• Ревю, Kottarashky and the rain dogs и Мерудия

  5 юли 2018

  С Ревю ще пеем 200 и Волни до гроб, а Kottarashky and the rain dogs ще пуснат звук за поклащане с тяхнaта вуду електроника и балкански вайб. Мерудия е групата, за която се сещаме, като чуем реге и Сто двайс' три Иракли. Очакват ни в Маймунарника от 18:00 на 5 юли, а билети слагаме в джоба от Epay срещу 10-15лв.
 • A to Jazz

  6 юли 2018

  Поляната на Южния парк се оказва неоспорим магнит, който ни придърпва към себе си със саксофон, тромпет, пиано, тромбон и за осма година ни припомня защо го обичаме този джаз. В първата вечер на 6 юли гвоздейът е Лейла Хатауей, а преди това сме в парка за дебюта на младата банда Soleil от 18:00, в 19:00 се взираме към небето с Лили Илиева и квартет Минимум, а от 20:00 слушаме авторския микс от български и балкански фолклор на Glo Bal Kan.
 • Някои българи

  4 юли 2018

  Ако се чудите как сме запознали Брюксел с изкуството си за европредседателството, ето как – с инсталация на Недко Солаков, който насочва камера към Георги Господинов, Иво Димчев, Рут Колева, Теодор Ушев, Явор Гърдев и Яра Бубнова. Всеки от тях е попитан защо живее в България (или се прибира тук), а видеоотговорите летят след четири месеца в BOZAR към нашия ИСИ, където остават от 29 юни до 27 юли.
 • Шок и ужас

  3 юли 2018

  Явор Костадинов

  Хаос от фалшиви новини, изкривено инфо и неспирен поток от кликове в мрежата са темите в изложбата, която влиза в Гьоте институт в 18:30 на 3 юли, за да остане там до 20-и. Това ще е шок и сензация с участието на артисти като Антон Терзиев, Мич Безунек, Мартина Вачева, Явор Костадинов, Венета Андрова и Вера Млечевска, чието изкуството ще ни показва стратегии за справяне с информационния страх.
 • К-поп танци с Shinna

  2 юли 2018

  Много корейски изпълнители ни карат да зяпнем от удивление с танците си, а сега насам пътува хореографът Shinna, за да ни покаже каква е тайната. Класовете ѝ не познават възраст и ниво на умения, а стъпките ѝ ще отекват от 2 до 6 юли в Dance Station. За подробности и записване (с цени от 20 до 180лв) наберете K-pop dance classes with Shinna във фейсбук.
 • 20 години Фрактура

  1 юли 2018

  Рок-и-метъл предаването отдавна надживя първия си адрес – телевизия ММ, и ето че сега празнува цели две десетилетия в ефир – вече този на Diema. В полунощ на 1-ви срещу 2 юли авторът и продуцент Васко Катинчаров зарежда там двучасова празнична ретроспекция на концертния живот у нас от 1998 до днес или откъси от над 150 лайва на групи като AC/DC, Korn и Bon Jovi. Ще бъде тежко, епично и носталгично. Tune in.
 • Rooftop connections

  30 юни 2018

  На 30 юни скачаме отново на покрива на Христофор Колумб 80 за парти от следобед до предиобед на следващия ден. На върха на бизнес кулата до летището след 16:00 изпращаме слънцето с хаус и техно, а най-издържливите го посрещат обратно на афтърпартито след 06:00. За билетите чакаме да обявят къде и колко на Rooftop Сonnections 2018
  във фейсбук.
 • Белослава, Рут и Деси

  29 юни 2018

  Новият символ във веселия плакат на Рут и Белослава е за дългите черни коси на Деси Андонова, която този път ги допълва до трио, вместо слънчево русата Миленита. Посрещат ни в Маймунарника на 29 юни срещу 25лв от eventim.bg.
 • Семеен съвет

  28 юни 2018

  Пиесата на Кристина Клементе, режисирана от Атанас Атанасов, влиза в дома на демократично семейство, в което дори се избира президент, докато един от членовете му не вдига революция – как точно, гледаме на премиерата в 199 на 28 юни от 20:00.
 • Ho99o9

  27 юни 2018

  Ако името "хорър" не ви говори много, вижте как се запознахме с ужасяващо доброто американско хип-хоп дуо и побързайте да запазите билет (за 25лв от eventim.bg). Концертът е в Терминал 1, който след 22:00 на 27 юни става арена за хоръркор с дяволски лирики и тежък звук, подтикващи към директен полет в погото.
 • Архитектите на София

  26 юни 2018

  На ръба между 19 и 20 век пред предприемачи, политици и архитекти стои въпросът как от малък град в периферията на Османската империя София да стане модерна евро столица. Пишете История на изкуството за любители във фейсбук, за да се регистрирате за лекцията в Червената къща на 26 юни от 19:30, която срещу 10лв ни запознава с усилията и красивите проекти на Антонин Колар, Наум Торбов и още герои оттогава.
 • In The Palace

  25 юни 2018

  От тази година фестивалът за късо кино си партнира официално и с Оскарите, а за да видим каква селекция ще извади, трябва да се окажем близо до Балчик. До 30 юни в Двореца там гледаме филми от цял свят, а след 22:00 се местим в Ботаническата градина за сетове на диджеи, подбрани от Radio NULA. Входът е свободен, а програмата се зарежда на inthepalace.com.
 • Фестивал на солидарността

  24 юни 2018

  Солидарност между групи хора, култури, поколения – всичко. Това цели фестът, който събира добротворчески организации и човеци пред Банята на 23 и 24 юни. От 11:00 до 19:00 в двата дни гледаме тематични филми (в Дом на киното) и изложби, рисуваме с къна, правим торби от стари тениски, учим наши, африкански и арменски танци или пробваме екзотични носии. Има още много, особено за хлапетата – вижте във фейсбук.
 • Ден на испанския език

  23 юни 2018

  Ако "hola" ви идва естествено, значи можете да размените дума с над 500 милиона човека по света. Да, празник е, а сега го отбелязваме на 23 юни пред сградата на Институт Сервантес, когато от 12:00 до 16:00 в програмата се нареждат концерти, безплатни курсове, пинята и традиционна кухня, приготвена на място. За пръв път там хващаме и пътуваща галерия от Испания, която събира принтове на художници като Мирї, Жоан Броса и Хавиер Марискал, така че и малките с нас да разберат езика им.
 • 90's kids

  22 юни 2018

  Партито се пренася на открито в Маймунарника, за да ни облъчи със звук от 90-те на 22 юни от 18:30 срещу 6лв. Музикалните селектори Vajarov & Paci ще ни разбунтуват с рифовете на Nirvana, Pearl Jam и Garbage. Е, грънджът винаги ще е на мода, но в плейлиста се поместват и Fatboy Slim, Rage against the Machine, Prodigy и куп други, заради които сме готови да убием... някоя и друга бира.
 • Всичките наши тела

  21 юни 2018

  Срещу вход свободен и доза чар влизаме за среща с Георги Господинов на премиерата на новия му сборник Всичките наши тела. След година отсъствие писателят се връща от Ню Йорк, за да ни открие и спечели без грам колебание със своите кратки истории за живота, щастието и смъртта. Сядаме на първия ред на 21 юни от 19:00 в Младежкия театър, готови да намерим част от себе си.
 • Срещи на младото европейско кино

  20 юни 2018

  Фестивалът, който е топла връзка между младите (и не само) и киното е в разгара си, а днес ни кани на две места – за късометражна програма с три филма в Одеон от 16:00, а след това и във Френския институт, където от 18:00 гледаме Звездното небе над мен на Ян Клипер, а след това от 19:30 и два реставрирани филма на белгийската режисьорка Шантал Акерман.
 • SMYAH

  19 юни 2018

  Идва с бас и стържещ звук и хич не се шегува в новия си краткосвирещ албум Semioticsна 19 юни в Петък от 21:00 залостваме вратата, затваряме очи и го оставяме да разкаже история.


 • Власт и съпротива

  18 юни 2018

  Константин е борец на съпротивата, който става мишена на Държавна сигурност, а Методи – амбициозният офицер, който го държи на мушка повече от 50 години, равни на 440 страници в хит романа Власт и съпротива на Илия Троянов. Чешкият режисьор Душан Давид Парижек прев­ръща литературната панорама на тоталитаризма и прехода при нас в 165 минути театър, който гледаме с български субтитри и антракт на 18 и 19 юни от 19:30 в Народния театър.
 • Радио Парк Фест

  17 юни 2018

  © Вихрен Георгиев

  Ако в петък или събота не свикнахте с тревата в Южния парк, ви препоръчваме да си намерите одеяло, постелка за йога, а защо не и шал и  поне днес да чуете какво ви е подготвил феста (с безплатен вход) след 18:00. Добре де, подсказваме – Dead Man`s Hat, Saint Electrics и Jeremy? Убедихме ви? Супер.