• Три за щастие

  2 април 2014

  текст Никола Шахпазов

  Три страхотни и абсолютно различни албума, които правят пролетта по-красива.
 • Прелестни създания

  6 март 2014

  текст Таня Трендафилова

  Случайно или не, точно покрай 8 март се замисляме за важните дами в музиката – онези с подчертана индивидуалност, силен глас и послания. Изброяваме любимите ни пет в кратък списък, отворен, както винаги, за още предложения.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • Фестивална треска

  12 февруари 2014

  Ясно е – музикалните фестивали не са започнали вчера, но пък през последните няколко години броят им започна да се увеличава значително. Тук не е мястото да изреждаме причините за това, нито пък да се опитваме да изредим всички големи европейски фестове – последното би било невъзможно. Можем, обаче, да ви представим нашата малка, но полезна селекция.
 • По името ще ги познаете

  5 февруари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Джеймс (или съкратената версия Джим) със сигурност не е най-популярното име в света, но пък толкова велики хора са извървели житейския си път с него, че ни се прииска да ви представим поне пет от личните ни фаворити.
 • 5 групи, които да следите

  29 януари 2014

  текст Клодин Жендова

  Febueder Един път в годината, малкият британски град Аскът привлича вниманието с кралски особи, пищни шапки, надбягващи се чистокръвни ...
 • 5 групи, които да следите

  29 януари 2014

  текст Клодин Жендова

  Blaenavon Кръстените на ирландска индустриална местност младежи са същински деца-чудо. Макар да са на възраст, в която все още легално не им ...
 • Нова реколта

  22 януари 2014

  текст Никола Шахпазов

  Уви, новите български албуми са явление, по-нередовно от пълните слънчеви затъмнения. Но пък в края на 2013 и началото на 2014 забелязахме цели четири чисто нови издания. При това – съвсем различни едно от друго. Още повече – доста добри. Ето кои са и защо имаме причина да ги хвалим.
 • Музика в бъдеще време

  3 януари 2014

  текст Никола Шахпазов

  Годината тъкмо е започнала, но ние вече прегледахме набъбващия списък с обявени концерти и партита, направихме някои обобщения, дори посмяхме да направим една-две краткосрочни прогнози.
 • Празнична музика

  18 декември 2013

  текст Никола Шахпазов

  Празнични камбани! Коледно настроение! Новогодишна страст! Рок! Хаус! Класика! Поп! Всичко това – само в нашата селекция музикални събития за празничните седмици около Коледа и Нова година.
 • Поздравителен концерт

  15 ноември 2013

  Приятелското споделяне на музика винаги е било забавно. Затова и ние, редакционният екип на Програмата, решихме да споделим онези парчета, които най-често навестяват слушалките на всеки един от нас. Приятно слушане и дано намерите нещо по свой вкус и подобие.
 • Лу Рийд в пет парчета

  6 ноември 2013

  текст Дани Николова

  След 71-годишно пребиваване в света, такъв какъвто го познаваме, идейният двигател на Velvet Underground и бащица на рок музиката, Лу Рийд си отиде. Отдаваме му почит в пет емблематични парчета.
 • 5 сайкъделик рок банди

  1 ноември 2013

  текст Клодин Жендова

  Психеделичната музика не е просто онази, която навремето са слушали вашите родители. Скъпи Джими Хендрикс, Джим Морисън, Led Zeppelin и Pink Floyd - ние никога не ще ви забравим! Новите технологии и новите нрави обаче отвеждат днешните психеделични звуци до ново халюциногенно ниво. Не без подкрепата на повечко дълбоки инструментали и малко истински талант, разбира се.
 • Алкохолен blues

  16 октомври 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-силните пиянски парчета, на които сме припявали
 • 5 групи, които да следите

  10 октомври 2013

  текст Клодин Жендова

  Поредните петима музиканти, които представяме на вашето внимание.
 • Чисто злато

  29 септември 2013

  текст Никола Шахпазов

  През 2013 Goldfrapp преосмислят правилата на музикалната индустрия и решават да ги игнорират тотално. Неслучайно в новия им албум Tales of Us няма нито едно парче, пригодно за класациите. Но пък има толкова много красота.
 • По-добър от оригинала

  27 август 2013

  текст Клодин Жендова

  Когато нищо не имитираш, нищо и не създаваш, е казал геният на сюрреализма Салвадор Дали. Събрахме няколко такива "имитации" - груб материал, превърнат в скъпоценност или скъпоценен материал, превърнат в безценност. Чиста алхимия.
 • Опасни умове

  20 август 2013

  текст Дани Николова

  Преди десетина дни Марина Абрамович и Jay-Z накараха ченетата на мнозина да увиснат. Авторката на пърформанси се включи в създаването на десетминутно филмче към парчето Picasso Baby от най-новия албум на Бионсевия съпруг, а критиците нарекоха резултата - "истинско произведение на изкуството". Увисването на ченета обаче не е особено резонно, защото много преди това да се случи десетки визуални артисти и и музиканти са обединявали сили.
 • Лудостта на величията

  14 август 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-безсмислените музикални новини, на които сме попадали
 • За любовта и други демони

  6 август 2013

  текст Клодин Жендова

  Ренесансовият човек на всичко що е мрачно, странно и изтъкано от небъдни блянове, Дейвид Линч, поспря създаването на филми, за да се отдаде на някои други удоволствия. Преди две години светът бе изненадан от дебютния му албум Crazy Clown Time, преди около месец - от втория му музикален проект с "модерни блусове" The Big Dream. Голямата мечта е всъщност голямата любов. И други демони.