• Бистра Винарова

  13 август 2013

  Първото представяне пред българска публика на Бистра Винарова – потомък на значими възрожденски родове и съпруга на видния дипломат Симеон Радев, разкрива изключителна живопис, графика и рисунки, току след тяхната реставрация. Магнетичната изложба, напълно в духа на модернистичната естетика, можете да посетите до края на септември в Национален музей на българското изобразително изкуство.
 • Пощенска кутия за приказки

  12 август 2013

  Гери Турийска ще ви покаже как се прави с познатата Пощенска кутия за приказки, която и този път ще предостави поле за изява на непрофесионални писатели. Всичко това се случва под егидата на Европейската седмица на младежта 2013, a темата Ето така се прави! гравитира около демокрацията и политическите процеси у нас. Бъдете в One More кино в 19:30, за да се запознаете с десетте избрани текста.
 • София диша

  11 август 2013

  Съвсем по неделному, заемете лежерна, блажена позиция нейде по чудния Ангел Кънчев, за да станете част от втория ден на мултижанровия фест София диша тази година, а темата е Словото зове. В неделните следобеди до края на август следват Ветрове от цветове на Пиротска и Песента на танца на Витоша, а улиците ще бъдат все така пешеходни през това време.
 • Wake Up Varvara Beach Fest

  10 август 2013

  Не знаем дали големият кораб минава, но пък Wake Up Varvara Beach Fest (на плажа до Варвара) си попремина вече. Последното повикване да обогатите летните си спомени е със заглавие A Night With Camp Sessions, а музиката ще пускат и смесват Emil Prize, Kickon, Crash & Breakalicious – Kenobi, Harry UP и Panega.
 • Чешко късо съединение

  9 август 2013

  За да бъде всичко ток и жица, присъединете се към ежегодното издание на късометражния фестивал Късо съединение, който ще предложи свежата селекция на Чешко късо съединение в Дом на киното от 19:00. Ако пък не сколасате за петъчната вечер, на следния ден същата минипрограма гостува в Euro Cinema.
 • Made in БГ

  8 август 2013

  Фестивалната програма Късо съединение продължава чак до 11 август, а за четвъртък вечер в Euro Cinema са предвидени изцяло български късометражни продукции. Дължината им варира от 2 до 28 минути, а началният час на прожекцията е 19:00. Точно като за след работа.
 • Партизан - Лудогорец

  6 август 2013

  Футболният ни шампион Лудогорец изигра няколко срещи в предварителните кръгове за влизане в Шампионската лига, но сега идва най-голямото му изпитание. Този вторник разградчани се изправят срещу сръбския гранд Партизан, а на всички нас ни остава да гледаме с интерес мача по TV7 от 21:45.
 • Висенте Бласко Ибанес

  7 август 2013

  Четиримата конници на Апокалипсиса е една от най-силните творби на испанския новелист Висенте Бласко Ибанес, както и вероятно най-полярната му творба извън испаноезичния свят. Най-сетне класическото произведение може да бъде намерено и на български в превод на Румен Руменов.
 • СФФ в парка

  5 август 2013

  Понеделнишко кино под звездите предлага лятната селекция София филм фест в парка. Бъдете в Маймунарника най-късно в 21:00, за да хванете кулинарно-хумористичния Храна за душата на изтъкнатия и така важен за региона Фатих Акин.
 • София диша

  4 август 2013

  И тази година мултижанровата инициатива София диша ще превръща софийски улици в пешеходни зони, изпълнени с музика, цвят и смях. Всичко започва тази неделя в 16:00 на любимата ни Шишман – следващите три уикенда идва ред на Ангел Кънчев, Пиротска и Витоша.
 • Морска кутия за приказки

  3 август 2013

  Пощенска кутия за приказки е в нещо като лятна ваканция, но не съвсем. Гери Турийска и нейната литературна компания просто се преместиха в созополския Бара срещу фара, където ще бъде и съботното четене на най-доброто от годината. Приказките започват в 22:00, входът е традиционно свободен.
 • Марк Найт

  2 август 2013

  Ако се интересувате от модерен хаус, сте наясно кой е Марк Найт, а още по-вероятно е да сте били на някое от страхотните му партита в София. Друго си е обаче да се забавлявате на Черноморието, затова и петъчният купон с мистър Найт в Cacao Beach в Слънчев бряг е препоръчителен.
 • Цари Мали град

  1 август 2013

  Планирайте уикенд разходката си отрано. До село Белчин (на петдесетина километра от София, посока Самоков) завършиха и отвориха за посетители реставрираната антична крепост Цари Мали град. Изглежда много симпатично, предлага чудесни гледки към околията, а ако имате късмет, можете да попаднете на някоя от възстановките на древни битки. Още инфо ви чака на carimaligrad.com.
 • Völuspá

  31 юли 2013

  Ако в летните жеги духът ви жадува за хладния европейски Север, то първото издание на български на исландската епична поема Предсказанието на Пророчицата (Völuspá) е точно за вас. Така де, хубаво е знанията ви за Тор и Один да не идват само от холивудските филми. Двуезичното издание е на пазара от Роборид, 8лв
 • Паралелни изложби

  30 юли 2013

  Остават само два дни до края на месеца и само още два дни, в които можете да разгледате двете паралелни изложби в Modern Art Gallery Sofia на Оборище 10. Има защо да се разходите натам – очакват ви отлични фотоси и кинетична скулптура в от Арслан Ахмедов и Златин Орлов.
 • Зрителна измама

  29 юли 2013

  Май всеки би искал с едно-две магически движения да задигне парите от някой банков трезор. Е, в отличния Зрителна измама четирима ловки илюзионисти правят точно това, но причината изобщо не е елементарна алчност. Проверете каква и всъщност – филмът върви във всички големи кина.
 • Парка на дворец Врана

  28 юли 2013

  Красивият парк на царския дворец Врана вече е отворен за посещение – всяка събота и неделя от 10:00 до 16:00. Входът за организираната му обиколка е някакви си 2/5лв, а ако нямате личен автомобил, можете да вземете специално пуснатия автобус 505, който се движи от Орлов мост до парка и обратно.
 • Spirit of Burgas

  27 юли 2013

  Никое лято не е добре изкарано без фестивално пътуване към Южното Черноморие за Spirit of Burgas. От този първи ден най-много ни вълнува включването на алтърнатив майсторите Editors и сета на Пол Оукънфолд, но има и още много – разгледайте програмата на феста.
 • Sofia Rocks

  26 юли 2013

  Тази година Sofia Rocks е само еднодневно събитие, но отново ще бъде възможно най-шумният летен купон в София. За това ще се погрижат огнедишащите немски машини Rammstein, особено модерните напоследък Bullet for My Valentine и норвежките прогресив/блек легенди Enslaved. Вратите на Васил Левски отварят още в 14:00.
 • Бал с маски

  25 юли 2013

  Не е необходимо да сте в столицата, за да отидете на опера, тъкмо обратното. Бихте могли да чуете Бал с маски от великия Джузепе Верди и на хълма Царевец във Велико Търново, където летният оперен фестивал Сцена на вековете е в разгара си. Защо пък не, датите са 27 и 28 юли, а началният час е 21:00. Билетите варират между 20 и 50лв, приканваме ви да побързате.