• Apples To Apples

  23 ноември 2013

  Apples To Apples се нарича новото попълнение в арсенала на Каркасон (клубът за социални игри на бул. Цар Освободител 1000). Правилата на играта са особено сложни на първо четене, но напълно разбираеми – на второ. От вас се изисква само остър ум и мъничко въображение. Хъс за победа също няма да ви е излишен, както и наличието на повечко свободно време.
 • Thin Red Californication

  22 ноември 2013

  Музикалната хрумка, наречена Thin Red Californication Thin Red Bar на ул. Партений Нишавски и ул. Българска Морава) достига своето финале гранде. Бандите, пред които ще сведем глава и заради които ще наострим уши, този път са Tool и Deftones. Краси Москов обещава под клетва, че не ще пропусне A Perfect Circle, Puscifer и Team Sleep, ние пък ще влезем спокойно и безплатно след 21:00.
 • Tosca

  21 ноември 2013

  Виенското дуо Tosca (за онези, които за пръв път се сблъскват с това име – не, не става въпрос за класическа музика) гостуват на Sofia Live Club - с любезната покана на ReelFeel и приятелската подкрепа на Bushmills. Обещават 90-минутно пътешествие из своята електронна вселена, началото е 23:00, билетите – 20/30лв, а интервюто ни с Рихард Дорфмайтер вижте тук.
 • Дон Кихот

  20 ноември 2013

  Красотата на постановките от Royal Opera House в Лондон е ненадмината. Не е нужно да напускате пределите на страната обаче, за да ги зърнете. Кина Арена ви осигуряват тази възможност – с първокласно HD качество, чудесен съраунд саунд, чаша вино и парче шоколад. Убедихме се с Турандот на Пучини, сега идва ред и на приключенията на испанския идалго Дон Кихот. Прожекцията на балета е от 19:00, билетите са 25лв.
 • Задкулисие и политика

  19 ноември 2013

  Напоследък думата оставка се използва далеч по-често от която и да било средностатистическа дума – при това и от двете страни на барикадата. Какво в действителност се случва с политическия живот на страната, какво става, когато той се сведе до правене на номера с кворума в парламента, когато интерпретациите взаимно се обезсилват, и когато процедурите изяждат смисъла на демокрацията? По тези въпроси ви канят да разисквате от Червената къща. Входът е 1/2лв, а възможността да изкажете мнението си – безценна.
 • Ананасов компот

  18 ноември 2013

  Слезте в Ада, качете се в Рая, разходете се надлъж и нашир с „абсурдната постмодерна смесица от остроумие, фантастика, злободневна наблюдателност и дълбоко философски и религиозни разсъждения, която прави Виктор Пелевин любим автор на много поколения” – особено пък на нас! Новоиздаденият му сборник разкази Ананасов компот за прекрасната дама потърсете в книжарниците. Цената е 14лв.
 • Смъртта на момичето

  17 ноември 2013

  Театърът няма нужда от просторни зали, меки кресла и кристални абажури. Той преспокойно може да се случва и в най-обикновена жилищна сграда. Бъдете пред Съдебната палата в 19:30, за да се окажете въвлечени в същинско театрално приключение. Пиесата, играеща се в апартамент наблизо, се нарича Смъртта и момичето, неин режисьор е Марий Росен, а с билети можете да се снабдите на място или от книжарницата в Дом на киното.
 • Dogue Party

  16 ноември 2013

  Animal Rescue Sofia и Paradise Garage Boutique (ще го намерите на ъгъла на Кърниградска и Цар Асен) обединяват сили в името на всички четирикраки приятелчета по света. Или поне онези, които живеят в приюта за бездомни кучета в Горни Богров. В благотворителното парти базар рамо ще ударят и талантливи български дизайнери и студиа като Райна Косовска, Калина Чанкова, VЯRA, Mbg FashionStudio, MODO, Vyara Tzeneva Jewellery, Сабина Петракиева и берлинският лейбъл 46pinkBerlin.
 • Movember

  15 ноември 2013

  Благотворителната кампания Movember (онази, в която пускате мустак, за да алармирате обществеността за коварно дебнещия рак на простатата) отдава чест на един от най-емблематичните мъже с мустак в историята – порно иконата Рон Джереми. A Night With Ron Jeremy е в бар Backyard от 21:00, музиката е осемдесетарска, а облеклото – фриволно!
 • Киномания

  14 ноември 2013

  Миналогодишната Киномания ще остане в историята с онези пресимпатични Камен Доневи етюди, в които Мерилин Монро е ”онзи с мустаците”, а Жулиет Бинош е ”братовчедка по съребрена линия, на брата на жена ми от Панагюрище”. Започващата на този ден Киномания пък ще остане в спомените с редица дългоочаквани заглавия. Стартът дава Иконом на седем президента (зала 1 на НДК, 19:00), подробности вижте тук
 • Козата или коя е Силвия

  13 ноември 2013

  Женен архитект на средна възраст се влюбва в Силвия. Въпросната Силвия обаче няма ни красиво лице, ни остър ум, нито пък най-обикновени човешки характеристики. Защото е коза. Така в две изречение се разказва сюжета на Козата или коя е Силвия (камерна сцена на Народен театър, 19:00), а при по-дълбок прочит прозира и умението ни да понасяме различията в заобикалящия ни свят.
 • Efterklang

  12 ноември 2013

  Скандинавците, скандинавците, те да са живи! От тях идва солидно количество страхотна музика и ако не вярвате на нас, проверете сами. Датската инди рок банда Efterklang излиза на сцената на Sofia Live Club след 22:00, а билетите са нищожно евтини, имайки предвид музикалната хубост, която ще ви залее (15/20лв). Интервюто ни с тях вижте тук.
 • Престъпна империя

  11 ноември 2013

  Изтърколи се и четвъртият сезон на Престъпна империя, където Нъки Томпсън, за собствена радост, удържа да бъде все тъй цар и господар на положението. Последната, 10-та серия, на сезона бихте могли да гледате онлайн на hbogo.bg, а ако се чудите за какво по дяволите ви говорим, явно ще се наложи да наваксате с по-предни епизоди. Всичко е добре, когато започва отначало.
 • Настолна игра

  10 ноември 2013

  Чували ли сте за смрадливото градче Анкх-Морпорк, пред чийто могъщ управник не едни колене откровено треперят? В настолната игра от Света на диска въпросният управник Лорд Ветинари е временно отстранен и на вас се пада честта да се преборите, с хитрост и нюх, за контрола над града. За да играете не е нужно да сте фенове на Пратчет, макар да помага. Търсете в книжарниците срещу 90лв.
 • Чумони

  9 ноември 2013

  Традиционните корейски копринени торбички, наричани по корейскому ”чумони”, биват изработени от сръчни дами, обричащи бъдещия им притежател на късмет, дълголетие и прочее хубавини. Ако ви е любопитно да ги зърнете (имайте наум, че те са част от нематериалните културни ценности на Корея), можете да го направите в Арт Център Форум (ул. Георг Вашингтон 24) до 28 ноември.
 • Майк Патън vs Пери Фарел

  8 ноември 2013

  Остър сблъсък между двама титани ви очаква в Тънка червена линия след 21:00. Майк Патън застава в единия ъгъл на ринга, Пери Фарел окупира другия. Физически, интересите на първия ще представлява Emergenza!, а на втория – Краси Москов. Това, за което говорим е чисто и просто музика – ни повече, ни по-малко. Освен може би няколко питиета – напоеният мозък, знаете, все ще измисли да каже нещо умно. А и входът е свободен.
 • South Park

  7 ноември 2013

  Особено е предложението ни за днешния ден и засяга по-скоро безсъниците в града. South Park: По-голям, по-дълъг и необрязан върви от 05:40 по HBO. Уроците, които ще научите от анимацията, са два – комуникацията между родители и деца е важна, а светът вероятно е по-добро място без Садам Хюсеин.
 • Пощенска кутия

  6 ноември 2013

  Популярни градски герои отново ще четат художествените хрумки на знайни и незнайни автори (защото Гери Турийска и нейната Пощенска кутия за приказки ви позволяват да останете анонимни, ако така ви е по-приятно). Мястото, където историите ще оживеят отново е Sofia Live Club, темата този път е Игра на думи, а подробностите вижте тук.
 • История на комикса

  5 ноември 2013

  Българският комикс вече има своя собствена, официално написана история, пък била тя и кратка. Ако ви интригува зараждането, хронологията и развитието на деветото изкуство в България, то бъдете в галерия Алтроникс Лайт (ул. 6-ти септември) в 18:00. В този ден книгата ще се продава на специална цена, а бъдещите й притежатели ще участват в томбола, на която имат шанса да спечелят една от дузината оригинални рисунки на художниците. Стискаме палец!
 • Илюзии

  4 ноември 2013

  Над няколко трагикомични разказа за истинската любов и иронията на живота ни предлагат да поумуваме от Сфумато. В Илюзии Елена Димитрова, Ирмена Чичикова, Васил Читанов и Стефан А. Щерев разказват съдби. На моменти е шегаджийско, друг път е тъжно, а пък финалът – смъртоносен. Спектакълът започва в 19:00, бъдете точни и не забравяйте учтиво да изключете звука на мобилните си телефони.