Христов

  19 април 2014

  Разходете се до градинката пред Кристал, където е подредена юбилейната изложба 100 години Борис Христов. Ще можете да разгледате фотографии и документи, свързани с живота и кариерата на великия бас.
 • Спайдър-мен

  18 април 2014

  Комикс вселената на Marvel прелива в нашата от този петък с приключенията на прикрития зад синьо-червен костюм и надарен със суперсили Питър Паркър в Невероятният Спайдър-мен 2. Ясно ви е, че няма да липсват напрежение и страхотни ефекти, а ако сте фен на поредицата, проверете програмите на кината.
 • Любо

  17 април 2014

  Знаете кой е Любо, наясно сте колко е симпатичен и колко хубаво пее. Този четвъртък можете да го видите в действие в музикалните висини на Raffy Terrassa Bar. Началният час е 22:30, а входът – 10лв, но най-добре резервирайте място предварително на 089 221 85 88.
 • Клопка

  16 април 2014

  Клопка е най-горещият нов сериал на NBC, който тръгна тук почти по същото време, по което и в САЩ. Историята е вихрена и драматична, върти се около отвлечена група деца на видни политици и дипломати (включително сина на американския президент), можете да следите събитията по FOX всяка сряда от 21:50.
 • Гранд хотел Будапеща

  15 април 2014

  Каквато и причина да имате да не сте гледали прекрасния Гранд хотел Будапеща до момента, не отлагайте повече. Страхотният филм на Уес Андерсън заслужава всички овации, които обра, а още по-удобното е, че има прожекция този вторник в Дом на киното от 16:00. Ако пък билети няма, вземете си такива за сряда в 18:30.
 • Йога

  14 април 2014

  В последните години практикуването на йога стана особено популярно, но единици са хората, които осъзнават дълбочината и смисъла на понятието. Ако търсите един по-сериозен и направо научен поглед върху тази система от практики и мироглед, не пропускайте труда на Мирча Елиаде – Йога. Безсмъртие и свобода, в книжарниците, само за 27лв.
 • Beer Market

  13 април 2014

  Харесваме Kanaal не само заради хубавия дизайн, а и защото е единственият софийски бар, който предлага само белгийска (и малко холандска) висококачествена бира. Тази неделя между 15:00 и 20:00 там ще върви Sunday Beer Market – тоест ще можете да избирате от 60 марки пиво, които да си вземете за вкъщи. Вълнуващо!
 • Пин арт

  12 април 2014

  Стена на желанията или изкуството на пин арта като медия. Пин артът е съвременна форма на изкуство, която позволява различни предмети да се отпечатват триизмерно върху повърхност от гъсто разположени игли. Заповядайте в The Mall от 10 до 12 април и вижте колко лесно желанията придобиват форма върху пин арт стената на Райфайзенбанк.
 • God Is An Astronaut

  11 април 2014

  Ирландските пост рок пътешественици God Is An Astronaut се приземяват в голямата зала на Mixtape 5 за втория си концерт в София, фокусът на който ще бъде върху последния им албум Origins. Преслушайте обаче и другите им неща, за да се подготвите добре.