• ЧРД, Switch

  5 август 2017

  И ние не знаем кога се изтърколиха, но най-младият обитател на зоната под Моста на влюбените – бар Switch, тъкмо чукна 2 години. По случая след 22:00 на 5 август там ни посрещат торта от шотове и хип-хопърско диджей парти с македонеца Goce и нашия Samm The Man, а ние носим за подарък (поне) доброто си настроение.
 • Brazz Jamboree

  4 август 2017

  Брас секцията от ефира на Тангра Мега Рок се мести в Билкова на 4 август, където водещият на шоуто Вили Стоянов зарежда с духова селекция своя пулт на открито. Стартът е в 19:00, а до финала в 00:00 слушаме всичко, което домакинът би ни пуснал, ако бяхме приятели на гости в дома му – точно такива се и чувстваме с гостоприемния "вход свободен".
 • Моят Буда е пънкар

  3 август 2017

  Кяу Кяу е на 25 и събира будизма с пънка в музикална банда и нова "религия", за да покаже на наборите в родната Мианмар, че настоящата демокрация всъщност не е по-различна от (уж) бившата военна диктатура. Гледаме документалната му история в първия ден на фестивала Кино за пътешественици - 3 август в 19:30 в G-8 Cinema, веднага след преживявания от първо лице и от огранизаторите на феста, които споделят своите две седмици от далечната страна от 19:00. Билетите за Моят Буда е пънкар са 8лв от касата на киното, а всичко след него, чак до 13 август, е тук.
 • Блок кино

  2 август 2017

  Ново БГ кино без билет в междублоковите карета е комбо, което отдавна се доказа. В 20:00 на 2 август Изток слиза по чехли в градинката зад КАТ за Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син и късия На червено. И, да – не пречи да отидете, ако не сте от същата махала. Ако пък ще чакате пътуващите екрани в своя квартал, графикът им е на blok-kino.com.
 • Rapana

  1 август 2017

  Пъзел с осем части в пет светещи нюанса събира портрет на морето от три гледни точки - това е pop-up изложбата на графити майстора Glow, до която допираме око само за нощ - на 1 август от 19:00 в Gifted.
 • Патагония

  31 юли 2017

  Влачене на планини от багаж през поле от заострен лед, пропасти, ледопади и урагани някъде накрай света? Звучи като филм, а всъщност е къс от реалната история на Бранислав Бранков и Кирил Трифонов – изследователи, опознали отблизо ледената шапка на Патагония. На 31 юли в 19:30 двамата носят разказ+снимки в Клуба на пътешественика (Сердика 19), а ние влизаме с билет за 7лв от ticketlogic.bg.
 • Танцуваща София

  30 юли 2017

  Ако мислите, че хип-хоп и рага са само за слушане, елате в Маймунарника на 30 юли за серията от безплатни уроци по стрийт и съвременен танц. Загрявката е в 17:00 с Греъм техника – не я пропускайте, за да не осучете някое сухожилие в премятанията до 20:00. Следва импро сблъсък за смелчаци и джем сешън за професионалисти, които май само ще гледаме. Този път.
 • Soul Weekend Bazaar

  29 юли 2017

  Или поредица уикенд базари в градината на ресторант Soul Kitchen, коят започва на 29 юли в 11:00. До 19:00 на следващия ден минаваме за
  разнообразие от здравословни храни и напитки местно и чуждо производство плюс други продукти, правени от талантливи ръце. Там ще са и Hygge, и 100 бири, и Yt-shirt... Списъкът е дълъг, вижте го във фейсбук и ще се видим на място.
 • Plan C

  28 юли 2017

  Комедия с мега дози пантомима и клоунада – ако това е вашият "цирк", значи имате приоритетен план за действие на 28 юли: one-man шоуто на Каспар Шйелбред. Импро мастърът е роден в Дания, израснал е в Швеция и от години преподава във Франция. Идва в София, защото ХаХаХа Импро го канят у тях на Раковски 44, където в 20:00 влизаме и ние срещу 10лв и с бутилка бира – предупредиха, че нямат.
 • White Dinner

  27 юли 2017

  През 1988 група парижани се обличат в бяло и сядат за пикник под звездите в парка. Днес флашмоб идеята им е традиция в десетки градове, а в 17:30 на 27 юли и София става един от тях с вечеря на открито, графити, комедийно шоу, диджей парти и поп-ъп бар на (засега) тайна локация. 15-35лв към whitedinner.bg пазят място за трапезата ви там, а вие идвате решени в бяло и с всичко нужно за пикника на рамо (да, дори маса).
 • Калин Костов – Kalynsky

  26 юли 2017

  Историята му зад визьора започва от кръжок по фоторафия в училище, когато се докосва до магията, която се случва "в тъмната стаичка". Калин не излиза от нея и до днес, а фотографията му отазява света навън, след като мине през колодиев процес – от подготвянето на стъклото до забъркването на различните химикали и проявяването на кадъра. С него идва и името на изложбата (последна и за Месеца на фотографията) – Светлина и сребро или "алхимичните съставки", които превръщат идеята зад обективa в "устойчив и плътен материален образ". Сега гледаме портрети в голям формат (13x18 см и 24x24 см), уловили доверието фотограф-модел отблизо – в галерия Synthesis до 20 август.
 • Sceptics in the Pub

  25 юли 2017

  В миналото слънчевите затъмнения били така неразбираеми за хората, че провокирали паника, конфликти и даже войни. Сега е друго: астрофизикът Ганчо Ганев знае много по темата и на 25 юли в 20:00 в клуб Gramophone ще ни каже точно как се припокриват Слънцето и Луната, миг преди да замине за САЩ, за да наблюдава оттам едно пълно затъмнение. Значи после му пишете за снимки.
 • Блок кино

  24 юли 2017

  Пътуващите екрани поемат на ново лятно турне из градините на София с първа спирка Княжево на 24 юли. Тогава в 20:45 гарнираме пуканките под звездите с Жажда на Светла Цоцоркова и Втори дубъл на Надежда Косева, а нататък следваме Кецове, Каръци и Пустиняци из целия град чак до 16 август - по графика тук.
 • КвартетЪТ

  23 юли 2017

  Две цигулки, виола и виолончело са инструментите в ръцете на момичетата, които през 2014 сформират КвартетЪТ и печелят общинския проект Музикалните паркове на София. Същото лято Яна Зеленогорска, Боряна Кралева, Йоанна-Мария Тодорова и Илияна Колева правят 30 концерта на открито с джаз стандарти, аржентинско танго, класическа и филмова музика като част от кандидатурата ни за Столица на културата. Е, Пловдив ни издуха, но идеята на проекта остава актуална: да се дава сцена на младите артисти, а те да печелят свежа публика за класическата музика и да правят културата общодостъпна. Ето защо сега инициативата се възражда с два безплатни концерта от 19:00 - в Заимов на 22 юли и на Лятната сцена в Борисовата градина на 23 юли, където днес така или иначе ще бъдете.
 • Symbiosis Open Air

  22 юли 2017

  Техно и трайбъл тех от Торонто огласят двора на Fabrica 126 на 22 юли от 22:00 с D-Unity. Диджеят и продуцент от години трупа "евала" от колеги като Карл Кокс и Марк Найт, а сега идва да шашне и нас, веднага след австрийския дебютант на наша сцена Chris Nait. С 20лв на входа печелим и таен гост зад пулта + нашите момчета от High Sounds.

  Снимка: ©Forsage Dance Club
 • Woodenboat Music & Guests

  21 юли 2017

  Продуцентската къща обединява сили с Маймунарника за вечерта на 21 юли, когато Борисовата ще се къпе в звука на най-новите (но вече доказани) на алтернативната ни сцена: Jeremy?, Nu/Ance, Bears and Hunters, MIRY и Dead Man’s Hat. Отварят портите на клуба в 18:30, лайвът е в 19:00, а билетите – по 12лв от eventim.bg и на място.
 • Сетивни пътувания

  20 юли 2017

  "Огледай се и тогава пресечи" не важи за разходките на Театъра на сетивата – за тях трябва доверие, затворени очи и отворени възприятия. Поверяваме нашите в ръцете на скритите гидове на 20 юли в 18:00, за да преживеем София по нов (втори за трупата) маршрут, заедно с още 11 сетивни туристи със запис на sensorytheatresofia.com и 60лв.
 • Kultur Shock

  19 юли 2017

  Кълчър- или Култур шок ще им казвате, няма значение, щом в настоящия им състав има хора от САЩ, Япония, Босна и България. Всички те сега наричат Сиатъл свой дом, а себе си – "лайв бенд от имигранти от работническата класа". От 1996 до днес са извадили 11 албума с джипси пънк, а ако си ги имате на плейъра, знаете какво значи това в превод: рок, метъл и пънк, миксирани с традиционна музика от Балканите. След 20:00 в Mаймунарника е поредната ни среща с този саунд, а влизаме на нея срещу 15 лв от eventim.bg и 25лв в деня на концерта.
 • Даниел Чарни

  18 юли 2017

  Преподавател в Royal College of Art, куратор на лондонската Aram Gallery, директор на платформите Fixperts и From Now On. Това са част от звездите в CV-то на британския новатор, който довършва изречението "Дизайнът е..." в първата от серия срещи на GENERATOR – 18 юли в 19:00. Тогава новият арт център на Черни връх 47 се открива официално, а вие влизайте редовно на generatorsofia.com за следващи поводи за изкачване до 5-ия етаж на стария завод Витоша.
 • Непал

  17 юли 2017

  За приключенците Мила и Ники Непал винаги е бил синоним на едно: Хималаите, откъдето тъкмо се връщат. Раниците им са пълни с истории и снимки от преходите през скалисти долини и каньони, преодоляването на високи проходи, замръзнали езера и ледници и още. Слушаме и гледаме на 17 юли от 19:30 в Клуб на пътешественика за 7лв от ticketlogic.bg