• Skeptics in the Pub

  1 декември 2017

  От семинара Ratio насам чакаме бащите му да избухнат с нова научно-скептична сбирка и ето я – на 1 декември от 20:00 в Gramophone. Слушаме без пари лекцията на спеца по митични същества Дебора Хайд, която ни среща (на английски) с антипода на Дядо Коледа – Крампус, или полу-козел, полу-демон, наказващ непослушните деца в святата нощ. Вие от кои сте?
 • Още 2х8000 по пътя за Еверест

  29 ноември 2017

  Поемаме към високите отвеси, които Боян Петров успя да сложи под обвуките си тази година – връх Гашербрум II в планината Каракорум и хималайския Даулагири. Четири знамена преди финала на мисията Българин на 14х8000 алпинистът ни превежда през стръмнините на двата осемхилядника до хоризонтите, които се виждат от върховете им - на 29 ноември в 20:55 в аула Максима на УАСГ. Експедицията ни до върховете е част от Дните на предизвикателствата, които започват в сряда и продължават до 1 декември.
 • Big-Game Design Studio

  28 ноември 2017

  С продукти за HAY, Hermès и MUJI, място до шедьоври на модерното изкуство в нюйоркския МоМА и награди от цял свят, шведското дизайн трио BIG-GAME наистина е голямата работа. Как се стига този размер авторитет слушаме на 28 ноември в 20:00 от Елрих Пти: 1/3 от колектива, който вади своето определение за Design Is в серията на Generator.
 • Хендмейд фест

  30 ноември 2017

  Щракаме с пръсти, че не се налага да сме сръчни, за да ни пуснат в НДК между 30 ноември и 5 декември. Тогава майстори на бижута и създатели на аксесоари за хора, животни и домове се събират в предколеден базар, който облекчава отрано въпроса с подаръците с пълни щандове всеки ден между 10:00 и 20:00.
 • Seattle Night

  27 ноември 2017

  Pearl Jam, Alice in Chains и сродните по култ звучат с гласовете на наши фронтмени и фронтдами като Иво Чалъков, Александър Наков
  Мартин Стоянов, Димо от P.I.F., Ража и Илияна Георгиева. Те (и още няколко) се включват в 35-ия поклон към музиката от далечното западно крайбрежие на 27 ноември в Терминала след 21:00 и срещу 12лв.
 • Международна изложба на котки

  26 ноември 2017

  Над 100 маци и котараци с всякакъв тип косъм (или без) дефилират в Земята и хората на 25 и 26 ноември. С билет за 4лв влизаме при тях между 11:00 и 17:00 и се оглеждаме за WWF, които учат защо трябва да ни пука за едни от най-дивите в семейството – тигрите, и продават сувенири за котешко здраве. Идвайте, но тихичко – да не дразним съседите в Кучешката градина.
 • Movie Music Night

  25 ноември 2017

  Всеки има в плейлиста си поне парче-две, първо чути в някой филм, а в 22:00 на 25 ноември в Терминал 1 Мартин Михайлов и Unkle Billy завъртат сетове само с такава музика. Петте лева за вход ги спестявате, ако спазите дрескода: да се дегизирате като разпознаваем филмов герой. А ние ще дойдем най-малкото да видим мина ли ѝ най-сетне модата на Харли Куин.
 • Body'n'Balls

  24 ноември 2017

  Или Троле и Влада Рус – топ сръбски селектори, поддържащи дансинга претъпкан с всичко от пост диско до итало денс. На 24 ноември от 22:00 в Tell Me ще им помага и нашият Funkusion. Влизаме в схемата с 5лв на входа

 • Естер Кемпф

  23 ноември 2017

  Дърводелският метър от инструмент става материал и символ, който взаимодейства със средата си, подпомогнат от таланта на Естер Кемпф – швейцарска художничка, която търси връзките между произведението и пространството в работите си, вплитайки архитектурни и интериорни елементи в различни концепции. В продължение на три седмици тя вихри въображение в One Night Stand Gallery, за да ни покаже резултатите от изследванията си на града ни и комуникацията на изкуството ѝ с него в изложба за ден на Христо Белчев 25 на 23 ноември. Влизаме между 19:00 и 22:30, за да видим откритията ѝ, които са част от новата резидентска програма на фондация Мусиз.

  Снимка: Естер Кемпф, Souvenirs
 • Rogue Elements

  22 ноември 2017

  Момчета, които се спускат със ски и байкове по стръмни снежни склонове от Аляска през Канада до Боливия - ако това е вашата идея за зима, влизайте с нас на топло в Cinema City Paradise на 22 ноември от 20:00 за ексклузивна прожекция на новата лента с луди изпълнения от TGR - екстремна дружина, от която косите ни настръхват, но и желанието да сме приятели - също. 
 • Майкъл Маларки

  21 ноември 2017

  Вампир с гласа на Виле Вало – така бихме описали Майкъл, ако имахме само 3 секунди да ви спечелим за концерта му. Ако разполагате с повече време за запознанство, веднага ви пращаме да четете подробности, а тук изреждаме основното: звездата от Дневниците на вампира идва у нас с новия си блус/инди фолк албум на 21 ноември от 19:30 в Sofia Live Club. Билетите са 30/100лв от ticketportal.bg.
 • Нощни персонажи

  20 ноември 2017

  Фото изложбата на Диляна Флорентин разкрива по две лица на всеки от героите в последната Нощ на театрите. Ованес Торосян, Владо Карамазов и Весела Бабинова са част от физиономиите, които виждаме двойно по стените на Петък от 20 ноември до 4 декември. Влезте с нас в бара в понеделник в 20:00 за среща с фотографа и част от музите ѝ.
 • Sweet Fest

  19 ноември 2017

  Мийте ръце и влизайте В парка (бившата зала Matti-D) на 18 и 19 ноември, за да си облизваме заедно пръстите пред щандовете на сладкия Mish Mash фест. Десерти с квас от Хляб и Soul, френски макарони от Chez Fefe, торти от Цукерня Савенко и какво ли още не пълнят устите ни и уикенда между 10:00 и 18:00.
 • Da Vidci

  18 ноември 2017

  Така се подписва Иван Давидков, който от 3 години надгражда пътни знаци със стикери, за да засмее минувачите. Или да засегне без думи болни теми като кофти въздуха и кофти ремонтите в София. Снима и събира знаците на idavidci.tumblr.com, а в следващите два уикенда реди и изложба в новото арт място SeeMeOn 29 (на същия адрес). Откриването е в 19:00 на 18 ноември.
 • 90s Kids Party

  17 ноември 2017

  Не трябва да сте родени преди 1989, но е задължително да харесвате бандите, които осмисляха десетилетието след тази година, за да оцените петъка в Терминал 1. Prodigy, Nirvana, Depeche Mode, Rage Against the Machine и куп други от този калибър влизат в селекцията на Vajarov & Paci от 22:00, а ние ги следваме с 5лв за вход и много teen spirit.
 • Киномания

  16 ноември 2017

  Стартира с наша премиера - градската драма Безкрайната градина на Галин Стоев (по пиесата Приятнострашно на Яна Борисова в 199) на 16 ноември от 19:00 в Зала 1 на НДК, а нататък гледаме близо 50 заглавия по графика тук.
 • Йордан Радичков: Неосветените дворове

  15 ноември 2017

  Йордан Радичков прекарва 1/3 от 1967 в пътешестване из Сибир – от най-развитите до безлюдните му райони, от тайгата до снежната пустош. Среща еленовъди, якути, сребърна лисица, а също и шаман, чиито размисли за вярата цял живот отекват в ума на писателя. Ако ви е любопитно какви са те, търсете новия том 8 на Йордан Радичков. Събрани съчинения от издателство Нике, който изтупва праха от сибирския му пътепис Неосветените дворове. Резултатът е Малка северна сага от 1980, също в том 8, за който ще чуем повече в 18:30 на 15 ноември в театралната зала на Столична библиотека (Славейков 4).
 • Човек на вярата

  14 ноември 2017

  Можеш ли да излекуваш парализа и рак с един допир? Според пациентите на феномена Алекс Орбито, отговорът е "да", а "как така?" – гледаме на 14 ноември от 18:15 във Влайкова, когато филмът на Ганета Сагова и Добрин Кашавелов дава официален старт на Международния фестивал на етнографския филм. Цялата му програма е тук.
 • Призови ме с твоето име

  13 ноември 2017

  Оливър e американски студент (Арми Хамър), който се нанася в семейството на 17-годишния Елио в Италия, за да учи арт история от баща му. Лятото трупа чувства между двамата, превръщайки ги в магнити с промениливи полюси, които редуват сладко привличане и болезнено съпротивление в история за любов, както всички я преживяваме: едновременно първа, последна и вечна. Ако и вие изпуснахте новата вече-класика на Лука Гуаданино (Голямото плискане) на So Independent, идвайте да наваксваме в ексклузивната прожекция в Дом на киното на 13 ноември от 21:05. Билети (все още) има тук.
 • Ypperlig

  12 ноември 2017

  Или великолепен от шведски. Дали така оценявате колаборативната колекция на ИКЕА и датските дизайнери HAY, ще кажете след 12:00 на 12 ноември, когато предмети и истории от нея влизат за изложба в Generator. И няма да са сами – БГ брандове със скандинавски привкус (като Drekka, Minty и Hygge) също ще са там с всичко от храна и напитки до мода и четива.