• Тодор Колев Трибют

  25 август 2018

  Вече е традиция да празнуваме живота му в Маймунарника, но, ако сега разбирате, ето важното: след 20:00 на 25 август слушаме песни на Тодор Колев с гласовете на Димо от P.I.F., Гери Турийска, Ерол от Уикеда, Сърмата Хари и още няколко, преди да чуем и нови приказки от тематичната Пощенска кутия. Детайлите са във фейсбук, а за всичко готвим 15лв за билет от еventim.bg или с 5лв отгоре за опашката в Борисовата.
 • Sound Frequencies

  24 август 2018

  Defect и Funk Step са диджей дуото, виновно за внушителни дръменбейс партита на родна територия вече точно от година. Повода сега празнуват с тежкия си бас, придружен от арсенала на PsyXopath, Lakin, Moshino, Quho, Distinct и Semp:iternal, а за случая в Mixtape 5 се приземява и L 33, станал световно разпознаваем с футуристичния си, тъмен вайб и шапките, които почти никога не сваля. На 24 август от 22:00 за 8/10лв
 • Praktika

  23 август 2018

  The Smarts я замислят като образователна платформа за личния си кръг, но после идеята им се разтваря към света. Серията семинари и уъркшопи, водени от големите в бизнеса и рекламата, започна с гърмеж – на 16 август за практиката си говориха Йордан Жечев и Мартин Димитров, а на 23-ти в двора на агенцията на Странджа 58 сядат Марсел Леви от Noble Graphics и Мария Тодорова от Next-DC. В 19:00, вход не събират.
 • Дублирано кино

  22 август 2018

  В което сами си избираме филма. Единственото условие е той да бъде на екзотичен език, за да затрудним максимално дублиращите ХаХаХа Импро актьори на сцената пред нас. Завесата в техния Hahaha Impro Palace се вдига на 22 август точно в 20:00 срещу 10лв на Раковски 44, където, освен зрители, се явяваме и сценаристи.
 • Неделна киновечер

  19 август 2018

  Как доверието между хората се превръща в нещо невъзможно и защо в наши дни може да е страшно да обичаш? Разбираме от историята на Йован и Мая - млада двойка, в която Той все повече се оплита в мистериозното Нейно поведение. Говорим за филма Панама, който пристига на Неделната киновечер в Beach Bar, благодарение на СФФ. На 19 август от 22:00
 • Ratio

  21 август 2018

  "Има нещо очарователно в екстремните начини, по които хората се държат понякога", казват от Ratio и свикват поредна (безплатна и англоезична) среща с науката – в 20:00 на 21 август в Kino Cabana, където д-р Брайън Шарплес говори за синдрома на експлодиращата глава и още чудати психо разстройства. Ако сте очаровани, на 23-ти в 20:00 в Gramophone същият дисектира и психодинамичната терапия и идеите на Фройд.
 • Блок кино

  20 август 2018

  Последен шанс да гледате добър БГ филм в кварталното каре с начален час 20:45 и нищо за билет. На 20 август в парка до пазара в Люлин пускат Подслон и късометражния Грозна приказка, на 21-ви паркът в Гео Милев е открит салон за Вездесъщият на Илиян Джевелеков и късия Багаж, а на 22-ри в Студентски град закрива документалният От Кремона до Кремона.
 • FabricTEKK And Rave 126/23

  18 август 2018

  Веднага надушихме, че е рейв парти във Фабрика 126 и споделяме: ако сте хардкор техно или габа ценители, със сигурност има защо на 18 август да се пуснете в посока Банишора и да се разделите с 5лв на входа. Звукът след 22:00 е на живо, а зад аналоговите машини застават и някои от най-добрите ни диджеи плюс един гост: Triparty от Украйна.
 • Summer in the City: Runo

  17 август 2018

  Диджеят ще пълни с електронни вълни коктейлите в градината на Ялта на 17 август от 21:00
 • Алан Абдала (от Macrophone)

  15 август 2018

  Наскоро бандата спечели рок раздела на International Songwriting Competition с парчето Boxer, а сега вокалистът излиза сам за акустичен сет в кино Кабана, където между песните на Macrophone се нареждат и кавъри на Muse, The Verve, Coldplay, Radiohead. Всичко това на 15 август от 18:30 с вход свободен.
 • SoConcert: Summer in Paris

  16 август 2018

  "Плачещата върба ще ухае на цъфналите кестени от Шан-з-Елизе и дъжда по уличките на Сен Жермен." Такава атмосфера ни обещава градината на SOHO на 16 август в 20:00, когато срещу 10лв джаз дамата Мира Кацарова и сценичната ѝ комбина – Мирослав Турийски, Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов, ни понасят на вълните на френската музика.
 • Ratio Rooftop Party: Огън

  14 август 2018

  Блъди Мерита и музика от Иван Милев ни стоплят допълнително, докато лекторите – биолог, електрохимик и археолог, ни палят с любопитки за огъня. След това поредно умно парти на покрива на Музейко ще знаем например как пламък може да се гаси с взрив и какво би станало, ако опитаме така да потушим нефтен кладенец. Слушаме след 20:00 на 14 август за 10/15лв от ratio.bg.
 • Блок кино

  13 август 2018

  Ако още не сте гледали добър БГ филм из кварталните карета, хванете някой от тези: на 13 август Северният парк е открит салон за Жажда на Светла Цоцоркова, на 14-и на гърба на Дома на културата в Дружба започва Урок на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а на 16-и в парк Герена в Сухата река пускат Каръци на Ивайло Христов. Начало: 20:45. Вход: както винаги, свободен.
 • Неделна киновечер

  12 август 2018

  "Приемливо ли е да се усмихваш и дори да се смееш, докато разказваш история за страданието?", пита режисьорът Паоло Вирдзи, направил точно това с филма Лудетини. Комедията за две жени, избягали от психиатрията, за да търсят щастието в света на "нормалните", пристига (в компанията на пуканки за всички) в градината на Beach Bar на 12 август в 22:00.


 • Звезден бар

  11 август 2018

  Да гледаш Персеидите над намръщения смог винаги е идея 5-звезди. Слушайте обаче как лесно става факт: на 11 срещу 12 август от 18:00 до 04:00 през половин час хващаме от Моста на влюбените безплатен автобус до Витоша, а на поляната пред хижа Момина скала ни чакат телескоп, музика, мезета и кен Пиринско подарък за всеки звездоброец.
 • Боерица се събуди

  10 август 2018

  Йога на открито, слаклайн и зиплайн, пикник и вечерно барбекю, кино под звездите, малки работилници, лекции за гората и водата е само началото на дългия списък с активности на планинарския фест в местността Боерица във Витоша. Качваме се от 10 до 12 август, а организацията е на доброволни начала в подкрепа на хижа Боерица.
 • The Board Game Wednesdays

  8 август 2018

  Ако знаете, че "експлодиращи котки" не е само смешка, но и игра с карти, може би мястото за следобеда ви е точно Level Up на Славейков, където срещу 5лв играете настолни игри на корем. И не само – във входа влизат напитки и хапване на същата стойност, така че причините са +1. 
 • Константин Мравов

  9 август 2018

  Снима в София от 2013, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя с евтина техника, но добро око. Затова и първата му изложба се казва Цигари на бройка (както и блогът му в Tumblr), а суровите, но естествени кадри остават в Gifted от 9-и (с откриване в 19:00) до 21 август.
 • По действителен случай

  6 август 2018

  Роман Полански събира Ева Грийн и Еманюел Сене в този психологически трилър за връзката между писателка и нейна обожателка по романа на Делфин дьо Виган. Гледаме в кинодвора на G-8 на 6 август от 21:30, а срещу билета от 10лв получаваме и коктейл под звездите.
 • Паула Плим

  7 август 2018

  В Бразилия името ѝ носи колоритни асоциации – Паула е илюстратор и визуален артист, който не пести ярките тонове, а сега изпълва с тях експо-пространството на Gifted за двудневна поп-ъп изложба. Навлизаме в нейната флора и фауна с фолклорни влияния от различни ъгли на света на 7 август в 19:00, когато и тя самата е там да ни упътва в джунглата си.