• Неделна киновечер

  12 август 2018

  "Приемливо ли е да се усмихваш и дори да се смееш, докато разказваш история за страданието?", пита режисьорът Паоло Вирдзи, направил точно това с филма Лудетини. Комедията за две жени, избягали от психиатрията, за да търсят щастието в света на "нормалните", пристига (в компанията на пуканки за всички) в градината на Beach Bar на 12 август в 22:00.


 • Звезден бар

  11 август 2018

  Да гледаш Персеидите над намръщения смог винаги е идея 5-звезди. Слушайте обаче как лесно става факт: на 11 срещу 12 август от 18:00 до 04:00 през половин час хващаме от Моста на влюбените безплатен автобус до Витоша, а на поляната пред хижа Момина скала ни чакат телескоп, музика, мезета и кен Пиринско подарък за всеки звездоброец.
 • Боерица се събуди

  10 август 2018

  Йога на открито, слаклайн и зиплайн, пикник и вечерно барбекю, кино под звездите, малки работилници, лекции за гората и водата е само началото на дългия списък с активности на планинарския фест в местността Боерица във Витоша. Качваме се от 10 до 12 август, а организацията е на доброволни начала в подкрепа на хижа Боерица.
 • The Board Game Wednesdays

  8 август 2018

  Ако знаете, че "експлодиращи котки" не е само смешка, но и игра с карти, може би мястото за следобеда ви е точно Level Up на Славейков, където срещу 5лв играете настолни игри на корем. И не само – във входа влизат напитки и хапване на същата стойност, така че причините са +1. 
 • Константин Мравов

  9 август 2018

  Снима в София от 2013, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя с евтина техника, но добро око. Затова и първата му изложба се казва Цигари на бройка (както и блогът му в Tumblr), а суровите, но естествени кадри остават в Gifted от 9-и (с откриване в 19:00) до 21 август.
 • По действителен случай

  6 август 2018

  Роман Полански събира Ева Грийн и Еманюел Сене в този психологически трилър за връзката между писателка и нейна обожателка по романа на Делфин дьо Виган. Гледаме в кинодвора на G-8 на 6 август от 21:30, а срещу билета от 10лв получаваме и коктейл под звездите.
 • Паула Плим

  7 август 2018

  В Бразилия името ѝ носи колоритни асоциации – Паула е илюстратор и визуален артист, който не пести ярките тонове, а сега изпълва с тях експо-пространството на Gifted за двудневна поп-ъп изложба. Навлизаме в нейната флора и фауна с фолклорни влияния от различни ъгли на света на 7 август в 19:00, когато и тя самата е там да ни упътва в джунглата си.
 • Кино за пътешественици

  5 август 2018

  Исландия, Ниагара и където-те-отвее-вятърът са на един билет разстояние днес в  Euro Cinema и G-8. По-конкретно: Исландия наведнъж, Да нагазиш в Ниагара и Утре сме на друго място, които гледаме срещу 6/8лв от
  касите на кината, а пълният маршрут (ако днес не ви е до пътешествия) е тук.
 • Сладоледен фестивал Vol.4

  4 август 2018

  Страчатела с бадемов крокан и круши и още италианско джелато от 100 грама сладки, ягода с черен пипер, кокос с авокадо или друга попсикъл комбина от Power Pops, веган вкусове от Atelier Del Gelato Baci и въобще всякакви сладоледени примамки ни оправят лятото на 4 август между 10:30 и 17:30. Търсим ги в betahaus, вход не ни искат.
 • Painting Party

  3 август 2018

  Има едно място, където, докато отпиваш от виното си, размахваш четка върху платно, за да получиш възможно най-близкото копие на картината, която художник рисува пред очите ти. На 3 август от 19:00 това ще е Flower Bridge или многоцветна композиция от мост, река и флора. Записвания и повече инфо има на rosso.bg.
 • Jeremy?

  2 август 2018

  Молим се втория ден на август да е без дъждове, защото групата излиза за акустичен лайв под къса небе над откритото Kino Cabana (бившето One More кино до НДК). С антуража си от авторски парчета, момчетата се нареждат пред нас в 20:00, а час по-рано ние заемаме местата си срещу 12лв на входа или ги топлим предварително срещу 10лв от eventim.bg.
 • С деца и бебета на кино

  1 август 2018

  Ако ви се гледат нови филми за големи, но малкото още е с вас неотлъчно, от Дом на киното ви чуват – всяка сряда ще има прожекции, на които плачът, храненето и излизането са нормална част от филма. Лудетини е на 1 август в 14:30, започва се.
 • Vox Nihili: Време и памет

  31 юли 2018

  Бихте ли доверили спомените си на дигитална памет? А какво, ако ги откраднат? ОК, а как ви звучат резервати за хора, които искат да забравят миналото си? Ако фантастично, влезте свободно в Kino Cabana на 31 юли, където тези въпроси разнищват спецове от Ratio и Предизвикай правото с намека, че бъдещето ни диша във врата.
 • Блок кино

  30 юли 2018

  Сравнително нови и все хубави БГ филми се пъхат за четвърти път в междублоковите пространства на 10 квартала за кино на открито с начален час 20:45 и често в двойки от къс и дълъг. Първа изскача Маймуна на 30 юли (Княжево, 26 СУ), последен на 17 август остава Подслон (Люлин), а останалата програма е на blok-kino.com.
 • Vintage Garden Party & Bazaar

  29 юли 2018

  "Музика, танци, добро настроение и традиционния базар", гласи офертата за 29 юли, когато Vintage Garden пак завзема градината зад Националната библиотека. Началото е в 15:00 и се молим отсега да не вали. Отново.
 • 101 каба гайди

  28 юли 2018

  Сформиран преди 14 години в Смолян от Костадин Илчев – един от големите майстори на каба гайди, днес съставът надхвърля числото в името си. Как ще се поберат 101+ музиканти на сцената в Маймунарника, проверяваме лично на 28 юли в 21:00, като портата се отваря още в 19:00 – срещу 5/10лв на място или отпечатани върху билет от eventim.bg.
 • 180°

  27 юли 2018

  Бързо напомняне – фестивалът за танц, театър и музика приключва, но ако не сте успели да стигнете до Фабрика 126, направете го на закриването днес. След 19:30 там наяве излиза резултатът от работата на Паул Фрик от берлинското трио Brandt Brauer и Бланка Рамирез от трупата на Пина
  Бауш, а да го гледаме безплатно си е абсолютна привилегия. 
 • Krekhaus

  26 юли 2018

  "Албум, записан със затаен дъх и ритмични заклинания. Песни като карнавали.", казват за дебютното си EP Odd One Out момчетата от бандата. За да се настроите на музикалните вълни на вокалиста, чуйте личния му плейлист, който той тъкмо ни сподели. Останалото - на 26 юли от 21:00 в Маймунарника с вход 10лв (от bilet.bg) и съпорт от Saint Electrics.
 • ХаХаХа Импро

  25 юли 2018

  Трупата импровизиращи излиза на открито в парка на Военната академия на 25 юли, за да генерира ха-ха със сюжети по наш вкус, които сервираме на актьорите след 20:00. За удоволствието готвим по 10лв, които събират от нас на входа, но порцията си заслужава, защото спектакълът буквално е един път.
 • World of Co x FLUCA

  24 юли 2018

  Следващото преображение на австрийския контейнер с временен адрес на площад Света Неделя е да стане галерия – на 24 юли резиденцията World of Co организира в него своя обичаен open day и показва проектите на своите артисти. Сред тях са скулптурите на Наталия Риффо от Чили и поезията на Клинт Марграв от Лос Анджелис, а кого пропускаме разгледайте на място от 19:30 до 23:00.