• Концертът!

  9 декември 2013

  Само днес!
  Голям празничен концерт на най-големите в българската поп музика! Под вещото ръководство на маестро Живко Петров и заедно с Арена Оркестра!
  Концертът ще се състои в изпълнения на ключови песни от кариерата на изпълнителите, но представени в специални нови аранжименти на Живко Петров. Ще има и дуети, защото Мария, Белослава, Орлин и Любо имат доста парчета заедно!
  Добавяме към всичко и нежния симфоничен звук от Арена Оркестра, за да бъде настроението още по-празнично.

  Ето и няколко важни интервюто с основните заподозрени:
  Разговор с Белослава!

  Среща с Орлин и Живко!

  В студиото с Мария Илиева и Любо!
 • Херкулес и Авгиевите обори

  8 декември 2013

  Трагикомедията на Дюренмат – Херкулес и Авгиевите обори дебютира на Голяма сцена на Народния театър, за да ни покаже (в унисон със злободневието) трагедията на една държава, която стои пред необходимостта да се “изчисти”, но в крайна сметка не го прави. Мая Новоселска, Иван Бърнев, Стефания Колева, Марин Янев, Малин Кръстев и останалите излизат на сцената точно в 19:00.
 • Европейски филмови награди

  7 декември 2013

  Ако Америка има своите Оскари, Стария континент не пада по-долу със своите Европейски филмови награди. Всяка година най-големите отличници в областта на кинематографията получават статуетки в общо 18 категории, а тазгодишните победители можем да гледаме първи в прякото предаване на церемонията по НВО от 21:05.
 • Никулденско парти

  6 декември 2013

  Тематично парти на Ник Кейв в клуб Нов Берлин – не се сещаме за по-добър начин да отбележите Никулден. Диджеите Seraphim Veluvian и Gothprince ще ви разходят из дебрите на творчеството му, но очаквайте включвания и от Том Уейтс, Ленард Коен, Боб Дилън и Лу Рийд. Гонгът за начало ще удари в 20:00, а входът е свободен.
 • ВьБанкь & Betahaus

  5 декември 2013

  Утре започва от днес, затова се пригответе за петъчното ВьБанкь & Betahaus 1.5 Birthday Party. Както ви подсказва наименованието – Betahaus порастват до година и половина, а както става ясно от датата и локацията (изоставената банка на бул. Цар Борис III 126) – на почит са всички именници и всички банкери. Партито стартира след 22:00. Очаквайте изненади.
 • Мъртвешки танц

  4 декември 2013

  Всяка омраза, насочена остро навън, задължително крие омраза към самия себе си. Това се опитва да втълпи Сриндберг в Мъртвешки танц (Сфумато, 19:00). Ще видите любовта, която е съблечена, оглозгана, снижена до омразата. Не може да се разбираш добре с околните, ако не си в хармония със самия себе си, вероятно са ви повтаряли вашите баби, и са били напълно прави.
 • Дебат

  3 декември 2013

  Да окупираш в България и да окупираш Уолстрийт. По какво си приличат и по какво се различават протестните окупации? Какво става с набъбналата гражданска енергия след успеха или провала на протеста? Лесно ли се вземат колективни решения и така нататък и така нататък… Заинтригувани ли сте от тематиката, бъдете в Червената къща от 18:30, за да поумувате, входът е свободен.
 • Phantasmagoria

  2 декември 2013

  Светът и реалността са променливи, податливи изцяло на човешкото съзнание, възприятие, поглед и емоционалност. Това автоматично прави общоприети истини масови заблуди, а подредената в Suspacious Gallery инсталация Phantasmagoria – преинтересна. Официалното й откриване бе на 1 декември, а престоят й в галерията - мимолетен (до 3-ти декември).
 • Благотворителен базар

  1 декември 2013

  Сторете някоя добрина в неделя, като едновременно с това осигурите чудесно развлечение за себе си и подопечните. Поредният благотворителен базар на дамите от Международния женски клуб започва в 10:30 в Интер Експо Център, входът е 3лв (за деца до 12 години - свободен), а храните, напитките и сувенирните предмети – от цял свят.
 • Кулинарна карта

  30 ноември 2013

  Мулти култи колектив (неправителствена и изключително активна организация) разработи карта на мултикултурна кулинарна София. Тя показва не просто обекти, а хората, които стоят зад тях – българи, бежанци, чужденци от ЕС или трети страни, същински компот от съдби и националности. Всеки от тях разкрива рецепти от детството си, а ако ви е любопитно да дегустирате някоя от техните манжди (а защо не – да споделите своя) бъдете във Vivacom Art Hall след 16:00.
 • Vintage Fest

  29 ноември 2013

  Да сте запалени фенове на винтидж културата не е задължително, но помага. Особено ако ви се иска да прекарате уикенда в 40-тарски одежди, pin-up грим и страхотно разположение на духа. За това ще се грижи двудневният Vintage Fest Sofia Live Club и Mixtape 5), а пък Програмата осигурява забавен уоркшоп по танци за дребосъци, лишени от родителска грижа (бул. Ал. Стамболийски 50, 30 ноември, 14:00).
 • Страст

  28 ноември 2013

  Режисьорът Брайън де Палма е навлязъл трайно в умовете и сърцата ни с това – малко Хичкок, повечко секс, по мъничко вманиачаване и раздвояване на личността, и особен фетиш към игрите на манипулиране. В Страст (римейк на стария френски Crime D’Amour) има от всичко, но уви, не така добре артикулирано, както Де Палма е умеел някога. Преценете сами в Euro Cinema от 18:30.
 • Дебат

  27 ноември 2013

  ”Лудите, лудите, те да са живи!”. Живи и здрави, разбира се, но дали и живеещи насред останалите, съвсем нормални членове на обществото? Ако имате мнение по въпроса дали чудатостите са част от уникалността на личността или са чисто и просто състояния, нуждаещи се от нов вид лечение, сте добре дошли да го изкажете в Червената къща от 19:00.
 • Норвежка архитектура

  26 ноември 2013

  Изложбата Съвременна норвежка архитектура вече бе подредена и любезно открита от един от специалните гости на Sofia Architecture Week – Ева Мадсхюс. До 15 декември в САМСИ ви очакват спретнати малки къщи, обществени сгради, та дори и инфраструктурни проекти и градоустройство. Повече за Sofia Architecture Week вижте тук.
 • Вълните

  25 ноември 2013

  Горещо приветстваме постановки, в които действието се свежда до нахвърляни една след друга умнотии. Досущ като пиесата на защитилата докторска дисертация в областта на клиничната психология французойка Артлет Ричи. Вълните се играе на камерна сцена на Народен театър от 19:00 и действително подтиква към размисли. 
 • Kitsch & Egg

  24 ноември 2013

  Мързелувайте в неделя, това е най-добре, никой няма да ви гледа и така нататък, ако ни позволите да перифразираме. Само дето предлагаме допълнителна към мързелуването екстра, наречена Kitsch & Egg (брънч в Betahaus на ул. Крум Попов 56-58). Стартът му е в 11:00, цената на човек – 20лв, а изборът от вкусни манджи – доста голям.
 • Apples To Apples

  23 ноември 2013

  Apples To Apples се нарича новото попълнение в арсенала на Каркасон (клубът за социални игри на бул. Цар Освободител 1000). Правилата на играта са особено сложни на първо четене, но напълно разбираеми – на второ. От вас се изисква само остър ум и мъничко въображение. Хъс за победа също няма да ви е излишен, както и наличието на повечко свободно време.
 • Thin Red Californication

  22 ноември 2013

  Музикалната хрумка, наречена Thin Red Californication Thin Red Bar на ул. Партений Нишавски и ул. Българска Морава) достига своето финале гранде. Бандите, пред които ще сведем глава и заради които ще наострим уши, този път са Tool и Deftones. Краси Москов обещава под клетва, че не ще пропусне A Perfect Circle, Puscifer и Team Sleep, ние пък ще влезем спокойно и безплатно след 21:00.
 • Tosca

  21 ноември 2013

  Виенското дуо Tosca (за онези, които за пръв път се сблъскват с това име – не, не става въпрос за класическа музика) гостуват на Sofia Live Club - с любезната покана на ReelFeel и приятелската подкрепа на Bushmills. Обещават 90-минутно пътешествие из своята електронна вселена, началото е 23:00, билетите – 20/30лв, а интервюто ни с Рихард Дорфмайтер вижте тук.
 • Дон Кихот

  20 ноември 2013

  Красотата на постановките от Royal Opera House в Лондон е ненадмината. Не е нужно да напускате пределите на страната обаче, за да ги зърнете. Кина Арена ви осигуряват тази възможност – с първокласно HD качество, чудесен съраунд саунд, чаша вино и парче шоколад. Убедихме се с Турандот на Пучини, сега идва ред и на приключенията на испанския идалго Дон Кихот. Прожекцията на балета е от 19:00, билетите са 25лв.