• Krekhaus

  26 юли 2018

  "Албум, записан със затаен дъх и ритмични заклинания. Песни като карнавали.", казват за дебютното си EP Odd One Out момчетата от бандата. За да се настроите на музикалните вълни на вокалиста, чуйте личния му плейлист, който той тъкмо ни сподели. Останалото - на 26 юли от 21:00 в Маймунарника с вход 10лв (от bilet.bg) и съпорт от Saint Electrics.
 • ХаХаХа Импро

  25 юли 2018

  Трупата импровизиращи излиза на открито в парка на Военната академия на 25 юли, за да генерира ха-ха със сюжети по наш вкус, които сервираме на актьорите след 20:00. За удоволствието готвим по 10лв, които събират от нас на входа, но порцията си заслужава, защото спектакълът буквално е един път.
 • World of Co x FLUCA

  24 юли 2018

  Следващото преображение на австрийския контейнер с временен адрес на площад Света Неделя е да стане галерия – на 24 юли резиденцията World of Co организира в него своя обичаен open day и показва проектите на своите артисти. Сред тях са скулптурите на Наталия Риффо от Чили и поезията на Клинт Марграв от Лос Анджелис, а кого пропускаме разгледайте на място от 19:30 до 23:00.
 • Depeche Mode Party

  23 юли 2018

  Гръбнакът на групата Мартин Гор духа 57 свещи на 23 юли, а Маймунарника вдига парти по случая. Рожденикът няма да е там, за да му честитим, но Vladi Mer ще опита да го отмени с плейлист, зареден с велики песни на Depeche, солови записи на Гор и негови колаборации. Започваме в 20:00 срещу 0лв, а в купона по-късно се вклиняват парчета на The Cure, Duran Duran, New Order и Гари Нюман.
 • Витоша летен фест

  22 юли 2018

  Алпийски тролей над реката, надпревари по опъване на палатка и теглене на въже и още веселби занимават зяпачите край хижа Момина скала на 22 юли, когато след 11:00 тръгват състезания по 12км бягане, 7/20км колоездене и 3.5км поход. Регистрация и инфо има на racetimingbg.com, стартовите номера са безплатни, а най-добрите в трите възрастови групи си делят медали, материални блага и 5400лв награден фонд.
 • Premium Rooftop Pool Party

  21 юли 2018

  Може още да не сте чули, но на покрива на Walltopia в Тех парка има басейн, който цяло лято ще приема разнообразни партита със супер изглед към града. Това на 21 юли е двойна оферта: дневно (11:30-18:00) за без пари и нощно (от 22:30) за 15лв от epaygo.bg. Добра идея е да сте с бански, хавлия и резервация, задължително – да сте 18+, а освен на вълните в басейна, ще се носите на тези на хип-хопа, аренбито и комерса.
 • Creative mornings

  20 юли 2018

  Някога да сте се питали кой е дал лицето на Волдемор във филма за Хари Потър? Е, сега можете да стиснете и ръката му – на 20 юли от 08:30 в Генератор срещаме аниматора Владимир Тодоров, който е майстор на специални ефекти в Холивуд повече от 20 години, а сега говори с нас по темата Намерение и какво е то в работата му – пазим място на creativemornings.com.
 • Mamma Mia! x 2

  18 юли 2018

  Ако сте фенове на филма или мюзикъла, значи вашето време е настъпило – по едно и също време Софийската опера поставя своята адаптация с режисура на Пламен Карталов (с премиера на 18, 19 и 20 юли), а в кината тръгва и продължението на екранизацията с Мерил Стрийп в главна роля. Е, избор има, само побързайте да запазите места.
 • Ratio Rooftop Party: Безтегловност

  19 юли 2018

  С какво друго свързваме гравитацията, освен с Нютон и ябълката, паднала върху главата му? Научаваме повече за ролята ѝ с дискусии и викторини, които се завъртат на покрива на Музейко на 19 юли. От 19:30 там темата е Безтегловност, музикалната атмосфера е в ръцете на Shakermaker, а барът на Flip Flop ни тегли в орбитата си със звездни коктейли – входът е през ratio.bg, където пазим билети за 10/15лв.
 • Приятно ми е, Ива!

  16 юли 2018

  Колко личности живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и – каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка? Ето такива въпроси си задава Ива Тодорова в своя моноспектакъл в театър 199, който гледаме точно преди края на сезона на 16 юли.
 • БАЗА 2018

  17 юли 2018

  Номинираните София Грънчарова, Марта Джурина, Стефан Иванов, Пепа Иванова, Наталия Йорданова, Мартин Пенев, Радостин Седевчев и Вълко Чобанов събират на едно място работите, с които се борят за тазгодишната награда, а на откриването (17 юли, 18:00) разбираме кой от тях ще стяга багажа за двумесечен престой в арт резиденция в Ню Йорк. Иначе изложбата им е в СГХГ до 12 август.
 • FLUCA

  15 юли 2018

  Културният австрийски контейнер се премести на площад Света Неделя, където дискутираме няколко централни софийски въпроса. На 15 юли на горещия стол застава главният ни архитект Здравко Здравков, за да говори за новата пешеходна част на Витошка и конкурса за преустройство на площада под краката му, а на 16 юли трибуната е за супер проекта Зелена линия София, с който ви запознаваме тук.
 • Fika vol. 6 + cocktails

  14 юли 2018

  Поп-ъп магазин за скандинавски дизайнерски блага, спешълти кафе и коктейли, мислени от главния зад бара на By The Way – Димитър Димитров, така че да допълват менюто от шведски печива и сандвичи на поредния Fika базар. Ето в каква обстановка се запознаваме с новото място за събития асорти Event Space 166 на същия номер на улица Раковски. Минете да кажете "здрасти" между 11:00 и 21:00 на 14 и 15 юли.
 • Marble Souls Колодрум

  13 юли 2018

  Спорт, музика и сръбска скара точно преди финала на Световното първенство. Ето как колодрумът в Борисовата се връща към живот и по повода става терен за момчетата от Marble Souls, които на 13 юли от 21:00 ни пускат селекция от хип-хоп до трап и фънк. Храната (и питието) за тялото пък търсим на бара и готвим бюджет само за него – входът е свободен.
 • Ив Тошайн

  12 юли 2018

  Още през 2012 българската художничка с виенски адрес печели награда MiA за принос в австрийската култура, затова не е чудно, че кратките ѝ видеа гостуват тъкмо на FLUCA. На 13 юли от 21:00 гледаме Опозиция и Бежанци, а общото между тях е темата за „страстната и хипнотична пропаганда на войната”, която ни пренася първо в Северна Корея, а след това – в бежанските лагери.
 • Linkin Park Tribute

  11 юли 2018

  Година след смъртта на Честър Бенингтън седем музиканти събуждат на сцена парчетата на бандата, които ще останат завинаги с нас. Събираме се в Маймунарника на 11 юли от 19:00 срещу 10/12лв от eventim.bg и на входа.
 • Черното пиле

  10 юли 2018

  В разказа Черното пиле на Хайтов два коса кацат върху голата глава на герой с име Гогоша, за да изкълват от нея "червеите" на всички черни мисли за неправдите по света и глада вкъщи. Тъкмо тази "чиста и неопетнена" българска душа търси Мариус Куркински в моноспектакъла си, който гледаме в парка на Военната академия на 10 юли от 21:00, а билетите ни очакват на ticketportal.bg.
 • Призраците

  9 юли 2018

  Но не онези, заради които се завиваме презглава като деца, а тези, които ни преследват като големи – неизказаните думи, непоправените дела и останалите тревоги, натрупани в задния двор на ума. "Понякога са част от пейзажа, понякога са като лошото време", казва Дияна Нанева (или Functional Neighbour) за призраците в серията рисунки, около които се заформя първата ѝ соло изложба в София – в Gifted до 17 юли.
 • Barkode+ pop-up shop

  8 юли 2018

  Два ваймаранера и една италианска хрътка влизат в Gifted, за да ни предадат урок по кучешка хюга на 7 и 8 юли от 14:00. Зад опашките им стои barkode+ с колекция космически шалове, лосиони за меки лапи и здрави муцуни, а Power Pops забъркват летни попсикъли както за двукраките, така и за четириногите в другия край на каишката.
 • Гена @ Flip Flop

  7 юли 2018

  снимка Йордан Стоянов

  Върху негови инструментали се редят римите на Григовор, Атила, Жлъч, Trasher и F-act – що е то? Евгени Енчев, по-известен като Гената от So Called Crew, който разтваря собствен диджейски сет във Flip Flop на 7 юли в 17:30. Денят е събота, така че изобщо не е рано и да си сипете (а имат и навес, ако и отгоре реши да капне).