• Холмс и Уотсън

  7 януари 2019

  Докато чакаме третата част от Гай Ричи, тази пародия с Уил Фарел и Джон К. Райли в карирани костюми обръща Бъкингамския дворец с краката нагоре. Двамата имат четири дни да разрешат мистериозно убийство, иначе следващата жертва ще бъде самата кралица. Абсурдът клони към максимум, а Ралф Файнс като злодея Мориарти не води до нищо сериозно – в кината от 4 януари.
 • Дон Кихот

  6 януари 2019

  Вдъхновен от героични рицарски истории, Дон Кихот и верният му слуга Санчо Панса тръгват на пътешествие, за да търсят идеалната жена. Това е Дулсинея, разбира се, но сега гледаме легендата за лудия мечтател, изправена на пръсти по музиката на Леон Минкус и с Алексей Лопаревич и Екатерина Крисанова от Болшой балет в главните роли – в Cine Grand на 6 януари от 11:00 срещу 15лв.
 • Димитър Казаков-Нерон

  4 януари 2019

  Името на художника стои върху над 15 000 работи, но знаете ли, че на 5 юни 1990, на изложение на занаятите и изкуствата в Орешак, за едни шест часа той рисува цели 18 картини върху дървени експозиционни пана? Всички те плюс любителски филм от въпросния ден откриват ново място за изложби и коуъркинг – КО-ОП на Янко Сакъзов 17, и остават там до 17 януари.
 • Аквамен

  5 януари 2019

  Предпочитаме Джейсън Момоа като хал Дрого, но и в този супергеройски екшън не са прикрили нищо от масивната му аура, ако това ви привлича. След като майка му умира, Артър Кари разбира, че не е обикновен човек, а е предопределен за владетел на всички морета. Ще успее ли обаче да седне на трона вместо брат си Орм? Естествено, щом Амбър Хърд идва на помощ.
 • Terra Nomadica:Organic Beats

  3 януари 2019

  Lexi Fleurs лети от Шотландия, за да ни залее с музиката, която среща номадските души и ги прави най-близки за вечер. Миксът ѝ се настанява в бар Tell Me на 3 януари от 22:30 срещу 5лв на входа.
 • Магията на танца

  1 януари 2019

  Празничният концерт Магията на танца идва на 1 януари в 18:30 в зала 1, за да сложи край на Новогодишния музикален фестивал на НДК. Музика от Вагнер. Чайковски, Понкиели, Шостакович, Хачатурян, Хинастера, Маркес, Дворжак, Григ и още композитори ни вкарва с танцова стъпка в новата година, благодарение на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент емил Табаков и флейтата на Патрик Галоа. Билетите (25-80лв) са на
  tickets.ndk.bg.
 • Явор Костадинов

  2 януари 2019

  Джовани Сартори е политолог, който въвежда термините homo videns и видеокрация, за да говори за днешното общество, зависимо и манипулируемо от видео медиите. Явор Костадинов пък е млад художник, който поема и доразвива в картини темата за свят, доминиран от визуални образи и политическо говорене. Вникваме в тях до 20 януари в галерия Гешов на ул. Сердика 4.
 • Бащата

  31 декември 2018

  Пиесата на Флориан Зелер е безжалостно точно изследване на деменцията, което се завърта около Андре (Владимир Пенев) и усилията на дъщеря му Ана (Радина Кърджилова) да балансира между любовта към баща си и личния си живот. Колко коства това гледаме на 31 декември от 19:00 в Народния театър под режисурата на Диана Добрева.
 • Новогодишен оперетен бал

  28 декември 2018

  Зала 1 на НДК ни посреща с най-доброто от класическата оперета, изпълнено от солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър. На 28 декември от 19:00 звучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от Щраус, Лехар, Калман, Офенбах и Целер срещи 20-40лв от eventim.bg. И като на всеки бал – не може да мине без виенски валс, полка, но и без темпераментните кан кан и чардаш и празничния Радецки марш.
 • Актьори срещу поети

  29 декември 2018

  Битката, в която се разменят крошета между авторското четене на поезия и актьорското ѝ изпълнение, заема голямата сцена в Сфумато за последно тази година. На 29 декември в 19:00 на арената излизат по седем бойци от отбор с Лили Гелева в ролята на съдия, а последната дума за победителя в дуелите отново има публиката, която си плаща за честта с 14лв за билет.
 • Петък точно в 5

  30 декември 2018

  Монолозите на Китодар Тодоров се понасят по микрофона в City Stage не точно в петък и не точно в 5, но с характера, който ни кара да се превиваме от смях, докато в същото време се замисляме над абсурдите у нас, приети за нормални. Кито ни чака на пост на 30 декември от 20:00 срещу 30лв от epaygo.bg и eventim.bg.
 • Коледно-новогодишна пързалка

  26 декември 2018

  Ако търсите мотивация между празниците да излезете извън дивана, ето го: късна ледена пързалка със свободен вход. Ако нямате кънки, можете да наемете, но сте поканени и с личните си - между 21:00 и 22:30.
 • Коледно матине

  25 декември 2018

  Любими класически пиеси, събрани в концерт-празник, начело с диригент Славил Димитров, Софийска филхармония, Национален филхармоничен хор, Детски филхармоничен хор, Любена Нинова и Георги Султанов, влиза в зала България в 11:00 на 25 декември. Ние пък влизаме срещу 25-40лв.
 • Мери Попинз се завръща

  24 декември 2018

  След като Джули Андрюс успя да спаси семейство Банкс във филма от 1964, Емили Блънт долита с чадъра на вълшебната бавачка, за да им помогне отново. Потънали в сивите грижи по време на Депресията в Лондон, Банкс забравят за истински важните неща, но Мери Попинз идва със своя "нулев толеранс към глупостите", за да върне на правилното място сърцата на малки и големи в премиерата от 21 декември.
 • Not another Christmas bazaar

  23 декември 2018

  Арт платформата Urbanites излиза от мрежата за мини фест с музика, прожекции на къси филми и може би последното ви предколедно пазаруване. От 14:00 до 22:00 на 22 и 23 декември cosmos coworking camp приема щандовете за улична мода на БГ марки като Noks, БОР, Square и Cashew, както и тези за рисунките на Елена Назърова, фотографиите на Елена Николаева, постерите на Димитър Драгнев и още изкуство.

  Снимка:
  Noks
 • We Love Korea

  22 декември 2018

  снимка Riot Games

  Ако искате да научите хореографията от парчето Pop/Stars на K/DA, сега е моментът – на 22 декември в Малкото НДК се качва събитие, което ни запознава отблизо с поп културата на Южна Корея. В случай че денс уроците, песните и танците на кавър банди не са ви толкова на сърце, има и още: сервират традиционна корейска кухня и се завъртат игри и томболи срещу 10лв вход след 15:00 в залата В парка.
 • 3D мапинг върху Квадрат 500

  20 декември 2018

  За няколко дни Квадрат 500 става огромно платно, по което се движат картини от растителния и животинския свят в 3D мапинг по фасадата. Природата излиза по повърхността на Националната галерия от 18:30 до 19:30 с последни дни 20 и 21 декември.
 • CreativeMornings

  21 декември 2018

  снимка Wei Ting илюстрация Розалина Буркова

  Срещнахме я покрай рубриката ни 7 момента през 2016, а оттогава Розалина Буркова избухва все повече с жестоки илюстрации и анимации – трябва да видите например клипа ѝ към Feel Something на Black Coast. Докато кръжи между 3 държави и тон проекти, Розалина каца в Генератор на 21 декември в 08:30, за да говори по темата Традиция. Слушаме я след регистрация на creativemornings.com.

 • Sofia food truck fest

  19 декември 2018

  Фестивалът на уличните храни и напитки се завръща за епизод две – с жива музика, разнообразно хам-хум от пораснал списък мобилни кухни и барове и празнични камбанки в главите ни. Търсете вкусния димящ джангър на ъгъла на Ангел Кънчев и Парчевич между 19 и 23 декември със старт в 12:00 и край в 23:00.

  Снимка: Посоки
 • Група за навиване на сезал

  18 декември 2018

  "Нищо не ни тормози повече от това да изискваме контрол над всичко." С тази мисъл Галина Борисова събира Групата (Адриана Чернин, Александра Спасова, Деница Даринова, Емилиян Гацов-Елби, Силвия Станоева и Стефан А. Щерев), която на 18 декември играе премиерно Това е всичко: пърформанс, който строи нов, организиран, но същевременно разпадащ се свят в галерия Етюд от 19:30.