• Emotional Bootcamp

  26 август 2019

  Коя изложба за последно е играла с всичките ви сетива, докато ви кани и за колаборация? В този проект арт дуото Елеонора Ендрева и Лео Уилямс показват интерактивни инсталации, видео и сетивни преживявания, които целят да създадат общо поле на игра между нас и тях. Иначе двамата се откриват в Чикаго, а заедно и поотделно работят с видео, миризма, храна и игра – потъваме в тях на 26 август в Æther между 18:30 и 22:00.
 • Влиянието на фермите за ценни кожи

  25 август 2019

  Мили и меки пухчета за декорация на дрехи и обувки? Въпрос само на естетика, освен ако не идват от истински животни, когато проблемът става жесток. Сега изложба в градината Кристал показва какво е влиянието на фермите за ценни кожи, каквито има и тук. Че става дума за ненужно страдание е достатъчно зле, но е намесено и замърсяване на околната среда и унищожаване на диви видове – гледаме и четем из алеите до 1 септември.
 • Сладоледен фестивал

  24 август 2019

  Бяхме още на първия и оттогава помним убийствено джелато в края на опашката. В събота за пети път betahaus вдигат разнообразни ледени лъжици в цял фестивал, но не в някоя от къщите си, а в Докторската градина. На 24 август ви чакат между 10:30 и 18:00, така че избирайте: сладолед за закуска, за следобедна фиеста или за десерт преди вечеря?
 • Alex Powers Exposed

  23 август 2019

  снимка Randy Shropshire © Alex Powers

  Влиза една американска стенд-ъп комедианка в бар Amok... и разпродава няколко дати от първото си шоу в София си почти веднага. Затова на 23 август я качват на сцената още 2 пъти: срещу 10лв слушаме сухите й шеги и бързия й мръсен хумор, който пуска редовно в Щатите и по света, в 20:00 или 22:00.
 • So Called Crew

  22 август 2019

  Римите им се сипят под романтичното осветление на Kino Cabana, раздвижвайки центъра на София в предпоследния четвъртък на август от 19:30 за 12лв на място.
 • ХаХаХа ИмПро

  21 август 2019

  Няма сценарий и предварително зададени роли, а каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално. Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда и тъкмо затова е толкова вълнуващо. Задавате сами историите на 21 август в парк Военна академия от 20:00 за 12лв от epaygo.bg или 15лв на входа.
 • Mind Salad

  19 август 2019

  Mind Salad е историята на Мик Календар - лондонски сценарист, който се мести в Холивуд с надеждата да избяга от критика, който живее в ума му. С този забавен и трогателен пърформанс Мик разиграва пред нас ужаса от това как егото води хората от една мания към следващата. Ту весел, ту плашещ, в Mind Salad Дъг играе над дузина герои, превключвайки между тях със светкавична скорост. Гледаме на 19 август от 20:00 в The Art Foundation с билети за €7.70.
 • Wosh MC

  20 август 2019

  Мятайте кинтите в сак и... си ги оставете у дома – този концерт е с вход свободен, за да ви е свободно и около врата, докато се поклащате в такт с римите на Wosh. Акомпаниментът ще е акустичен, така че и да знаете дискографията му наизуст, пак ще чуете нещо ново и непредвидено. Пишете си в календара: 20 август, 21:30, бар Петък.
 • Ще се видим там горе

  16 август 2019

  Билетът за програмата Кинодвор на G8 е 10лв, срещу които ви подават коктейл + прожекция под небето. На 16 август за последно това лято. От 21:15 потича Ще се видим там горе: ретро-романтика в стила на Уес Андерсън и Амели Пулен, която прави реверанс и към нямото кино в история за война, разказана с черен хумор.
 • Swing dance party

  18 август 2019

  Месец, в който неделният следобед продължава 31 дни танците никога не са достатъчни. Kino Cabana кани всички на суинг парти под открито небе с включени уроци за начинаещи на 18 август от 17:30 срещу вход свободен.
 • Споделена квАРТална улица

  17 август 2019

  Организацията КвАРТал току затваря отсечки из центъра, за да ги превръща в терен за срещи на хора и бизнеси от района. На 17 август е ред на Веслец (в зоната от Симеон до Екзарх Йосиф), където от 16:00 до 21:00 ще ври и кипи от разговори и инициативи на тема Дизайн. Клуб Abordage пристига с турнир по играта Lastiche, Art. E и Format показват свои дизайн обекти, а ще има и рисуване на плочки Азулежу. Какво друго, открийте на място.
 • Блок кино @ Дружба

  14 август 2019

  Цял месец фестът превръща квадрати из различни квартали в кина на открито за ден или два. Безплатно там гледаме сравнително млади БГ филми, всеки път с начален час 20:45. Последните дати вече текат, а днес (14 август) в киносалон се преобразява паркът на Дружба с прожекция на Последната линейка на София.

 • Хаджиоркестър

  15 август 2019

  Тийзърът на двудневния фестивал в Пловдив първо минава през София на 15 август, когато Хаджиоркестър интерпретира стари градски песни в бара на PhotoSynthesis на 15 август в 20:30 след 10лв на входа.
 • Ratio Rooftop Party

  13 август 2019

  Сигурно помните училищния урок, че енергията не се създава или губи, а просто се преобразува от един тип в друг. Откъде идва тя поначало обаче? И как избира в какво да се трансформира? На тези и още любопитни въпроси, които имате сега или ще измислите на място, отговарят трима лектори, вещи по темата за фундаменталната физична величина. Срещаме ги на 13 август след 19:00 на покрива на Музейко с билети за 10/15лв от ratio.bg.
 • Джон Кики & Дарън Баркър

  12 август 2019

  Идват от Великобритания и, макар да гонят индивидуален стил и теми, работите им някак се допълват до пълна визуална хармония. На 8 август Националната галерия откри първата изложба на двамата художници у нас, която ни запознава с Кики през серия многократно преработвани картини, препращащи към образа на инфантата, а с Баркър – през наскоро завършени маслени платна. Изложбата е в Двореца до 8 септември.
 • Андре Рийо

  10 август 2019

  Казват му краля на валса, защото с цигулка и диригентска палка ни подчинява доброволно на тази музика. "Искам всички зрители в кината да танцуват валс", възкликва и сега, докато ни подгрява за летния си класически концерт, изсвирен в Маастрихт, но записан за големите екрани по света. С участието на прочути гласове, задкулисни погледи и интервюта с екипа, концертът потича в Cine Grand Park Center на 10 август в 19:00 и на 11-и в 14:00 за 15лв.
 • Исторически маршрути

  11 август 2019

  Защо Иречек наричал София "българската Венеция", чии били красивите къщи по Шипка, Оборище или Московска и какво още трябвало да се построи на Ларгото? Все въпроси, на които Здравко Петров отговаря с две исторически беседи, разхождащи ни из града. Тази за Софийските домове тръгва от Орлов мост на 10 август, а за Софийските дворци – на 11-и от Руската църква, все в 18:00, със записване на historicalroutes.bg и плащане (10/15лв) на място.
 • Алцек Мишев

  9 август 2019

  Опитва да лети с плавници от Милано до Дупница, където е роден; плува в малък басейн, докато го пренасят през митниците на Англия и Щатите; участва два пъти на Венецианското биенале, като през 2000‑та влиза в контейнер, за да дирижира оркестър от риби. В историята на този художник ще ви гмурнем скоро, но питайте и самия Алцек – за откриването на рисунките му в Swimming Pool идва от Италия за разговор на 9 август от 19:00.
 • Bring the soul

  8 август 2019

  снимка Ajeong JM

  Корейците BTS още не са пели в наша зала, ако не броим тези в кината – с прожекции на концерт от турнето Love Yourself преди време. Ето сега пак – от 7 до 11 август Cinema City в Mall of Sofia и Paradise Center и Cine Grand в Park Center пускат нов филм за групата, зареден със зад- и предкулисни концертни кадри от Париж и разкази от първо лице за това какво е да си к-поп сензация. За дати и часове проверете тук.
 • Софийски страници

  7 август 2019

  Лора Шумкова е страстен читател и изследовател на софийските потайности. Какво повече може да искате от гида си, ако сте тръгнали да ровите в литературното минало на града. С крачки и факти Лора ще ви разходи из историята на важни произведения и автори плюс интересните места наоколо, свързани с тях – за 90 минути и 0 лева, на 7 август със сборен пункт пред Народния театър в 18:30.