• SoConcert: Summer in Paris

  16 август 2018

  "Плачещата върба ще ухае на цъфналите кестени от Шан-з-Елизе и дъжда по уличките на Сен Жермен." Такава атмосфера ни обещава градината на SOHO на 16 август в 20:00, когато срещу 10лв джаз дамата Мира Кацарова и сценичната ѝ комбина – Мирослав Турийски, Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов, ни понасят на вълните на френската музика.
 • Ratio Rooftop Party: Огън

  14 август 2018

  Блъди Мерита и музика от Иван Милев ни стоплят допълнително, докато лекторите – биолог, електрохимик и археолог, ни палят с любопитки за огъня. След това поредно умно парти на покрива на Музейко ще знаем например как пламък може да се гаси с взрив и какво би станало, ако опитаме така да потушим нефтен кладенец. Слушаме след 20:00 на 14 август за 10/15лв от ratio.bg.
 • Блок кино

  13 август 2018

  Ако още не сте гледали добър БГ филм из кварталните карета, хванете някой от тези: на 13 август Северният парк е открит салон за Жажда на Светла Цоцоркова, на 14-и на гърба на Дома на културата в Дружба започва Урок на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а на 16-и в парк Герена в Сухата река пускат Каръци на Ивайло Христов. Начало: 20:45. Вход: както винаги, свободен.
 • Неделна киновечер

  12 август 2018

  "Приемливо ли е да се усмихваш и дори да се смееш, докато разказваш история за страданието?", пита режисьорът Паоло Вирдзи, направил точно това с филма Лудетини. Комедията за две жени, избягали от психиатрията, за да търсят щастието в света на "нормалните", пристига (в компанията на пуканки за всички) в градината на Beach Bar на 12 август в 22:00.


 • Звезден бар

  11 август 2018

  Да гледаш Персеидите над намръщения смог винаги е идея 5-звезди. Слушайте обаче как лесно става факт: на 11 срещу 12 август от 18:00 до 04:00 през половин час хващаме от Моста на влюбените безплатен автобус до Витоша, а на поляната пред хижа Момина скала ни чакат телескоп, музика, мезета и кен Пиринско подарък за всеки звездоброец.
 • Боерица се събуди

  10 август 2018

  Йога на открито, слаклайн и зиплайн, пикник и вечерно барбекю, кино под звездите, малки работилници, лекции за гората и водата е само началото на дългия списък с активности на планинарския фест в местността Боерица във Витоша. Качваме се от 10 до 12 август, а организацията е на доброволни начала в подкрепа на хижа Боерица.
 • The Board Game Wednesdays

  8 август 2018

  Ако знаете, че "експлодиращи котки" не е само смешка, но и игра с карти, може би мястото за следобеда ви е точно Level Up на Славейков, където срещу 5лв играете настолни игри на корем. И не само – във входа влизат напитки и хапване на същата стойност, така че причините са +1. 
 • Константин Мравов

  9 август 2018

  Снима в София от 2013, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя с евтина техника, но добро око. Затова и първата му изложба се казва Цигари на бройка (както и блогът му в Tumblr), а суровите, но естествени кадри остават в Gifted от 9-и (с откриване в 19:00) до 21 август.
 • По действителен случай

  6 август 2018

  Роман Полански събира Ева Грийн и Еманюел Сене в този психологически трилър за връзката между писателка и нейна обожателка по романа на Делфин дьо Виган. Гледаме в кинодвора на G-8 на 6 август от 21:30, а срещу билета от 10лв получаваме и коктейл под звездите.
 • Паула Плим

  7 август 2018

  В Бразилия името ѝ носи колоритни асоциации – Паула е илюстратор и визуален артист, който не пести ярките тонове, а сега изпълва с тях експо-пространството на Gifted за двудневна поп-ъп изложба. Навлизаме в нейната флора и фауна с фолклорни влияния от различни ъгли на света на 7 август в 19:00, когато и тя самата е там да ни упътва в джунглата си.
 • Кино за пътешественици

  5 август 2018

  Исландия, Ниагара и където-те-отвее-вятърът са на един билет разстояние днес в  Euro Cinema и G-8. По-конкретно: Исландия наведнъж, Да нагазиш в Ниагара и Утре сме на друго място, които гледаме срещу 6/8лв от
  касите на кината, а пълният маршрут (ако днес не ви е до пътешествия) е тук.
 • Сладоледен фестивал Vol.4

  4 август 2018

  Страчатела с бадемов крокан и круши и още италианско джелато от 100 грама сладки, ягода с черен пипер, кокос с авокадо или друга попсикъл комбина от Power Pops, веган вкусове от Atelier Del Gelato Baci и въобще всякакви сладоледени примамки ни оправят лятото на 4 август между 10:30 и 17:30. Търсим ги в betahaus, вход не ни искат.
 • Painting Party

  3 август 2018

  Има едно място, където, докато отпиваш от виното си, размахваш четка върху платно, за да получиш възможно най-близкото копие на картината, която художник рисува пред очите ти. На 3 август от 19:00 това ще е Flower Bridge или многоцветна композиция от мост, река и флора. Записвания и повече инфо има на rosso.bg.
 • Jeremy?

  2 август 2018

  Молим се втория ден на август да е без дъждове, защото групата излиза за акустичен лайв под къса небе над откритото Kino Cabana (бившето One More кино до НДК). С антуража си от авторски парчета, момчетата се нареждат пред нас в 20:00, а час по-рано ние заемаме местата си срещу 12лв на входа или ги топлим предварително срещу 10лв от eventim.bg.
 • С деца и бебета на кино

  1 август 2018

  Ако ви се гледат нови филми за големи, но малкото още е с вас неотлъчно, от Дом на киното ви чуват – всяка сряда ще има прожекции, на които плачът, храненето и излизането са нормална част от филма. Лудетини е на 1 август в 14:30, започва се.
 • Vox Nihili: Време и памет

  31 юли 2018

  Бихте ли доверили спомените си на дигитална памет? А какво, ако ги откраднат? ОК, а как ви звучат резервати за хора, които искат да забравят миналото си? Ако фантастично, влезте свободно в Kino Cabana на 31 юли, където тези въпроси разнищват спецове от Ratio и Предизвикай правото с намека, че бъдещето ни диша във врата.
 • Блок кино

  30 юли 2018

  Сравнително нови и все хубави БГ филми се пъхат за четвърти път в междублоковите пространства на 10 квартала за кино на открито с начален час 20:45 и често в двойки от къс и дълъг. Първа изскача Маймуна на 30 юли (Княжево, 26 СУ), последен на 17 август остава Подслон (Люлин), а останалата програма е на blok-kino.com.
 • Vintage Garden Party & Bazaar

  29 юли 2018

  "Музика, танци, добро настроение и традиционния базар", гласи офертата за 29 юли, когато Vintage Garden пак завзема градината зад Националната библиотека. Началото е в 15:00 и се молим отсега да не вали. Отново.
 • 101 каба гайди

  28 юли 2018

  Сформиран преди 14 години в Смолян от Костадин Илчев – един от големите майстори на каба гайди, днес съставът надхвърля числото в името си. Как ще се поберат 101+ музиканти на сцената в Маймунарника, проверяваме лично на 28 юли в 21:00, като портата се отваря още в 19:00 – срещу 5/10лв на място или отпечатани върху билет от eventim.bg.
 • 180°

  27 юли 2018

  Бързо напомняне – фестивалът за танц, театър и музика приключва, но ако не сте успели да стигнете до Фабрика 126, направете го на закриването днес. След 19:30 там наяве излиза резултатът от работата на Паул Фрик от берлинското трио Brandt Brauer и Бланка Рамирез от трупата на Пина
  Бауш, а да го гледаме безплатно си е абсолютна привилегия.