• Action Day

  17 септември 2017

  Мото гонка със зомбита, престрелка с гладиатори, банков обир и реален взрив на кола. Това е прекалено за един филм, но е супер сценарий за ден, който можем да изживеем в Nu Boyana Film Studios заедно с киноспеца Кийт Страндбърг. Стъпваме на снимачната площадка на 17 септември в 10:00 без кастинг, но с 60лв от eventim.bg (80лв за двама, 30лв за дете) и учим холивудско бам-бам от човека, открил Жан-Клод Ван Дам за киното.
 • Хартиено ято

  16 септември 2017

  PhotoSynthesis разтваря двора си за Гергана Станчева, Зоран Мише, Точка Спот, София Димитрова и още познати супер артисти, които редят работите си на благотворителен базар. Всичко е в полза на приятелка, за която казват повече на място, а между арта поемаме и музика, бира и разнообразни вкусотии – на 16 септември от 12:00 до 21:00.
 • Петък точно в пет

  15 септември 2017

  Денят и мястото на срещата са известни, но все пак – на 15 септември в Петък точно в 20:00 гледаме новия (трети) сезон на YouTube шоуто на Китодар Тодоров, заедно със самия него и бонус смешка, която няма да бъде показвана повече. Дотогава редуваме предните два сезона и Плейлистът с вдъхновенията на Кито, който заредихме още през пролетта.
 • Да починеш в почивен ден

  14 септември 2017

  Да потъваш в монотонни движения без смисъл, докато не ти писне или случайно огладнееш за действия, които носят резултат. Тази е основата на двете нови произведения, с които експериментаторът Минá Минов влиза в One Night Stand Gallery за ден, или по-точно: за часовете между 19:00 и 22:30 на 14 септември. Ние влизаме навреме на Христо Белчев 25, за да не изпуснем Без заглавие – творбата е инсталация, но и пърформанс, който ще бъде задвижен от автора.

  Снимка: Mina Minov, Moved by the Artist
 • Ние сме част от колекция

  13 септември 2017

  Равносметка на прехода с инсталации, фотографии, обекти и видеа, в които лични преживявания и факти от 80-те и 90-те се преплитат – това е проектът на артиста Боряна Венциславова, който официално превръща Водната кула в Лозенец в галерия +359 от 13 септември (18:30) до 22 октомври. Катерим стълби към изложбата и на 30 септември за кураторска разходка с Вера Млечевска и концерт на Виолетов генерал от 18:30.
 • Алея на книгата

  12 септември 2017

  Премиери на книги, срещи с автори и книжни игри за деца влизат в Литературния кът на пътуващото изложение, което опъва щандове на Витошка от 12 до 17 септември. С разходка по булеварда между Патриарха и Гладстон всеки ден между 10:00 и 20:00 разлистваме новото и вечното от 50-те издателства в списъка на abk.bg.
 • Майк Буше

  11 септември 2017

  Преди да подреди в изложба своите "скици за стенописи" от проекта Private Idano в Нощ/Пловдив, американският майстор на съвременното изкуство каца в София, за да ни разкаже за всички останали арт върхове по пътя си – на 11 септември в Гьоте-институт. Влизаме на Будапеща 1 в 18:30 със зареден английски.
 • Aniventure Comic Con

  10 септември 2017

  Косплейът не е нашата игра, но Game of Thrones е и срещата с двама от героите му ни води в Интер Експо Център на 10 септември в 15:00. Тогава The Faceless Man (Том Влашика) и най-лудата дъщеря на Мартел (Кийша Касъл-Хюс) влизат във фен панел – един от многото на феста, който събира зони за гейминг, аниме и манга култура, настолни игри и косплей знаменитости под един покрив на 9 и 10 септември по графика на comiccon.bg.
 • Прасе при прасе отива

  9 септември 2017

  Барът на Грети и музиката на Джун Йошида a.k.a. Discopigg от Щастливото прасе се събират с дърпаното свинско на Ribs Brothers на 9 септември в 17:00 на тротоара пред Узунджовска 13. Включваме се в "свинщината" с амбиции за парти до пръсване или поне до 21:00.
 • Въздухария

  8 септември 2017

  Ако най-добре живеете в облаците, отлитайте към Сопот на 8 септември, защото екстремният фест пълни въздуха над Манастирска поляна с акро шоута, демонстрации, уроци и парти звуци цели три дни. Всеки полет с парапланер и балон скача в касата на каузата Лети повече и добавя кислород за хората в неравностойно положение. За още инфо, цък с крило на vazduharia.sky-camp.com.
 • Write or Ride

  7 септември 2017

  Изкуството не признава рамки, Валери Гюров – също, затова реди изложба на скейт дъски, изрисувани от над 18 графитаджии, в две градски "галерии": Gifted и Bare Hands Society. От 7 до 20 септември с тигели между двете разглеждаме платна-с-колела от Glow, More & Хроме, Mouse & Nikkawhy и още, а после непродадените дъски (ако има) се местят във Five High Skatepark.
 • Lord Bishop Rocks

  6 септември 2017

  Трио американци, които от 1999 смесват рок, блус, пънк и фънк в нещо, което сами наричат "хендриксов мотор фънк", а за нарастващата им фен база е просто "супер е". Идвайте с нас да ги чуем на 6 септември в Live&Loud от 20:00, когато ни пускат "на живо и силно" всичко най- от дискографията си, веднага след нашата рокенрол банда Daily Noise Club и немските стоунъри Audiowolf. Билетите са 15лв от eticketsmall.com.
 • 9 години Петък

  5 септември 2017

  Барът, адаш на любимия делник, черпи за годишнината в два дни. Sava, DoLittle, Radio Zagara и Vankata The Turntablist дирижират партито на 5 септември от 18:00, а Rawland, Григовор и Funky Miracle – на 6-и от 16:00. Kакто драскате по календара, сега оградете и 4 септември – дедлайнът за стихоплетстване на тема Аз съм ПЕТЪК и обичам, което носи и награди (повече във фейсбук).
 • Януари

  4 септември 2017

  Хапещият месец е далечe, но новият театрален сезон е тук – с премиера на 4 септември в 19:00. Януари (по текст на Радичков, с режисьор Ованес Торосян) веднъж вече гостува в Народния театър, но сега става част от програмата на Сфумато, за да задава пак и пак въпроса кога човек е способен да прати и брат си на смърт, за да спаси себе си.
 • The Rumjacks

  3 септември 2017

  Келтско-ирландският им пънк/фолк рок от Австралия звучи безумно само на думи – в музика озвучава цял свят от 2008, а най-накрая на живо и у нас: на 3 септември, в Mixtape 5 от 20:30. Билетите са 25лв от ticketlogic.bg.
 • Botanic Prosecco Party

  2 септември 2017

  Ако с 4лв може да се озовете на райско място с просеко и хубава музика, да откриете нова ядлива флора, да научите как да я гледате в града и, за капак, да сте подпомогнали Ботаническата градина на СУ, бихте ли ги дали? Много ясно. Адресът е Московска 49, където след 13:00 на 2 септември домакини ще са поп-ъп барът Spensierato и проектът Big Picnic.

  Снимка: Георги Стоилов
 • Shake That Хълм

  1 септември 2017

  Ако не сте готови за закотвяне в София, ето нещо в Пловдив: от 19:00 в петък (1 септември) до полунощ в неделя фестът ще раздрусва Младежки хълм със звука на Atila, The Top Stoppers, почти всички лица на Иван Шопов и още 34 реда артисти – вижте ги във фейсбук. Ще има и фрийстайл батъл, а входът е без пари. Защо сте още тук?
 • Училище за работа

  31 август 2017

  Не е с черна дъска и чинове, а 5-дневна практическа академия за 18-годишни хора от социални домове, които предстои да напуснат институциите и да борят сами делниците. Да, като вас след гимназията или университета, но без вашите социален стаж и образование. Можете да им помогнете да наваксат, като станете мениджър на една от осем "фирми", създадени, за да могат бъдещите ви колеги да изучат занаят в екип.

  Ако професиите зад кодовите имена Ресторант Италия, Закусвалня Вкусните мекици, Строителна фирма Хубавата къща, Домашни помощници Добрата домакиня, Ресторант Балканска среща, Софтуерна фирма Хакери, Салон за красота Стил и Автосервиз Бързи и яростни са като за вашето CV и имате свободен ден между 31 август и 4 септември, вдигнете ръка за доброволец тук или с имейл на pk@podaretekniga.org.

  Пълната програма на школата е във фейсбук, а на 0884 350 818 Елена Маринова посреща допълнителни въпроси. Спестяваме ѝ отговора на един: не, не трябва да се ангажирате за целия период.
 • Unlock

  29 август 2017

  Lock Furniture отключват мечтите ни за дизайнерски уют в хола с разпродажба на сглобяемите си модели на 29 август от 18:00 в The Fridge (Паренсов 6Б). Разчистваме график чак до 22:00, за да имаме време и за дума-две над питие с конструктора на вдъхновенията ни Константин Ачков.
 • Jaya The Cat

  30 август 2017

  Холандско-американската банда идва с нещо старо и нещо ново в Маймунарника на 30 август, за да подскачаме на пънк-ска-реге-дъб за вече-никой-не-брои-кой път. Заемаме позиции в 20:00, а с билети се снабдяваме предварително в eventim.bg за 20лв.