• Щастливият Бекет

  4 април 2019

  Стъпил на структурата на пиесата О, щастливи дни на Бекет, интерактивният спектакъл на Марий Росен се отказва от оригиналния ѝ текст и вместо това кани 25-имата зрители на всяко отделно представление да съчинят нов. Как? Влизат на happybeckett.com, избират дата (най-близката е 4 април, 19:30, Място 167), попълват бърза анкета и купуват билета си на входа, час преди да чуят собствените си думи от четворка актьори.
 • Sofia Board Game Weekend

  5 април 2019

  Фестивалът на настолните игри се завръща с второ издание в НДК от 5 до 7 април. Дните са разпределени за срещи с блогъри, влогъри, чужди и наши автори и дизайнери на игри, най-големите издатели и вносители у нас, както и турнири с награди, зона за свободна игра и работилници за идеи. Гвоздеят на уикенда? Конкурсът за прототип, който после ще стане и реалност с помощта на Musala Soft. Всичко това срещу 8-18лв от eventim.bg.
 • Профил: Борис Христов. Отвъд света на булет пойнтите

  3 април 2019

  Каква е цената на една добра презентация и какво би могло да се промени в живота, кариерата или бизнеса ви заради нея? А как би следвало да изглежда тя и може ли всеки един от нас да я създаде? В това събитие отговаряме на тези въпроси, но с истински примери от истинския свят. И не, булет пойнтите не са нещо, което ще видите често на 3 април от 19:00 в Gramophone Club срещу вход свободен
 • Lame Movie Quiz

  2 април 2019

  30-ият филмов куиз в бар Тънка червена линия е тематичен, а именно „всякакъв вид долнопробни филми, B-Movies, носители на златни малинки, Диема екшъни, Дякон Левски и т.н.". Ако се чувствате подготвени, нека проверим – отбори от по 3-8 души се изправят срещу 55 въпроса на 2 април от 20:00. Наградите са за пиене, гледане и четене, а входът е 5лв на глава след резервация по фейсбук месинджъра на @trl.bar.

  Снимка: The Room
 • Stand up Comedy с Комеди Клуб София

  1 април 2019

  Комеди Клуб София излиза със своя хумор на сцената на зала 1 на НДК на 1 април. Гледаме Иван Кирков, Васил Ножаров, Филип от Комеди Клуба, Ники Банков, Николаос Цитридис, Петя Кюпова, Александър Деянски и Христо Радоев в едно невероятно смешно шоу на деня на шегата с Комеди Клуб София от 20:00 за 24/26лв от eventim.bg
 • Фермерски пазар

  31 март 2019

  Случва се от 5 години, но отскоро вдигна мащаба и стана ежемесечна среща на производители от цялата страна. На 31 март между 11:00 и 18:00 пак ги търсим в началото на ул. Оборище с най-доброто от сезонната им продукция, наред с козметика, арт зона, щандове, завъртяни около занаятите и традициите, работилници за малки и големи и музика, която да зададе ритъма на цялата неделя.
 • Литературна разходка

  30 март 2019

  Сдружение градски читални се събира през 2014 и още на следващата година отваря читАлнЯта, а днес вече върви нататък към целта си да показва богатото литературно наследство на София. Има и карта за соло употреба (на literatours.bg), но по-интересно ще е да минем на тур с гид от сдружението през къщите, улиците и паметниците, свързани с важни писатели и книги – за 10лв на 30 март от 13:00 с начална точка читАлнЯта.
 • Большой московский цирк: OFU - Приземяването

  26 март 2019

  След успеха на хай тек програмите Circus 2.0 и UFO, Большой Московский Цирк се завръща насам да ни покаже за пръв път двучасовия спектакъл OFU - Приземяването. След дати в Русе и Пловдив, на 26 март шоуто идва в Арена Армеец, наред с гигантска летяща чиния, огромен лунапарк, строителен кран, хиподрум, декоративен съветски цирк, Третяковска галерия и лаборатория за изследване на извънземни, за да разкаже историята на изгубен пришълец.
 • Creative Mornings

  29 март 2019

  След сигнал за изтичащо гориво от потънал край Созопол кораб миналия август Михаил Заимов – изследовател, журналист и подводен фотограф, събира екип смелчаци, с който да ограничи разлива и да спре еко катастрофата. На 29 март се разбуждаме с него в Генератор, където ни запознава с темата за водата, снимането под повърхността й и как да я опазим, за да оцелеем и ние. Започва в 08:30, влизаме след запис на creativemornings.com.
 • Sofi Tukker

  28 март 2019

  снимка Toma Kostygina

  "Беше много красиво, но скучно", казва Тъкър на Софи, когато за пръв път я чува да пее, но това противоречиво "здрасти" не къса отношенията им, а напротив – днес двамата са банда с няколко заразни хита, които няма как да не знаете. Дойде време да чуем как надграждат джънгъл бийтове с автентична бразилска поезия и на живо – на 28 март от 20:00 в Sofia Live Club с билет за 23.50€ (да, в евро) от tickets.paysera.com.
 • Номадът в мен

  27 март 2019

  Ако и за вас промяната е константа, минете през Цар Калоян 7 в 18:00 на 27 март за арт преживяване, вдъхновено от легендата за бедуините: на дълъг път през пустинята те честичко спирали не за да починат, а за да дадат на душите си време да ги настигнат. Какво да очаквате на практика? Килимите на Nomad.ist, затворили целия свят в шарките си, дизайнерските облекла от магазин [k]oncept 7 и чаша джин в ръката ви още от вратата.
 • Малки филми

  25 март 2019

  Бар Петък редовно ни събира пред видеостената си, за да ни пуска серии от късометражни филми, а на 25 март гледаме изцяло анимирана международна селекция. Темите са всякакви, но "повече смешни, отколкото тъжни", обещават от там. Пускат ни ги в 20:00, без да искат пари на входа, но пазим стратегическо място пред екрана още от 18:00.
 • Списание София

  24 март 2019

  Ако съществуването ви не е съвпаднало с това на списание София, минете първо оттук, за да разберете какво го е правило така специално за града, а после давайте към Gifted. До 9 април там гледаме като на изложба корици и разтвори на единични бройки от него и разлистваме някои цели броеве от периода 1959-1986, извадени от колекцията на Socmus.
 • Not that kind of coffee and cakes

  23 март 2019

  Вместо да зарежда гигантския си буркан със спестявания за околосветско пътуване, Любка Атанасова го пълни догоре с изкусително тирамису, готово за споделяне. "Бишкотите сочно ще напоя с еспресо бленд Rosebud от TAF", продължава да ни мъчи тя, така че сме първи на опашката в Drekka на 23 март, когато сладкишите на LUbakery и кафето на домакина се срещат под небцето между 10:00 и 17:00.
 • Аз, Фойербах

  22 март 2019

  снимка Гергана Дамянова

  Фойербах (Стефан Мавродиев) е актьор, който след 7 години пауза се завръща на театралната сцена, за да се яви на кастинг пред великия режисьор Летау. Актьорът показва всичко, на което е способен, но дали тези 7 години не са били времето, през което театърът и светът са продължили напред, а той не е? Гледаме премиерата на камерната сцена на Младежкия театър под режисурата на Владимир Люцканов на 22 март от 19:00.

 • Кожата, в която не живеят

  21 март 2019

  Ноември е най-жестокият месец. Не го бъркаме с април от Погребението на мъртвите на Томас Елиът – тогава американската норка всъщност се ражда, за да умре седем месеца по-късно в името на топло палто. Как да спрем този зловещ цикъл ни показват с изложбата Влиянието на фермите за ценни кожи. От 21 до 29 март в Природонаучния музей се запознаваме в настръхващ детайл с вредата на тези места върху околната среда, бруталното третиране на животните в тях и опасността за хората като последствие. За всичко това може да прочетете повече тук. Ако имате как, заведете и депутат, а може и да дарите за нея на ngi.caai.bg
 • 100 години Баухаус

  20 март 2019

  След откриването си през 1919 дизайн училището Баухаус съществува едва 14 години, но оставя здрав отпечатък върху всичко от изкуство през стол и кафеварка до архитектура. Затова цял свят отбелязва стогодишнината от началото му с лекции, прожекции и срещи, които идват и тук в Гьоте-институт – като за старт архитект Любинка Стоилова ни въвежда в темата на 20 март от 18:30.
 • Ratio: An Honest Liar

  19 март 2019

  Джеймс Ранди е илюзионист, правил грандиозни неща като да се измъкне от усмирителна риза, докато виси над Ниагарския водопад. Също така обаче държи да знаем, че всичко е трик, не магия и даже има шоу, в което изобличава измамници, твърдящи обратното. На 19 март в 19:00 в City Stage гледаме документален филм за него и мисията му, а после оставаме да си поговорим за фалшиви новини и критично мислене – срещу 10лв от ratio.bg.
 • За първото българско царство: Отшелника

  18 март 2019

  снимка Росина Пенчева

  Тази постановка, гостуваща от Драматичния театър на Габрово, е разказана от Лука – дете, което на архаичен език ни води през историята за Иван Рилски, група ослепени войници и няколко разбойници. С режисура от Петринел Гочев, пиесата опитва да ни убеди, че сме същите "крепостни, бедни, проклети човеци" в Народния театър на 18 март от 19:00.
 • Традициите оживяват

  17 март 2019

  Много вероятно е да сме изгубили някои от традиционните си занаяти от миналото, но има и доста, които продължават да дишат, благодарение на отдадени български майстори. Някои от тях пристигат в Сердика център от 15 до 17 март, за да покажат и разкажат например как се бродират шевици, как се изработва гъдулка и как се рисува върху суров порцелан. Търсете ги на ниво -1, наред с изложение на модерни и ретро аксесоари.